„iPad“ kompiuteris „išlaužtas“ per pirmąsias 24 valandas (Video)  (24)

Nors bendrovė „Apple“, balandžio 2 dieną JAV pradėjusi mažmeninę prekybą naujuoju planšetiniu kompiuteriu „iPad“, didžiuojasi per pirmąją dieną pardavusi daugiau nei 300 000 jo vienetų, jis išgarsėjo ir dar vienu rekordu, skelbia „The Register“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažiau nei per 24 valandas nuo „iPad“ pateikimo rinkai buvo „nulaužta“ jo apsaugos sistema, draudžianti kompiuteryje naudoti „Apple“ nesankcionuotas programas.

Pranešama, kad įveikti „iPad“ apsaugą pavyko naudojant į „iPhone“ „išlaužimą“ panašų metodą, o tai esą patvirtina, kad šie įrenginiai yra labai panašūs.

Be to, ši „Apple“ planšetinio kompiuterio saugumo spraga esą potencialiai suteikia galimybę naudoti jame „Palm OS“ aplinkoje veikiančias programas, teigia „The Register“.

Po nulaužimo teoriškai jame galima leisti bet ką, pradedant skenerių su „Wi-Fi“ ryšiu valdymo programine įranga, baigiant pornografinėmis programomis, teigiama pranešime. Kol kas įsilaužėliai demonstruoja, kad „išlaužtas“ „iPad“ veikia kaip nuotolinio prisijungimo terminalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (24)