„Microsoft Security Essentials“ nesugebėjo gauti „AV-Test“ saugumo sertifikato  (1)

Kompanijos „Microsoft“ nemokamai platinama antivirusinė programa „Security Essentials“ nesugebėjo gauti naujo saugumo sertifikato. Minėtus antivirusinių programų patikimumo testus kartą per porą mėnesių atlieka nepriklausoma laboratorija „AV-Test“, šį kartą testai apėmė rugsėjo–spalio laikotarpį, naudota operacinė sistema „Windows 7“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialūs testų rezultatai rodo, jog „Microsoft Security Essentials“ tapo vienintele antivirusine, kuri nesugebėjo gauti šio sertifikato. Kompanijos Microsoft produktas sugebėjo pademonstruoti tik 69 % kenkėjų aptikimo rodiklį rugsėjį ir 64 % spalio mėnesį. Testavimui buvo naudotos taip vadinamos „nulinės dienos“ grėsmės, t. y. kenkėjiškos programos, kurioms dar nesukurta veiksminga apsauga. Visų kitų antivirusinių rezultatų vidurkis šiame teste sudarė 89 %, taigi programinės įrangos giganto produkto pasiekimai dar labai tolimi nuo rinkos vidurkio.

Jau žinomų grėsmių aptikimo teste rezultatai buvo geresni ir sudarė 90 %. Vis tik ir čia jis nesiekia 97 % vidurkio. Vis tik „populiariausios“ grėsmės, kurių amžius – trys mėnesiai, „Microsoft Security Essentials“ buvo fiksuojamos 100 % tikslumu.

Aptinkant plačiai paplitusias, gerai žinomas ir aktyviai veikiančias kenkėjiškas programas, „Microsoft“ antivirusinė pademonstravo didesnį nei vidutinį rodiklį – 98 % prieš 95 %. Šalinant kenkėjus iš sistemos ir atitaisant jų padarytą žalą, MSE taip pat pademonstravo geresnį nei vidutinė rezultatą – 63 % prieš 60 %. Naudojimo patogumo įvertinimas – 5,5 balai iš 6 galimų (čia taip pat įeina tokie parametrai, kaip sisteminių resursų naudojimas ir neteisingai aptiktų grėsmių skaičius).

Rugsėjo–spalio mėnesio „AV-Test“ surengtų testų nugalėtoju tapo „Bitdefender Internet Security“, surinkusi 17 balų iš 18 galimų. Už jos išsirikiavo „F-Secure Internet Security“ ir „Kaspersky Internet Security“, atitinkamai surinkusios 15,5 ir 15 balų. Iš nemokamų antivirusinių geriausiai pasirodė „ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall“ su 14,5 balo iš 18 galimų.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: