Skaitytojo žvilgsnis. „Google“ žemėlapių egzotiniai vaizdeliai  (17)

Po paskutinių kelių publikacijų apie įdomesnius „Google Maps“ ir „Google Earth“ aptinkamus žemėlapių „vaizdelius“ komentaruose pasipylė priekaištai dėl tokių publikacijų, o į paštą – nauji vaizdeliai. Akivaizdžiai skaitytojai pasidalino į dvi stovyklas – vieniems tokios temos įdomios, kitiems „siaubingai netinkamos“. Nenorėdami ir negalėdami nei vienų ignoruoti, mes tokius vaidelius publikuojame toliau, tačiau iš karto perspėjame kritikus – šios naujienos Jums nėra reikalo skaityti ir tuo labiau kritikuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemėlapiuose pastebimas „egzotikas“ tęsiame nuo temos, kuria pabaigėme priešpaskutinę publikaciją. Tuomet mes stebėjomės keistais žiemos ir vasaros vaizdeliais tame pačiame žemėlapyje Žemaitijos viduryje. Pasirodo, tykių vietų yra pakankami daug – štai, kad ir JAV teritorijoje esantis Orrtanna miestelis – jis pats nei tai „apsnigtas“, nei tai pasislėpęs po nespalvotu kadru. Tuo tarpu su kaimyniniais miestelio rajonais viskas tvarkoje.

Gal visgi šiuo kadru apie „baltus“ ir „žalius“ žemėlapių plotus galime baigti – kad ir kaip ten būtų, bet panašu, jog tokių neišbaigtų žemėlapių galima surasti labai daug. Lieka pati tyrimo galimybė – ar tokie plotai „suvienodės“ ir jei taip, tai kada taip bus.

Na, o toliau vaizdeliai iš Lietuvos, o tiksliau iš Klaipėdos. Vienas skaitytojas atsiuntė Klaipėdos rajone (į pietus nuo pačio miesto) esančio žemėlapio nuotrauką su jo manymu pakankami keistu statiniu. Kas tai yra mes irgi nesiimame spręsti, bet galbūt kažkas iš skaitytojų yra važiavęs pro šalį ir gali pasakyti, ką slepia šis vaizdelis?

Aplink Klaipėdą įdomybių yra ir daugiau. Štai kaip atrodo Lietuvos ir Rusijos sienos fragmentas, einantis netoli Nidos per Kuršių marias. Jei marių pradžia lyg ir įprasta, tai link sausumos pusės vaizdelis tampa ganėtinai „keistokas“. Iš Klaipėdos apylinkių keliamės į patį miestą. Toliau du vaizdeliai iš „Google Earth“ sistemos, rodantis netoli BIG prekybos centro esantį keistokos paskirties objektą. Kas tai yra, turbūt klaipėdiečiai galės nesunkiai pasakyti.

Taip pat primename, jog pastebėję įdomius nutikimus, parašykite apie juos mums į elektroninį paštą info@technologijos.lt. Norime paprašyti, jog nebesiųstumėte pasikartojančių vaizdelių, kaip kad pavyzdžiui nespalvoti ir spalvoti žemėlapių plotai. Na, o kitus, originalius „atradimus“ mes ir toliau publikuosime, kai tik jų susidarys „apčiuopiama krūvelė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: