Palyginkite kainas ir suprasite patys, ar verta kinišką išmanųjį pirkti Lietuvoje  (34)

Kinų išmaniesiems sparčiai populiarėjant jų ima daugėti ir lietuviškose parduotuvėse. Tik ar visada verta juos pirkti čia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argumentais už gali būti gaunama garantija, su sąlyga, kad pirksite iš žinomos parduotuvės, kuri gyvuoja bent keletą metų. Mažai žinomi pardavėjai gali taip pat greitai išnykti, kaip ir atsirado. Kitą vertus, net ir tie patys kinai žada metų trukmės garantiją, tik gal ji ne taip sklandžiai veiks.

Kitą vertus, argumentas už gali būti ir dėl visų pardavėjų sumokamų mokesčių, pradedant PVM, baigiant muitais. Be to ir galimybe telefoną apžiūrėti gyvai salone.

Tačiau net ir tokie argumentai gali nublankti, palyginus kainų skirtumą su kinų internetinėmis parduotuvėmis.

Pavyzdžiui, palyginime „Umi Max“ išmaniojo telefono kainas Kinijoje ir mūsų šalyje. Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ iš Europos sandėlio  (jokių importo mokesčių, pristatymas nemokamas, užtrunka savaitę ar kiek daugiau) šiuo metu jį galima įsigyti už 147,41 Eur. Norite dar pigiau? Pirkite tiesiai iš Kinijos sandėlio (irgi jokių importo mokesčių siunčiant per paštą, pristatymas nemokamas, tik užtrunka mėnesį ar kiek daugiau) – tuomet kaina bus 137,34€. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad 147,41 Eur kaina iš Europos sandėlio yra nurodyta ribotam išmaniųjų kiekiui, bet net ir pasibaigus akcijai, jis nepabrangs tiek, kiek kainuoja Lietuvoje.

Tautiečiai už jį prašo mažiausiai 192 € (pristatymas per kelias dienas).

Taigi, ar verta stebėtis, jog pirkimas Kinijos parduotuvėse itin sparčiai populiarėja Lietuvoje?

Kalbant apie „Umi Max“, šis išmanusis pirkėjams siūlo 5,5 colių įstrižainės ekraną, kurį pagamino „Sharp“ bendrovė. Nuo pažeidimų matricą saugo grūdintas stiklas „Gorilla Glass 3“. Išmanusis telefonas gali pasigirti visiškai metaliniu korpusu. „Umi Max“ integruotą 3 GB operatyviosios RAM atminties modulį sukūrė Pietų Korėjos milžinė „Samsung“, o itin talpios 4000 mAh baterijos buvo užsakytos iš „Sony“. Tuo tarpu Kinijos gamintojo užsakymu 13 MP galinės ir 5 megapikselių priekinės kameros gamyba pasirūpino ne kas kitas, o taip pat gerai žinoma japonų kompanija „Panasonic“.

Verta paminėti ir tai, kad „Umi Max“ išmanusis telefonas yra komplektuojamas su keturių branduolių lustu „Mediatek Helio P10“, turi integruotą „Mali-T860“ vaizdo apdorojimo posistemę, USB-C tipo jungtį, Bluetooth 4.1 ir 4G LTE ryšių modulius bei 16 GB talpos vidinę atmintį, kurią panaudojant atminties kortelę, galima išplėsti 256 GB.

Be to „Umi Max“ gavo dviejų SIM kortelių palaikymą bei ketvirtosios kartos „Microarray“ piršto antspaudų skaitytuvą. Be to, gamintojas pristatydamas „Umi Max“ taip pat akcentuoja geras išmaniojo telefono garso apdorojimo galimybes, kurias garantuoja vien garso apdorojimui skirtas atskiras lustas.

„Umi Max“ parduodamas su tiesiai iš „Google“ gauta „švaria“ operacine sistema „Android 6.0 Marshmallow“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(37)
(31)
(6)

Komentarai (34)