Žaismingų, naudingų ir pigių kiniškų daiktų rinkinukas vaikams, draugams ar tiesiog sau: mini kameros, išmanus arbatos puodelis, virtuali klaviatūra ir net pigus teleskopas  ()

Be draugų ir vaikų gyvenimas būtų nykus. Jie mums padeda, su mumis dalijasi gerais prisiminimais, lydi į keliones ir pirmieji pasveikina su naujais pasiekimais. Kalėdos yra pats geriausias metas draugams ką nors padovanoti, bet ką? Siūlome keletą dovanų, kurios tiks draugams, vaikams, kolegoms ir pažįstamiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Mažytė universali kamera

Vaikystėje visi mėgome apsimesti šnipais. Ginklų, ypatingų automobilių ir slaptų technologijų padovanoti neįmanoma, tačiau šis tas tuos vaikystės žaidimus primins. Kita vertus, „Quelima SQ11“ nėra žaislas.

Tai – itin maža, pigi kamera, kuri gali būti panaudota kaip veiksmo ar drono kamera, automobilinis vaizdo registratorius, žaislas šnipų žaidimams ir taip toliau. „Quelima SQ11“ korpuso kraštinės ilgis siekia vos 2,2 cm, tačiau ši kamera vis tiek turi 200 mAh bateriją, kurios pakanka valandai, 6 LED elementus filmavimui naktyje, 120 laipsnių objektyvą ir jutiklį, leidžiantį filmuoti 1920 x 1080 raiška (30 kadrų per sekundę).

Geriausia tai, kad „Quelima SQ11“ kainuoja vos €8,50. Kas gali būti geriau?

Ogi „Quelima SQ12“. Tai – naujesnė kamera, kuri išlaikė aukštą raišką ir visas geriausias savo pirmtakės savybes, bet filmuoja dar platesniu 155 laipsnių kampu. Naujoji kamera taip pat yra šiek tiek lengvesnė. Tačiau šie privalumai kainuoja - „Quelima SQ12“ kainuoja €14,45.

2. Dovanos bendradarbiams

Bendradarbiams išrinkti geras dovanas nėra lengva. Dažniausiai mes jų taip gerai nepažįstame, kad žinotume, ką jie mėgsta, ką veikia laisvalaikiu ir, svarbiausia, ko negali pakęsti. Visgi, keletą universalių ir daugeliu atveju tinkamų pasiūlymų galime pateikti.

„Lehoo LEH0375“ išmanusis vandens puodelis puikiai tiks daugeliui, ypač tiems, kurie daug keliauja. 350 ml talpos puodelis yra ne tik stilingas, bet ir funkcionalus. Jis mažame ekrane parodo vandens temperatūrą, o šviečianti juostelės spalva parodo vandens tyrumą. Kitaip tariant, gertuvė pati išmatuos, kiek kietųjų mineralų yra vandenyje ir įspės, jei kokybė yra prasta ar netinkama vartojimui.

Panašiai veikia ir kitas vandens kokybės matuoklis, apie kurį jau rašėme. Tiesa, „Lehoo LEH0375“ tikslių duomenų naudotojui nepateikia - apie vandens kokybę žmogus bus informuotas LED žiedo spalva: žalia šviesa reiškia, kad vanduo yra labai tyras, mėlyna - vidutinio tyrumo, o raudona žymi prastos kokybės vandenį.

Daugiau apie šią išmaniąją gertuvę skaitykite šiame straipsnyje. „Lehoo LEH0375“ kainuoja kiek daugiau nei 27 eurus.

Kita vertus, galbūt pastebėjote, kad vienas jūsų bendradarbis pasižymi puikiu humoro jausmu ir dažniau geria saldžius gėrimus? Jam galite padovanoti USB šaldytuvą.

Šis labiau žaislą primenantis prietaisas iš tikrųjų yra gana funkcionalus – gėrimų temperatūrą gali atšaldyti iki maždaug 8 laipsnių arba pakelti iki 40-65. Taigi, jis naudingas ir šaltus, ir karštus gėrimus mėgstantiems žmonėms. Daugiau apie šį prietaisą – šiame straipsnyje. Šis USB šaldytuvas kainuoja €15,24.

Jei domina daugiau juokingų dovanų – skaitykite šiame straipsnyje arba šiame straipsnyje. Pavyzdžiui, tiems, kurie mėgsta juokingas dovanas, galite nupirkti ir akinius tinginiams, kurie leidžia skaityti ar žiūrėti televizorių gulint. Jie kainuoja vos daugiau nei 7 eurus. 

3. Paprasčiausia, bet funkcionali ir patogi LCD rašymo lenta

Biuruose vis dar naudojamas popierius. Įdomu tai, kad jį dažnai naudoja patys žmonės trumpalaikiams užrašams. Šiuos šiukšlių kalnus galima pašalinti pasitelkus paprastą elektronine LCD lentą. Ji leidžia rašyti, iš karto reaguoja į rašančio žmogaus judesius ir energiją naudoja tik tuomet, kai reikia ką nors ištrinti. Daugiau apie šią technologiją – šiame straipsnyje.

Be to, tokios elektroninės rašymo lentos leidžia vaikams piešti ranka nenaudojant popieriaus ar sau patiems palikti raštelius. Kai kuriems žmonėms rašyti ranka yra kur kas maloniau, pavyzdžiui, skaičiuojant ar planuojant kitą dieną.

„Wuxing LZS85“ – tai 8,5 colių elektroninė rašymo lenta, kuri leidžia kurti paprastus piešinius, ranka užsirašyti darbų sąrašus, suplanuoti pirkinius ir atlikti kitus panašius darbus. Aišku, ji labai patiks ir vaikams. „Wuxing LZS85“ kainuoja mažiau nei 8 eurus.

4. IT entuziastams ir kompiuterinių žaidimų mėgėjams

Tikriausiai pažįstate ir tokių, kurie yra visa galva pasinėrę į naujausias technologijas. Jie visada nori išbandyti šį tą naujo tiesiog tam, kad įvertintų ir įsitikintų, ar nauji prietaisai jiems tinka ir patinka. Lazerinė klaviatūra yra vienas iš tokių daiktų, kurį tokie žmonės noriai išbandytų.

Ji veikia labai paprastai. Ant plokščio paviršiaus rodoma pilna klaviatūra, o prietaiso apačioje esantis jutiklis fiksuoja pirštų judesius. Nors reikia laiko priprasti, ši klaviatūra telpa kišenėje ir tai yra didelis privalumas. Ji kainuoja  €23,80. Daugiau apie šią klaviatūrą – šiame straipsnyje.

Tarp mūsų vis dar yra klasikinių žaidimų entuziastų, kurie su nostalgija prisimena laikus, kuomet dar būdami vaikai priešais televizoriaus ekraną maigė konsolių pultelius. Šiuos prisiminimus įmanoma atvesti į 21-ąjį amžių. Tam tereikia klasikinės žaidimų konsolės klono iš Kinijos, kuris kainuoja šiek tiek daugiau nei 16 eurų.

Daugiau apie šią konsolę – šiame straipsnyje.

5. Ausinės

Šiais laikais muzika mus lydi visur, su ja ir dirbti smagiau. Tam, kad niekam netrukdytumėte darbo vietoje, reikalingos geros ausinės, bet pageidautina, kad kainuotų pigiai. Tokiu atveju geriausias variantas - „Superlux HD681“. Tai yra kokybiškos laidinės ausinės su pusiau atviru korpusu ir 50 mm garsiakalbiais.

Jos pasižymi netradiciniu dizainu, tačiau yra labai patogios, o ir groja visai neblogai. Vienas žurnalistas šias ausines netgi pavadino „pereinamuoju narkotiku į HiFi pasaulį“. „Superlux HD681“ kainuoja viso labo 17 eurų ir pagal garso kokybė nieko geriau nerasite net ir sumokėję dvigubai brangiau. 

6. Vaikų smalsumui sužadinti

Jei jau skaitote straipsnius šioje svetainėje, jus tikriausiai domina mokslas ir technologijos. Galima spėti, kad vaikystėje buvo labai smalsūs. O kaip sužadinti šių dienų vaikų smalsumą? Gali padėti pora dovanų.

Elektroninis mikroskopas S02 yra puiki dovana ir vaikui, ir elektronikos entuziastui. Galima iš arti apžiūrėti popieriaus paviršių, drugelio sparnus, palyginti skirtingos rūšies medienos pavyzdžius. Tačiau galima ir patyrinėti smulkias mikroschemas, krumpliaračių paviršių ir taip toliau. S02 mikroskopas kainuoja kiek mažiau nei 18 eurų.

Tačiau vaikai ir suaugusieji nori pasižvalgyti ne tik po mažus, bet ir po didingus dalykus. Tam reikalingas teleskopas.  F36050 yra mėgėjams skirtas teleskopas, vaizdą artinantis nuo 1,5 iki 90 kartų. Kartu su juo komplektuojamas patogus mažas aliumininis trikojis. F36050 yra geras teleskopas vaikams ir visiškiems astronomijos pradedantiesiems. F36050 kainuoja 17 eurų.

7. Elektronikos ir dviračių entuziastams

Kai kurie žmonės labai mėgsta ką nors gaminti rankomis. Jiems tikriausiai labai patiktų koks nors „pasidaryk pats“ tipo rinkinys. Pavyzdžiui, šis leidžia ant dviračio stipinų kurti įmantrius piešinius.

Važiuojant tam tikru greičiu greitai mirksintys LED elementai tiesiog ore pateikia kokį nors pasirinktą piešinį. Aišku, reikės pridėti rankas ir šio to išmokti, tačiau čia ir yra didžiausias džiaugsmas. Šis elektronikos rinkinys kainuoja vos daugiau nei 30 eurų.

Daugiau įdomių rinkinių – šiame straipsnyje.

8. Tiems, kurie nepaleidžia telefono iš akių

Išmanieji telefonai šiandien mums yra neatskiriama gyvenimo dalis. Iš akių jų nesinori paleisti net ir sportuojant. Jei pažįstate dviračių entuziastų, kurie telefonus naudoja navigacijai keliaudami, jiems pravers štai toks specialiai dviračiams pritaikytas laikiklis GUB G-85.

Jis yra pagamintas iš aliuminio, tvirtai sugriebia telefoną ir laiko jį patogiausioje padėtyje. Žinoma, plastikiniai telefonų laikikliai gali būti labai kokybiški, tačiau dažniausiai nėra labai patvarūs. Plastikas nelygus plastikui, todėl išsirinkti tokį laikiklį jo nepamačius gyvai yra labai sunku ir galima suklysti. O štai GUB G-85 yra pagamintas iš aliuminio lydinio, todėl yra tvirtas ir ilgaamžis.

Gamintojas teigia, kad G-85 turi ir daugiau privalumų. Jis gali išlaikyti praktiškai bet kokį populiarų telefono modelį. Laikiklis išsiplečia, todėl jis tinka ir dideliems telefonams, tokiems kaip „Samsung Galaxy S8+“.

Šis laikiklis kainuoja €10,20. Daugiau apie jį – šiame straipsnyje.

Tias atvejais, kai reikia rankoje laikomo laikiklio, geriausias variantas, kokį galime rekomenduoti - „Xiaomi“ asmenukių lazdą. „Xiaomi“ nusprendė šį daiktą patobulinti ir pristatė labai patogią asmenukių lazdą, kuri gali būti greitai konvertuojama į trikojį.

Taigi, kuo „Xiaomi“ asmenukių lazda tokia ypatinga. Visų pirma, ji kompaktiškai susilanksto ir telpa į kišenę. Tai reiškia, kad ją patogu pasiimti su savimi keliaujant. Antra, tai nėra tik asmenukių lazda, tai – ir kompaktiškas trikojis. Ne visiems žmonėms patinka fotografuoti save laikant kamerą rankoje. Todėl jiems labiau patiks telefoną pastatyti kur nors toliau ant trikojo stovo ir nustatyti laikmatį.

Trikojis taip pat pasitarnaus kaip patogus išmaniojo telefono stovas. Pavyzdžiui, žiūrėdami vaizdo įrašus ar filmus galite pastatyti telefoną su šiuo trikoju ant stalo ir idealiai susireguliuoti patogų žiūrėjimo kampą. Arba jį stabiliai pastatyti, kad galėtumėte pasinaudoti internetinių pokalbių galimybe, o gal filmuoti video siužetus į Youtube kanalą.

Be jokios abejonės, dauguma žmonių „Xiaomi“ asmenukių lazdą naudos pagal tiesioginę jos paskirtį. Tam ji labai patogi. Telefono laikiklis, galintis laikyti visus telefonus, kurių plotis yra 56-89 mm, sukiojasi 360 laipsnių kampu. Jis taip pat lankstosi, todėl surasti reikiamą kampą nuotraukai tikrai nebus sunku.

Jos rankenoje yra mygtukas, kuris leidžia neliečiant telefono daryti nuotraukas. „Xiaomi“ asmenukių lazda kainuoja €13,60, daugiau apie ją – šiame straipsnyje.

9. Radijo bangomis valdomas visureigis

Šis pasiūlymas tikriausiai labiau tiks tiems, kurie ieško dovanų vaikams. Kita vertus, vien pažvelgus į šį ratuotą monstrą HB P1803 aišku, kad jis pradžiugintų ir ne vieną suaugusįjį.

Jis yra varomas visais keturiais ratais, turi minkštas padangas ir galingą variklį. Geriausiai šis visureigis jausis bekelėje, tačiau neblogai pasirodys ir ant lygaus paviršiaus – čia gali išvystyti 20 km/h greitį. Su pilnai įkrauta bateriją šis visureigis gali važinėti maždaug 20 minučių.

Jis kainuoja vos daugiau nei 22 eurus.

Daugiau radijo bangomis valdomų mašinų – šiame straipsnyje.

10. GPS laikrodis vaikams

Šiais laikais tėvai turi įvairių priemonių, padedančių prižiūrėti vaikus. Pastaruoju metu labai išpopuliarėjo GPS sekikliai, kurie leidžia bet kuriuo metu sužinoti, kur  yra vaikas ir kokiais maršrutais jis vaikščiojo - rašėme apie vieną tokią istoriją iš JAV.

Tokiais atvejais galima naudoti paprastą GPS sekiklį, kaip kad K8 už 15€ tačiau galima panaudoti ir kur kas universalesnį dalyką - pavyzdžiui, vaikišką laikrodį. 

Q50 yra labai paprastas vaikiškas laikrodis su OLED ekranu, kuris turi ne tik GPS sekiklio, bet ir telefono funkciją. Vaikai gali priimti skambučius, greitai paskambinti vienu iš 10 įvestų numerių ar pasinaudoti SOS mygtuku.

Q50 išmanusis laikrodis veikia kaip telefonas. Juo vaikai galės paskambinti nustatytais numeriais, o ir jūs su jais galėsite susisiekti. Ant laikrodžio korpuso yra ir specialus SOS mygtukas, kurį nuspaudus bus automatiškai surinktas numatytas numeris, kuriuo vaikai galės išsikviesti pagalbą. Šis prietaisas tuo geras, kad neblaško dėmesio taip, kaip įprasti telefonai  - galite net nustatyti laiką, kuomet vaikai laikrodžiu naudotis negalės.

Kita svarbi funkcija - GPS sekiklis. Q50 į programėlę jūsų išmaniajame telefone siųs jūsų vaiko buvimo koordinates. Jos, beje, bus labai tikslios, nustatomos ir pagal GPS, ir WI-FI, ir ryšį su operatoriumi. Galite nustatyti teritoriją, kurios ribas vaikus peržengus iš karto gausite pranešimą. Taip pat galite peržiūrėti jūsų vaiko judėjimo istoriją - kur jis kuriuo laiku buvo.

Daugiau apie šį laikrodį skaitykite šiame straipsnyje.

Q50 laikrodis kainuoja vos daugiau nei 13 eurų.

 




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()