Naujoji „OnLive“ paslauga atpratins instaliuoti žaidimus  (34)

Žaidimų kūrėjų konferencijoje „GDC 2009“ anonsuota nauja interneto paslauga „OnLive“ ketina pakeisti kompiuterinių žaidimų ateitį, praneša IGN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„OnLive“ kūrėjų teigimu norint pažaisti nebereikės diegti žaidimų į savo kompiuterį – jie bus laikomi ir leidžiami serveryje. Žaidėjo kompiuterio ekrane bus rodomas srautinis vaizdas, o žaidėjo valdymo komandos ir parinktys bus perduodamos į serverį. Tai suteiks galimybę net ir naujausius žaidimus žaisti palyginti senais kompiuteriais.

Vartotojai galės taip pat įsigyti ir specialų priedą, kuris „On Live“ vaizdą galės transliuoti televizoriaus ekrane.

Pranešama, kad norintys naudotis „On Live“ paslauga ir žaisti žaidimus 480p vaizdo režimu privalės turėti ne mažesnės nei 1,5 Mb/s spartos interneto ryšio kanalą. Didelės raiškos 720p vaizdo režimas reikalaus 5 Mb/s spartos. Teigiama, kad vaizdo srauto vėlinimas nebus didesnis nei 1 milisekundė.

„On Live“ galės naudotis „Windows“ ir „Macintosh“ kompiuterių vartotojai. Teigiama, kad naujoji paslauga turėtų sumažinti žaidimų piratavimą. Tokią iniciatyvą jau parėmė bendrovės EA, „Ubisoft“, „Take-Two“, „Atari“, „Eidos“, „Codemasters“, THQ ir „Warner Bros.“.

Bandomoji „On Live“ versija bus pateikta šią vasarą, o komercinę planuojama pristatyti šių metų pabaigoje. „On Live“ idėjos pristatymą galima peržiūrėti projekto puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (34)