Interneto svetainėje - apie paramą studentams  (0)

2007 metų gruodžio pabaigoje startavo naujai sukurta internetinė svetainė www.paramastudentams.lt. Čia talpinama susisteminta informacija apie studentams paramą teikiančius Lietuvos bei užsienio fondus, organizacijas, verslo sektoriaus atstovus ir privačius asmenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dažnas studentas nežino, kur kreiptis ir ką daryti labai statistinėse situacijose: prireikus lėšų studijoms, gyvenimui, ar vykdant naują, nemažai finansų reikalaujantį mokslinį kultūrinį ar kitokį projektą. Interneto svetainėje www.paramastudentams.lt surinkta koncentruota informacija apie esamus fondus ir organizacijas, kurių lėšos ir skirtos būtent studentų galimybėms išplėsti ar būtiniesiems poreikiams tenkinti. “ – kalbėjo LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

www.paramastudentams.lt - pirmoji tokia interneto svetainė Lietuvoje, kurioje kaupiama, atnaujinama bei talpinama medžiaga, informuojanti apie paramos organizacijas, teikiančias paramą būtent studentams - norintiems studijuoti užsienyje, negalintiems susimokėti už studijas ar dėl per mažų šeimos pajamų neįstengiantiems pragyventi, turintiems puikių idėjų, norintiems plėtoti mokslinius, kultūrinius bei laisvalaikio projektus, taip pat - pasiekusiems gerų rezultatų sportinėje, muzikinėje ar kitoje veikloje, puikiai besimokantiems, turintiems negalią, norintiems kelti kvalifikaciją ir pan.

Šiuo metu www.paramastudentams.lt portale bene 30 fondų ir organizacijų, siekiančių palengvinti gyvenimą ir praplėsti galimybes studentams, ieškantiems finansinės paramos, tačiau tikimasi, kad šios informacijos sparčiai daugės.

„Tikimasi, kad internetinis puslapis atliks informacijos teikimo funkciją bei studentų bus įvertintas kaip tikslinga ir naudinga priemonė, gelbstinti rūpinantis studijomis bei buitimi studijų metu ar užplūdus puikioms idėjoms, kurių įgyvendinimui taip pat svarbi finansinė parama“ – tikisi projekto koordinatorius Andrej Stankevič.

Kalbintų įvairių universitetų studentų teigimu, informacijos sutelktumas vienoje vietoje, o dar ir internetiniame puslapyje, kas šiandieniniam žmogui labai patogu, suteiktų galimybę realiai naudotis ta informacija. Pasak jų, tuomet ir idėjų įgyvendinimą stabdantis veiksnys – finansų stoka, netektų savo žlugdančio vaidmens.

Net ir toji dalis studentų, kurie sakėsi, kad niekad nesidomėjo informacija apie galimas idėjų, projektų finansavimo galimybes, mainų programas, stipendijas ar pan., teigė, kad tokia informacijos kaupimo bazė būtina, nes jau pats faktas, kad tavo veikla turės galimybę plėtotis, skatina jaunus žmones generuoti naujas idėjas, vykdyti novatoriškus projektus, imtis patrauklios, prasmingos ir efektyvios veiklos.

www.paramastudentams.lt portale talpinamą informaciją ketinama nuolat tikslinti, atnaujinti bei plėsti. Studentai, turintys vertingos informacijos apie naujus paramos studentams šaltinius bei fondai, kurių duomenų dar nėra, kviečiami pranešti interneto svetainės administracijai el.paštu: info@lsas.lt

Internetinės svetainės sukūrimą inicijavo ir finansavo Švietimo ir mokslo ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)