„Wikipedia“ abejotinus įrašus žymės oranžine spalva  (0)

Internetinė enciklopedija „Wikipedia“ rado sprendimą, susijusį su įrašų netikslumu: nepatikimiems įrašams bus naudojamas spalvinis kodas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neprivaloma „WikiTrust“ funkcija buvo prieinama jau nuo pernai metų, tačiau dabar ji naudojama jau visoje svetainėje. Ji realiu laiku analizuoja pakeitimus ir nuspalvina juos, priklausomai nuo autoriaus patikimumo bei laiko, kiek informacija jau yra svetainėje. Kai pelės žymeklis užeis virš tam tikro žodžio, bus parodomas autorius. Paspaudus mygtuką „Tikrinti testą“, pasirodys pataisymas, kur buvo įvestas žodis.

Autoriams, kurie jau ilgą laiką rašo straipsnius, bus suteiktas aukščiausias patikimumo reitingas. Tačiau jei autoriaus darbai greitai pašalinami, jis praras pasitikėjimą. Informacija, kuri laikoma svarstytina, bus pažymima oranžine spalva, kuo ryškesnė spalva, tuo labiau abejotina ji yra.

Tai dar vienas bandymas kovoti su informacijos iškraipymu - kol kas tai viena iš aktualiausių „Wikipedia“ problemų, ypač jaučiamų politinių bei religinių temų straipsniuose. Kai kuriais atvejais vengiant pasikartojančių informacijos iškraipymų, blokuojami tam tikrų redaktorių IP adresai. Be to, paskelbtas planas tam tikrus puslapius, pavyzdžiui, apie dar gyvus žmones, atnaujinti leisti tik redaktoriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: