Ieškantiems pigaus, bet funkcionalaus išmaniojo TV priedėlio - net 7 įdomūs pasiūlymai su nuolaida iš „Lightinthebox“  (4)

Per pastarąjį dešimtmetį televizoriaus paskirtis namų buityje akivaizdžiai pasikeitė. Vis dėlto naujosios kartos išmanieji televizoriai kol kas yra įperkami tikrai ne visiems. O net jei ir įperkami, tai paprastai būna pagrindinis televizorius svetainėje, o miegamajame ar virtuvėje ir toliau stovi įprastiniai modeliai. Štai tokiems atvejams ir gaminami šiuolaikiniai TV priedėliai - jie net ir senesnių televizorių savininkams be jokių didelių problemų leidžia naudotis pačiomis įvairiausiomis išmaniosiomis funkcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinė parduotuvė „Lightinthebox“ paskelbė nuolaidas jos manymu geriausiems 7-iems skirtingiems TV priedėliams. Įdomu ir tai, jog kai kurie iš jų gali būti naudojami ir kaip kompiuteriai. Taigi, siūlome susipažinti su kiekvienu iš jų trumpai.

„Scishion V88“ TV priedelis – 21,66 JAV dolerio

Tai vienas pigiausių išmaniųjų TV priedelių, kurį šiandien Jums pristatome. „Scishion V88“ kainuoja vos 21,66 JAV dolerių, o už šią kainą leis Jums mėgautis 4K raiškos vaizdu. Pažvelkime šiek tiek detaliau į šį TV priedelį ir susipažinkime su jo specifikacijomis.

TV priedelyje integruota „Android TV 5.1“ operacinė sistema, kuri aprūpina prieigą prie „Google Play“ programėlių elektroninės parduotuvės. Verta paminėti, jog priedelis taip pat turi net 4 USB lizdus, vieną lizdą atminties kortelėms ir vieną HDMI jungtį.

Nors techniškai tai nėra itin galingas ar ypatingomis naujovėmis pasižymintis priedelis, tačiau tai yra puikus sprendimas tiems, kurie ieško nebrangaus ir kokybiško produkto. „Scishion V88“ su keturių branduolių procesoriumi bei 1 GB operatyviosios atminties leis Jums mėgautis televizija už itin patrauklią kainą.

„Mecool M8s pro L Amlogic S912“ TV priedelis – 53,00 JAV dolerio

Jeigu žvelgtume į parametrus - „Mecool M8s pro L Amlogic S912“ TV priedelis yra tikriausiai galingiausias ir pigiausias šiame straipsnyje. Su aštuonių branduolių procesoriumi bei 3 GB operatyviosios ir 16 GB vidinės atminties veikiantis TV priedelis „Lightinthebox“ internetinėje parduotuvėje kainuoja vos 53 JAV dolerius. Pažvelkime į kitus šio įrenginio privalumus.

Visų pirma reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog šis išmanusis TV priedelis veikia su „Android 7.1“ operacine sistema. Aukščiau paminėti TV priedeliai veikia su senesnėmis „Android“ versijomis, todėl „Mecool“ tikrai turi privalumą šiuo aspektu. Kaip ir dauguma TV priedelių, taip ir šis palaiko 4K raiškos vaizdą, o taip pat turi ir HDR vaizdo atkūrimo sprendimą. Šis sprendimas suteikia Jūsų televizijai gerokai tikroviškesnį vaizdą, geresnį kontrastą, daugiau ryškumo ir, žinoma, spalvų.

Verta paminėti ir tai, jog gamintojas anonsuoja, jog šis TV priedelis sulaukia dažnų operacinės sistemos atnaujinimų. Žinoma, pasikliauti kiekvienu žodžiu, kuriuos ištaria Kinijos gamintojai yra kiek naivu, tačiau, kaip bebūtų, „Mecool M8s pro L Amlogic S912“ kainuoja 53 JAV dolerius ir jį išbandyti turėtų būti verta.

„Xiaomi Mi Box“ TV priedelis – 69,99 JAV dolerio

TV priedėlis „Xiaomi Mi Box“ -  savo funkcionalumu visiškai niekuo nenusileidžia net ir patiems brangiausiems išmaniesiems televizoriams. Šis TV priedelis  ekspertų pripažinimo yra susilaukęs net tik dėl savo funkcinių galimybių, bet ir dėl dizaino, o tai patvirtina tokie tarptautiniu mastu pripažinti apdovanojimai, kaip „Red Dot“ ir „Good Design“. Svarbiausia tai, jog „Xiaomi Mi Box“ kainuoja vos 69,99 JAV dolerių.

Pageidaujamą funkcionalumą užtikrina TV priedelyje integruota „Android TV 6.0“ operacinė sistema, kuri yra aprūpina ne tik prieigą prie „Google Play“ programėlių elektroninės parduotuvės, bet ir „Google Cast“ bei HDR vaizdo atkūrimo techninių sprendimų. Šis TV priedėlis išskirtinis yra ir dėl savo nuotolinio valdymo pulto, suprantančio balso komandas. Tiesa, dėti daug vilčių neverta – lietuvių kalbos jis tikrai nesupras, bet su anglų kalba jau galima jį valdyti.

„Rockchip RK3229“ TV priedelis – 30,99 JAV dolerio

Dar vienas pakankamai pigus TV priedelis - „Rockchip RK3229“, kuris pasižymi keturių branduolių procesoriumi bei turi 2 GB operatyviosios bei 16 GB vidinės atminties. Iš esmės šis modelis neturi jokių išskirtinų bruožų, tačiau jo kaina yra itin patraukli – 30,99 JAV dolerių.

Už pakankamai nedidelę kainą Jūs gausite TV priedelį su „Android 6.0“ operacine sistema ir galimybę transliuoti Jūsų norimą vaizdą 4K raiška. Lyginant su aukščiau įvardintu „Scishion V88“, pastarasis turi daugiau USB lizdų. „Rockchip RK3229“ pasižymi tik 2 USB lizdais, 1 HDMI bei lizdu TF tipo atminties kortelėms.

Trys TV priedeliai bei mini kompiuteriai iš „Voyo“

Norite kažko daugiau nei tik TV priedelis su daugiau ar mažiau standartinėmis funkcijomis? Tuomet reikėtų atkreipti dėmesį į Kinijos kompaniją „Voyo“, kuri turi savo asortimente net tris TV priedelius, kuriuos dar galima naudoti ir kaip mini kompiuterius.

Iš esmės visi trys „Voyo“ produktai yra labai panašūs, o esminis skirtumas – galingumas ir kaina. Metaliniu korpusu pasižymintys „Voyo“ mini kompiuteriai yra gerokai mažesni nei jų pagrindinių konkurentų „Apple“ produkcija. „Mini Apple PC“ yra 19,7 cm ilgio, o „Voyo“ kompiuteriai yra gerokai mažesni – vos 12 cm. Iš to galima daryti išvadą, jog „Voyo“ produkcija yra gerokai kompaktiškesnė, tačiau privalumų ji turi ne tik tame.

Visi trys „Voyo“ modeliai pasižymi tuo, jog turi integruotus aukštos spartos SSD duomenų kaupiklius, o taip pat, kiekvienas iš įrenginių pasižymi 4 GB DDR3L operatyviosios atminties plokštėmis. Įdomu ir tai, jog priešingai nei visi aukščiau paminėti TV priedeliai – šie veikia ne su „Android“, o su „Windows 10“ operacine sistema. Kaip ir įprasta, „Voyo“ produkcija taip pat palaiko 4K raiškos vaizdus, tačiau dabar pažvelkime į trijų modelių skirtumus.

Pirmasis ir pigiausas – „Voyo Apollo Lake N3450“, kuris veikia su keturių branduolių procesoriumi bei turi 64 GB vidinės atminties. Tokia konfigūracija pasižymintis mini kompiuteris šiuo metu kainuoja 152,99 JAV dolerių. Antrasis ir kiek brangesnis modelis – „Voyo VMac“ veikia su tuo pačiu procesoriumi, tačiau turi 120 GB SSD duomenų kaupiklį ir kainuoja maždaug 174,98 JAV dolerių.

Trečiasis ir, žinoma, pats brangiausias modelis – „Voyo Apollo Lake N4200“. Šis modelis kainuoja 193,19 JAV dolerių ir yra brangiausias „Voyo“ sukurtas mini kompiuteris, tačiau tuo pačiu metu ir pats galingiausias. Jis veikia su keturių branduolių „Apollo Lake N4200“ procesoriumi bei turi 128 GB SSD duomenų kaupiklį ir yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško galingo, kompaktiško ir praktiško daikto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(2)
(9)
(-7)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: