Lietuviai konkuruos su pasauline RapidShare kompanija  (17)

UAB „Informacijos alėja” praneša apie naują, iki šiol komerciškai Lietuvoje neteiktą interneto paslaugą – bylų keitimosi portalą www.failai.lt


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalas leis žmonėms laikyti savo bylas internete ir keistis jais tarpusavyje. Kiekvienas portalo lankytojas galės pasidėti, o bet kada prireikus, pasiimti savo bylas. Portalo paslaugos vartotojas galės forume patalpinti nuorodą į failą ar ją nusiųsti draugui, kuri padės pasiimti failą kitiems, žinantiems nuorodą. Nežinant nuorodos, failo pasiimti nebus įmanoma -tokiu pat principu veikia dauguma pasaulinių bylų keitimosi ir saugojimo svetainių.

Kaip teigia kompanijos direktorius dr. Remigijus Laurutis, tokie portalai yra ypač populiarūs užsienyje. Vienas iš didžiausių konkurentų yra kompanija Rapidshare. Su užsienio portalais www.failai.lt gali konkuruoti (žinoma, ne užsienio rinkoje, o Lietuvoje), nes naudoja lietuviškus interneto srautus ir yra patalpintas Lietuvoje, o tai vartotojams leis failus nusiųsti ir parsiųsti daug sparčiau nei dirbant su užsienio portalais.

Be to, portalas yra lietuviškas, aiškus ir paprastas naudoti kiekvienam, nebūtinai įgudusiam dirbti kompiuteriu, vartotojui. Įmonės direktorius teigia, kad reklamos pardavimai portale turėtų užtikrinti pelną. Manoma kad portalas taps pelningu jau po pusės metų- surinkus didelius ir pastovius lankomumus.

Na, jeigu projektas iš reklamos ir neatsipirks (kas yra visai tikėtinas dalykas, įvertinant didžiulius duomenų srautus ir gana sunkiai įsibėgėjančią internetinės reklamos rinką), bet kada bus galima geresnes bylų talpinimo paslaugas apmokestint. Dabar kol kas geresnėm sąlygom gauti užtenka prisiregistruoti.

Na, o jei projektas įsivažiuos, neabejotinai atsiras ir konkurentų - jau ne pirmas kartais, kai lietuviškame internete nusirita panašių projektų bangos - taip buvo su socialiniais tinklais, blogais, nuorodų talpinimo projektais, skelbimų lentomis, o dabar kol kas "ant bangos" internetiniai aukcionai. "Greito verslo" idėja paprastai yra labai viliojanti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: