Štai kodėl tai yra bene geriausios ausinės iki 30€: palygino 4 kartus pigesnes „Superlux HD681“ su „AKG K240“ - išvados nustebins (Apžvalga, Video)  (1)

Tikrai geros ausinės retai būna pigios. Tikri muzikos mėgėjai labai retai randa tokias ausines. Atsakymas kodėl turbūt yra gana paprastas. Tiesiog naujausios technologijos kainuoja brangiau. Bet ar tikrai pigios ausinės iškart reiškia, jog yra prastos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nebūtinai. Apie „Superlux HD681“ ausines ir jų technines specifikacijas bei tinkamumą muzikos klausymui jau esamę rašę kiek ankščiau. O kitoje apžvalgoje pateikėme išsamius vertinimus kaip šios ausinės darbuojasi žaidžiant kompiuterinius žaidimus.

Dažnas pastebėjo, kad „Superlux HD681“ ausinės yra labai panašios į „AKG K240“, o kai kurie teigia, kad tai visiškas „klonas“. Tačiau, gal tas „klonas“ pralenkė originalą?

Wikisound teigia, kad šios abi ausinės pas jį atsirado visai atsitiktinai ir tiesiog nusprendė jas palyginti. Prisipažįsta, kad prieš pradėdamas lyginti šias ausines, jis buvo įsitikinęs, kad vienareikšmiškai laimės „AKG K240“. Juk jos kainuoja virš 100 eurų, o „Superlux HD681“ nesiekia nė 25 eurų. Tačiau apie viską iš eilės.

Iš išvaizdos šios ausinės yra išties labai panašios. Čia kaip ir mažai kam gali kilti abejonių, kad „Superlux HD681“ nėra „AKG K240“ klonas.

Bet abi ausinės yra skirtos įprastam multimedijos naudojimui. Nors ant „AKG K240“ pakuotės užrašyta, kad tai kone profesionalios ir studijiniam darbui skirtos ausinės, tai tėra marketinginis triukas. Užtenka tokio užrašo ir ausinės iškart pabrangsta kelis kartus.

„AKG K240“ ausinės atkeliauja kompaktiškai supakuotos. Iškart prie ausinių prijungtas 3 metrų ilgio laidas, kurį galima lengvai pakeisti spiraliniu laidu. Taip pat įdėtas specialus kištukas, kuris „mini-jack‘ą“ pakeičia į standartinį 3,5 mm. Taip pat yra papildomos pagalvėlės, kurios pagamintos ne iš odos, bet iš veliūro. Žinoma, vartotojui toks pasirinkimas yra geras dalykas.

„Superlux HD681“ ausinės atkeliauja gana paprastai supakuotos. Laidas šiose ausinėse yra nekeičiamas, kištukas yra įprastas 3,5 mm, taip pat pridėtas ausinių nešiojimui skirtas nailoninis maišelis.

Šių ausinių dizainas yra praktiškai vienodas, o skirtumai minimalūs. Apžvalgos autorius teigia, kad šių ausinių pagaminimo kokybė atrodo vienodai gera ir paėmus į rankas „Superlux HD681“ ausines, jos atrodo taip pat tvirtai, kaip ir „AKG K240“.

Techninės charakteristikos šių ausinių skiriasi: „Superlux HD681“ ausinių varža siekia 32 omus, o „AKG K240“ – 55 omus. Tai reiškia, kad „AKG K240“ tyliau perteiks garsus (akcentuoja žemus tonus) naudojant su telefonais, planšetėmis, muzikos grutuvais ir pan., o „Superlux HD681“ atvirkščiai – garsiau perteiks garsą (akcentuojami aukštesni tonai).

Užsidėjus „AKG K240“ ausines pačios ausys jaučiasi per daug laisvai, kas apžvalgos autoriui nepatiko, o „Superlux HD681“ ausinės prie ausų priglundai stipriau, tačiau po kurio laiko tai irgi šiek tiek vargina ausis. Gal todėl rekomenduojame nuimti ausinių pagalvėles

Perteikiamos muzikos kokybė ir įvertinimas:

„Superlux HD681“ – minkštas gilus bosas su ryškiais aukštais dažniais. Pastarieji muzikos mėgėjams gali ir nepatikti. Kadangi „Superlux HD681“ ausinėse kaip tik išreikšti aukšti tonai, dėl ko taip pat laikui bėgant ausys gali šiek tiek pavargti. Tačiau pati žmogaus klausa prisiderina prie muzikos perteikimo stiliaus ir jos klausytis yra malonu. Juolab, kad daugumai žmoniu būtent toks muzikos garsas – minkštas gilus bosas su ryškiais aukštais dažniais – labiausiai patinka.

„AKG K240“ – žemų dažnių bumbsėjimas be aukštų tonų. Klausytis muzikos su „AKG K240“ ausinėmis ilgai nepavyks. Gana stipriai pabrėžiami labai žemi ir vidutiniškai žemi tonai, tačiau aukšti tonai tiek dėmesio nesulaukia. Net klausantis roko ar kitos muzikos, kurioje yra žemi tonai, jūs jų neišgirsite. To bumbsėjimo tikrai nepavadinsi kokybiškai perteiktais žemais tonais. Realiai su šiomis ausinėmis galima klausytis tik klasikinės muzikos.

Apžvalgos autoriaus teigia, kad „aš neįsivaizduoja kam gali patikti klausytis muzikos su „AKG K240“ ausinėmis. Bet žmonės yra labai skirtingi ir aš gal tiesiog kažko nesuprantu. Tačiau jei visi išbandytų abi ausines, tikrai pasirinktų „Superlux HD681“. Jei man lieptų pasirinkti iš šitų dviejų ausinių, aš be jokių dvejonių rinkčiausi „Superlux HD681“. Tikrai jas rekomenduoju. Juolab, kad „AKG K240“ ausinės yra nevertos savo didžiulės kainos, o sumokėję mažiau kaip 20 eurų už „Superlux HD681“ gausite gerokai kokybiškesnes ausines. Tad kam mokėti už gražų pavadinimą daugiau kaip 100 eurų, jei nusipirkę už mažiau kaip 25 eurų kiniškas ausines gausite kokybišką, ne.. netgi kokybiškesnį produktą nei išgirtasis „brandas“? Atsakymas turbūt akivaizdus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(7)
(3)

Komentarai (1)