Telefonai su dviem SIM kortelėmis – pagalbininkai ar painiava?  (6)

Jau kuris laikas rinkoje pasirodo mobiliųjų telefonų, orientuotų į dviejų SIM kortelių naudotojus. Ypač Lietuvoje tai gana dažnas reiškinys: vieni turi darbo, bei atskirai - asmeninį numerį, kiti naudoja kelis operatorius, prisiderindami prie tarifų skirtumo. Kad ir kokia bebūtų priežastis, tenka spręsti tą patį klausimą - nešiotis du telefonus, nuolat perdėlioti korteles ar įsigyti modernų telefoną, sugebantį dirbti su keliomis kortelėmis. Aišku, patogiausias yra pastarasis variantas, tad pristatome dar vieną telefoną, galintį dirbti su dviem SIM kortelėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai visiškai naujas produktas mobiliojo ryšio bei telefonų pasaulyje – mobilus telefonas AMD DS501. AMD DS501 Dual-SIM veikia su dvejomis SIM kortelėmis vienu metu ir leidžia patogiai ir nesudėtingai naudotis dviejų skirtingų mobiliojo ryšio operatorių paslaugomis lygiagrečiai viename telefone. Itin patogus išradimas – mobilieji telefonai su Dual-SIM – būna dviejų tipų: *** Dual-SIM perjungiamos kortelės telefonas *** Savaime suprantama, jie yra pigesni, ir leidžia laikyti dvi SIM korteles mobiliajame telefone be rūpesčio ardyti aparatą ir išiminėti ar keisti korteles. Tačiau jie naudoja viena signalą vienu metu – kaip ir įprastas vienos kortelės telefonas, t.y. – viena kortelė būna aktyvi, geriausia išeitis tokiu atveju - naudotis skambučių peradresavimo paslaugomis, kurios priklauso nuo ryšio tiekėjo. Dažniausiai persijungimui tarp kortelių reikalingos kelios sekundės – persikrauna „soft‘as“. Techniškai – dažniausiai tai nėra atskiras viso telefono modelis, o tiesiog vadinamas Dual-SIM adapteris, įmontuojamas į standartinį telefoną. *** Dual Standby SIM telefonas *** Daug geresnis pasirinkimas – abi SIM kortelės veikia vienu metu, vadinamajame „standby“ režime, ir galima visada priimti skambučius ar skambinti iš bet kurios SIM kortelės. Viskas veikia labai paprastai - po akumuliatoriumi išdėstyti du SIM kortelių lizdai - Master ir Slave. Korteles užtenka tiesiog įstatyti ir įjungti telefoną. Ekrane pasirodo abiejų SIM kortelių operatorių logotipai ir dviejų tinklų ryšio informacija. Norint kam nors skambinti ar rašyti SMS, pirmiausia surenkamas numeris, o tada pasirenkama, per kokią kortelę duomenys bus siunčiami. Pats pasirinkimas labai paprastas, valdomas klavišais "1" ir "2".

AMD DS501 Dual-SIM būtent ir priklauso antrajai aprašytai mobiliojo ryšio telefonų klasei, išsiskiriančiai iš kitų telefonų tuo, kad turi dvi veikiančias SIM korteles, registruojančias skambučius į abu numerius. Kitaip tariant, sutaupote pirkdami tik vieną telefoną vietoje dviejų.

Tačiau tai dar neviskas. Priimant skambutį į telefoną ar gaunant SMS, matosi į kurią SIM kortelę atėjo pranešimas ar gautas skambutis. Taip pat AMD DS501 Dual-SIM suteikia galimybę pasirinkti skirtingas melodijas abiems SIM kortelėms. Ir tai tik maža dalis visų techninių galimybių, kurias turi AMD DS501 Dual-SIM telefonas.

Mobilaus telefono AMD DS501 Dual-SIM pagrindiniai parametrai:

  • Vienu metu galima naudotis abiejų SIM kortelių užrašų knygutėmis
  • Galima atsiliepti į įeinantį skambutį nenutraukiant pokalbio su pirma SIM kortele
  • Sensorinis ekranas
  • GPRS
  • Polifonija
  • WAP
  • Garantinis aptarnavimas – 2 metai
  • Integruotas išorinis apšvietimas
  • Integruota kamera 1,3 Mpix
  • Audio grotuvas (mid / wav / mp3)
  • Video grotuvas (mpeg 4)
  • Žinutės SMS / MMS (rašydami pasirenkate iš kurios SIM siųsti)
  • Telefonų knyga (bendra abiem SIM. Skambindami pasirenkate kurią naudoti)
  • Darbo knyga (kalendorius, priminimai, darbų sąrašas)
  • Pramogos (žaidimai, chronometras)
  • Teksto atpažinimas rašant ranka

Šis telefonas gali praversti daugeliui vartotojų – ir verslininkui, skaičiuojančiam išlaidas ir turinčiam naudoti porą telefonų vienu metu, ir bet kokiam kitam vartotojui, siekiančiam geriausių pokalbių tarifų, t.y. turėti ir Omnitel ir Bitė ar Tele2 korteles.

Taip pat toks telefonas tampa neįkainojamu pagalbininku, kai įmonės darbuotojas gauna darbinį mobilaus ryšio numerį ir turi nešiotis abu telefonus, kad būtų pasiekiamas visada.

Kol kas Lietuvoje šį telefoną galima įsigyti www.bizzon.lt el. prekybos centre, bei oficialioje AMD atstovybėje Šiauliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(33)
(0)
(31)

Komentarai (6)