Stanford'o universitete sukurtos 10 kartų ilgiau veikiančios ličio baterijos  (6)

Stanford'o Universiteto mokslininkas Yi Cui, pasinaudojęs nanotechnologijomis, sugalvojo kaip padidinti ličio jonų baterijų elektrinę talpą. Pritaikius šį išradimą praktikoje, nešiojami kompiuteriai (bei kiti elektroniniai įrenginiai) autonomiškai galėtų veikti net 10 kartų ilgiau - pavyzdžiui, 20-30 valandų ir daugiau. Mokslininkas mano, kad išradimą galima lygiaverčiai taikyti tiek mažiems, tiek dideliems įrenginiams maitinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinių ličio jonų baterijų problema yra tai, kad jos gali talpinti labai ribotą ličio kiekį, kadangi baterijos anodui reikalinga anglis. Yi Cui modifikacijoje panaudotas silicio nanosiūlų tinklelis, kuris tarsi laikančioji forma talpina savyje litį - taip baterijoje sutalpinamas didesnis šio elemento kiekis.
Išradime naudojamos gerai šiuo metu įsisavintos technologijos, todėl išradimo autorius tiki, jog jo nanosiūlų pagrindu sukonstruota baterija greitai turėtų pasiekti masinio vartojimo rinką. Jis jau pateikė paraišką patentui ir tikisi bendradarbiauti su egzistuojančiomis baterijas gaminančiomis kompanijomis, tačiau neatmeta galimybės įkurti savo firmą.
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)