Kinijos hakeriai keičia egzaminų balus už pinigus  (9)

Informacinė agentūra „Xinhua“ ir laikraštis „China Daily“ skelbia apie universitetų ir sertifikacijos centrų kompiuterinių tinklų „nulaužimą“ ir testavimo ar egzaminų balų didinimą siūlančių tinklalapių kiekio pagausėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu tokiu interneto svetainių Kinijoje yra jau keliasdešimt. Pažymių keitimo kaina svyruoja nuo kelių šimtų iki dešimties tūkstančių juanių, priklausomai nuo universiteto. Žiniasklaidos atstovams pavyko susisiekti su vienu iš hakerių tinklalapio operatoriumi. Jis papasakojo, kad galima „nulaužti“ praktiškai visų universitetų duomenų bazes. Jis buvo labai atsargus, ir prieš įkainių paskelbimą pareikalavo studento identifikacinio numerio.

Pažymio keitimo užsakymas įvykdomas per 1-5 darbo dienas. Hakeriai veikia labai atsargiai ir po sėkmingo balų keitimo net yra pasiruošę su klientų pasirašyti sutartį apie šios informacijos neskelbimą.

Vienas iš kompiuterinių tinklų specialistų patvirtino, kad pažymių keitimas yra visai įmanomas. Jo teigimu, pasinaudoję viena ir kita saugumo spraga, hakeriai gali nepalikti jokių „įsilaužimo“ pėdsakų, pakeisdami pažymi taip, tarsi jis visada buvo toks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)