Kaip ožiai paverčiami farmacinėmis gamyklomis?  (0)

Pensilvanijos universiteto tyrėjai panaudojo genų terapiją tam, kad padidintų gyvūnų galimybes – priverstų juos gamint terapinius baltymus, tokius kaip insulinas. Tiesa, pastarieji baltymai gyvuliuose – tai pieno sudedamoji dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, jog toks didelis kiekis naudingų baltymų, gaunamų geriant pieną, gali būti labai parankus pacientams, kuriems negalima taikyti įprastų gydimo metodų. Naujieji pasiekimai taip pat gali būti panaudojami gydyti gyvūnų ligoms ateityje.

Kad gautų norimų rezultatų su ožiais, tyrėjai turėjo panaudoti radiaciją, kuri ir sunaikino dalį vyriškos lyties ožių ląstelių, atsakingų už spermos gamybą. Tada buvo panaudotas adeno jungties virusas (šis virusas toleruoja genų terapiją) tam, kad būtų galima reikiamus genus patalpint į dalį nepanaikintų gyvūnų ląsteles. Šiems genams ėmus veikti, ožių palikuonys gamino pieną su pageidaujamais baltymais.

Šis metodas labai vertingas farmacijos vystymui bei biologijos tyrimams. Šitokio proceso realizacija labai plati, tik ją reikia dar gerokai patobulinti, kol „įprastinis“ pienas galės veikti kaip vaistas.

Parengė: Evaldas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: