Švedija planuoja statyti greitųjų traukinių magistrales  (6)

Švedija turėtų nutiesti dvi naujas itin greitų traukinių magistrales, sujungsiančias Stokholmą su Geteborgu ir Malme, teigiama šalies vyriausybės sudarytos komisijos išvadose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitųjų traukinių tinklo plėtros Švedijoje perspektyvas analizavę specialistai rekomenduoja statyti šalies sostinę su didžiausiais miestais sujungsiančias geležinkelio magistrales, kuriomis traukiniai galėtų važiuoti 320 kilometrų per valandą ar didesniu greičiu. Tokių magistralių statyba kainuotų apie 125 milijardus kronų – maždaug 17,6 mlrd. JAV dolerių, valstybė projektui skirtų apie pusę reikiamų lėšų. Kita dalis būtų gauta iš ES fondų ir šalies regionų, per kuriuos eis abi magistralės, biudžetų. Paskolos būtų grąžinamos ir iš pajamų už parduotus bilietus, teigiama išvadose.

Ekspertai siūlo tiesti naujas geležinkelio linijas, nes dabartinėmis traukiniai gali važiuoti tik apie 200 km/val. maksimaliu greičiu. Nutiesus naujas magistrales šiuolaikiniai greitieji traukiniai galėtų važiuoti didesniu nei 320 km/val. greičiu. Tokiu atveju kelionė iš Stokholmo į Geteborgą truktų apie 2, o į Malmę – apie 2,5 val., teigiama pranešime.

Manoma, kad abi naujosios greitųjų traukinių magistralės Švedijoje gali pradėti veikti tarp 2023 ir 2025 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)