Praktinė patirtis, kaip galima bet kokius namus padaryti išmaniais su „Xiaomi“: pas apžvalgos autorių jau 30 skirtingų įrenginių ir tai dar ne pabaiga (Apžvalga, Video)  ()

Kad „Xiaomi“ dabar gamina praktiškai viską, tai turbūt mažai ką stebina, bet yra tokių žmonių, kurie tiesiog pamišę dėl šios kompanijos įrenginių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinėje nuotraukoje (žiūrėti aukščiau aut. past.) galite matyti tik dalį „Xiaomi“ išmaniųjų įrenginių, kuriuos turi ir naudoja apžvalgos autorius. Jie visi tiesiog netilpo į vieną nuotrauką. Jis pristato tik pagrindinius „Xiaomi“ įrenginius, kuriuos jau seniai naudoja savo namuose.

Žinoma, norint, kad visi prietaisai būtų valdomi išmaniai ir paprastai, pirmiausiai yra reikalinga „Xiaomi“ valdymo stotelė „Gateway“, per kurią yra kontroliuojami visi „Xiaomi“ išmanieji įrenginiai.

Geriausias sprendimas yra pasirinkti konkretų „Xiaomi“ išmaniųjų namų komplektą kaip „Xiaomi 6 in 1 Smart Home“ ir tokiu atveju gaunama valdymo stotelė, durų ir langų sensoriai, „WiFi“ jungiklis, temperatūros ir drėgnumo sensoriai, elektros srovės valdymo daviklis ir judesio daviklis.

Žinoma, visą tai galima įsigyti atskirai, bet galioja esminis principas: yra būtina turėti „Gateway“ valdymo stotelę. Apžvalgos autorius jas turi net dvi, nes kaip pats teigia, tai yra labai naudinga ir praktiška. Vieną valdymo stotelę yra susiejęs su savo išmaniuoju telefonu, o kitą valdymo stotelė yra susieta su žmonos išmaniuoju telefonu. Tad kiekvienas gali asmeniškai kontroliuoti „Xiaomi“ įrenginius.

Vienas iš paskutiniųjų apžvalgos autoriaus pirkinių yra išmanieji „Xiaomi“ durų sensoriai. Ir kaip pats teigia, jei iš tikrųjų ketinate savo namus paversti išmaniais, geriausia šiuos daviklius pritaisyti prie kiekvienų durų.

Kitas jau seniai turimas ir apžvalgos autoriaus rekomenduojamas „Xiaomi“ išmanių namų daviklis yra „WiFi“ jungiklis. Tereikia jį paspausti pieš miegą ir bus iškart išjungti visi prietaisai, nakties metu įjungiamos šviesos vieno mygtuko paspaudimu, galima vaikus esančius kitame kambaryje pakviesti prie pusryčių stalo. Taip pat susiejus su bet kuriuo namuose esančiu valdymo pultu galima per atstumą valdyti namuose esančius prietaisus.

Taip pat vertas dėmesio yra judesio daviklis. Jų galima įsigyti ir namuose įsirengti kiek tik norisi: ar tai vonioje, tualete, kiekviename kambaryje ir virtuvėje. Visur juos galima įrengti.

Žinoma, kai namuose yra daug prietaisų yra reikalingas ir laido ilgintuvas. Todėl apžvalgos autorius turi įsigyjęs išmanų „Xiaomi“ ilgintuvą. Jis turi specialų mygtuką, kurį paspaudus jis yra išjungiamas, o dar kartą paspaudus jis yra įjungiamas. Tai gal ir nėra taip jau puiku, kad iškart išjungiami visi įrenginiai, tačiau apžvalgos autorius jį naudoja virtuvėje ir ten tokia funkcija yra naudinga. Žinoma, galima įsigyti kitą ilgintuvą, bet šį pasirinko todėl, kad jis parodo kiek įrenginiai sunaudoja elektros energijos, o tai ypač naudinga funkcija.

Apžvalgos autorius rekomenduoja ir vandens sensorių, kuris yra suderinamas su „Xiaomi Gateway“ valdymo stotele. Šį vandens sensorių reikėtų padėti ten, kur tikėtina, kad gali būti vandens nutekėjimas, pavyzdžiui: virtuvėje po kriaukle ar vonios kambaryje po vonia. Vandens sensoriaus nugarėlėje yra du kontaktai, kurie iškart sureaguoja į vandenį ir šis daviklis jums į telefoną atsiųs įspėjamąją žinutę.

Kitas rekomenduojamas autoriaus įrenginys yra „Aqara“ išmanusis mygtukas. Jis yra net funkcionalesnis už „Xiaomi“ išmanųjį mygtuką. „Aqara“ išmanusis mygtukas reaguoja į vieną ilgą paspaudimą ir į du greitus paspaudimus. Juo galima įjungti ir išjungti visus prietaisus, kontroliuoti šviesą, naudoti kaip pagalbos mygtuką, pakviesti namiškius iš vieno kambario į kitą. Jo net nėra būtina pritvirtinti prie konkrečios vietos, jis gali būti padėtas bet kurioje kambario vietoje.

Elektros srovės valdymo daviklis yra itin naudingas dalykas, kuris veikia kaip dar viena valdymo stotelė. Galima nustatyti laiką kada jis įsijungia ir išsijungia, turi apsaugą nuo perkrovos, aptinka ir kontroliuoja tikrąją elektros galią, galima stebėti elektros energijos kiekio statistiką. Ryte atsikėlėte, o kavavirė jau jums pagamino karštos kavos.

Iš kamerų, kurias naudoja savo namuose apžvalgos autorius rekomenduoja „Xiaomi Mijia 1080P“, kuri, jo teigimu, yra itin funkcionali, turi „Wi-Fi“ ir palaiko papildomą atminties kortelę iki 64 GB. Na, o jei norisi pigesnės ir taip pat funkcionalios kameros jis rekomenduoja „Xiaomi Xiaofang Smart 1080P“ kamerą, kuri taip pat turi „Wi-Fi“. (Pastaroji rekomendacija reikalauja patikslinimo - „Xiaomi Xiaofang“ kamera yra labai gera, bet deja, pagal nutylėjimą programiškai nepalaikoma Europos ir Amerikos rinka - red. pastaba)

Taip pat apžvalgos autorius savo namuose naudoja „Xiaomi Yeelight E27“ ir „Xiaomi Philips Smart LED“ lemputes. Jas taip pat galima valdyti su išmaniuoju telefonu ir pasirinkti reikiamos šviesos intensyvumą: nuo „šaltos“ iki „šiltos“ šviesos.

Tad iš tiesų galima sakyti, kad apžvalgos autorius yra lengvai pamišęs dėl „Xiaomi“ įrenginių. Jis spėjo pristatyti tik dalį tų įrenginių, kurie yra jo namuose, tačiau neabejotinai sulauksime ir naujų apžvalgų su kitais produktais iš „Xiaomi“ - jų yra visa galybė. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()