Naujas technologijos žodis. IBM pristatė stebuklingą kompiuterį ir galingiausią procesorių pasaulyje (Video)  ()

Kompiuteris „IBM Quantum System Two“ gavo modulinę konstrukciją, kuri leis keisti komponentus ir nuolat didinti charakteristikas, kad būtų išspręstos sunkiausios žmonijos problemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai kasmetinėje konferencijoje „Quantum Summit 2023“ IBM pristatė pirmąjį pasaulyje modulinį kvantinį kompiuterį „IBM Quantum System Two“, pagrįstą naujausiu „Heron“ kvantiniu procesoriumi. Apie tai bendrovė paskelbė savo interneto svetainėje.

Bendrovė teigia, kad „IBM Quantum System Two“ įrenginys yra pirmasis pasaulyje modulinis kvantinis kompiuteris. Sistema sukurta taip, kad laikui bėgant ją būtų galima „papildyti“ nauja įranga – procesoriais, serveriais ir kitais komponentais, gerinant charakteristikas. Niujorke pristatytas „IBM Quantum System Two“ tapo nauju žingsniu įgyvendinant galingiausių superkompiuterių, veikiančių kvantinių technologijų dėka, koncepciją.

Kalbant apie „Heron“ procesorių, IBM darbuotojai pavadino jį „produktyviausiu kvantiniu lustu iš visų šiandien egzistuojančių“. „Heron“ veikia su 133 kubitais ir padaro penkis kartus mažiau klaidų skaičiavimo procesuose, palyginti su to paties gamintojo „Eagle“ lustu. Šiuo metu „IBM Quantum System Two“ kompiuteris maitinamas trimis „Heron“ lustais, kriogenine aušinimo infrastruktūra ir serveriais, leidžiančiais valdyti kubitus.

„Mes pasiekėme erą, kai kvantinis kompiuteris naudojamas kaip priemonė tyrinėti naujas mokslo ribas. Toliau tobulindami būdus, kaip galime išplėsti kvantines sistemas ir gauti naudos iš modulinės architektūros, toliau gerinsime kvantinių technologijų rinkinį ir pateikite jį į mūsų vartotojų bei partnerių rankas, kurie gali išspręsti sudėtingesnes problemas“, – sakė IBM vyresnysis viceprezidentas ir tyrimų direktorius Dario Gilas.

 

Kvantiniai procesoriai naudojami tyrimams tokiose srityse kaip chemija, fizika, medžiagų mokslas ir kt. Jau šiandien kvantines mašinas naudoja JAV Energetikos departamento, Tokijo universiteto, Q-CTRL ir Kelno universiteto darbuotojai, kurdami naujų rūšių vaistus ir naujas medžiagas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: