Geriausios 2007 metų lietuviškos technologijos  (0)

Dar prieš Šv. Kalėdas, gruodžio 19 dieną, Lietuvos vyriausybėje apdovanoti geriausi Lietuvos informacinių technologijų, telekomunikacijų ir elektronikos (ITTE) produktai. Galbūt pasauliniu mastu šie lietuviški pasiekimai ir nublanksta, tačiau galime pasidžiaugti bent jau tuo, ką turime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Metų produktu informacinei visuomenei pripažinta Muitinės departamento prie Lietuvos Respublikos Finansų ministerijos programa „MAKIS – mokesčių apskaitos ir kontrolės informacinė sistema“. Jai nugalėtojos titulas atiteko už didžiausią įtaką, spartinant žinių visuomenės plėtrą.

Įdomiausio metų produkto nominacijoje triumfavo bendrovės „Teltonika“ sukurtas pirmasis lietuviškas mobilusis telefonas „TEL202“.

Programinės įrangos kategorijoje lygių nebuvo įmonės „Stekas“ intelektualiniam produktui „Nuotolinė kompiuterių valdymo sistema“, kuris apdovanotas už visapusišką išbaigtumą.

E-paslaugos kategorijoje nugalėtoju paskelbtas bendrovės „Teltonika“ produktas, nešiojamas kontrolės įrenginys „Handheld GPS trucker GH1201“.

„Šiemet verslo sukurtų produktų būrį papildė ir Muitinės departamento užsakymu sukurta informacinė sistema, padėsianti efektyviau spręsti administracinius klausimus bei aptarnauti mokesčių mokėtojus, ir parodysianti puikų pavyzdį ir kitoms institucijoms, kuriančioms bei plėtojančioms žinių ekonomiką“ – sakė premjeras G. Kirkilas.

Asociacijos „Infobalt“ vykdantysis direktorius Edmundas Žvirblis pažymėjo, kad būtina atkreipti dėmesį į tai, jog šiais metais apdovanoti net du produktai iš bevielių bei mobiliųjų technologijų segmento. „Mūsų manymu, būtent ši kryptis turėtų suteikti Lietuvos įmonių produkcijos proveržį į užsienio rinkas. Prognozuojame, kad iki 2012-ųjų metų bevielių bei mobiliųjų Lietuvoje pagamintų technologijų eksportas turėtų pasiekti 1 mlrd. litų ribą“, - sakė. E.Žvirblis.

Bendrovės TEO remiamo konkurso vertinimo komisijai šiemet Lietuvos verslo bei valstybinės organizacijos pateikė panašų paraiškų skaičių, kaip ir pernai. Pagrindinis dėmesys buvo kreipiamas ne tik į produktų funkcionalumą, išbaigtumą, bet ir į lietuviškos kilmės indėlį į jo kūrimą bei produkto įtaką tolesnei žinių visuomenės bei ekonomikos plėtrai.

„Vertindami šiemetinius produktus pastebėjome didelį kokybinį šuolį. Lietuvos kompanijos pradėjo kurti išbaigtus, į vartotoją orientuotus produktus, kuriuos įdiegus, iškart galima taikyti veikloje. Tai nuteikia optimistiškai bei leidžia teigti, kad elektronika Lietuvoje pagaliau prasiveržia iš eksperimentavimo lygmens į profesionalų“, - sakė produktus vertinusios komisijos pirmininkas profesorius, habilituotas daktaras Genadijus Kulvietis.

Įvairaus lygio Lietuvos IT bendrovės vienijanti asociacija „Infobalt“ geriausio lietuviško ITTE produkto konkursą organizuoja jau šeštus metus iš eilės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)