Naudingi patarimai. Kaip išjungti erzinantį „Chrome“ naršyklės vartotojų profilių valdymo meniu  (7)

Naudojantys „Google“ korporacijos kuriamą interneto naršyklę „Chrome“ pastarosiomis dienomis tikriausiai jau spėjo pastebėti vieną esminį pasikeitimą susijusį su vartotojų profilių valdymo meniu.

Tiksliau kalbant, „Google“ kardinaliai jį perdarė bei papildė naujomis funkcijomis, o anksčiau vartotojo profilį atvaizduojančią miniatiūrą pakeitė į santykinai didelį pilką mygtuką, kuriame nuo šiol rašomas vartotojo vardas. Būtent šis pasikeitimas kol kas vertinamas gana kritiškai, o dauguma vartotojų tiesiog skundžiasi tuo, kad šis „Chrome“ naršyklės dešinėje pusėje viršuje esantis pilkas mygtukas blaško dėmesį. Ir čia svarbiausia yra tai, kad jis matomas visuomet, t. y. nepriklausomai ar „Chrome“ naršyklėje naudojate tik vieną sukurtą vartotojo profilį ar keletą.

Taigi, jeigu vis dėlto esate vienas iš tų vartotojų, kuriam ši nauja „Google“ korporacijos „Chrome“ interneto naršyklėje realizuota funkcija nėra naudinga, skubame pranešti, kad ją galite nesudėtingai išjungti. Tuo tarpu jeigu vartotojų profilius naudojote ir seniau, o tai parankiau buvo atlikti su senuoju meniu – sprendimas taip pat yra.

Kaip atlikti pakeitimus susijusius su „Chrome“ vartotojų profiliais skaitykite žemiau:

  1. Jeigu visgi nusprendėte „susigyventi“ su naujuoju vartotojų profilio valdymo meniu, tačiau jums trūksta sename meniu buvusio greito profilių perjungimo funkcijos, ją aktyvuoti galite naršyklės adreso laukelyje įrašę chrome://flags/#enable-fast-user-switching bei atsidariusiame lange ties geltona spalva paryškintu nustatymu „Įgalinti greitą naudotojų perjungimą pseudoportretų meniu“ (angl. Enable the new avatar menu) paspausdami „Įgalinti“ (angl. Enable).

  2. Vis dėlto jeigu naujoji „Chrome“ profilio valdymo sistema yra nereikalinga arba tiesiog norite naudoti senąjį profilių valdymo meniu, interneto naršyklės adreso laukelyje įrašykite chrome://flags/#enable-new-profile-management bei atsidariusiame naujame lange ties geltona spalva paryškintu nustatymu „Įgalinti naują profilio tvarkymo sistemą“ (angl. Enable new profile management) pasirinkite „Neleista“ (angl. Disable).

Čia svarbu pabrėžti tai, kad atlikus pirmą arba antrą punktą, jų pakeitimai įsigalios tik perkrovus „Chrome“ interneto naršyklę. Šiuo atveju bene paprasčiausia tai padaryti po norimų atliktų pakeitimų to paties naršyklės lango apačioje kairėje pusėje paspaudžiant „Paleisti iš naujo dabar“ (angl. Relaunch Now) mygtuką.

Parengė Jonas Bunevičius

Aut. teisės: MTPC
MTPC

(65)
(15)
(50)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: