Dabar tai vienas iš geriausių žibintuvėlių pagal kainą ir kokybę: nors „Convoy S2+“ nėra etalonas, bet netoli to (Apžvalga, Video)  ()

„Convoy“ kompanijos kuriami žibintuvėliai susilaukia vis didesnio vartotojų dėmesio, tad šioje apžvalgoje detaliai paanalizuosime vieną itin populiarų „Convoy S2+“ žibintuvėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai tiems, kurie mažai domisi žibintuvėliais, apžvalgos autorius Livsi norėtų trumpai supažindinti su kompanija „Convoy“. Tai viena iš Kinijos kompanijų, kuri užsiima įvairių žibintuvėlių gamyba. Ji gal nėra taip gerai žinoma, kaip „Fenix“ ir panašūs, bet tarp kiniškų kompanijų, kurios gamina biudžetinius žibintuvėlius, „Convoy“ kompanija užima deramą vietą. Bendrai „Convoy“ kompanijos žibintuvėliai pasižymi itin geru kainos ir kokybės santykiu ir dėl to jau pelnė daugybės vartotojų pripažinimą.

Bet apžvalgos autorius iškart pabrėžia, kad tai nereiškia, kad šios kompanijos žibintuvėliai yra be priekaištų, kad yra tobulai pagaminti ir tai yra etalonas. Taip tikrai nėra, juolab, kad ankščiau apžvalgos autorius jau turėjo tam tikrų smulkių problemų su „Convoy S3“.

Tad šie žibintuvėliai sulaukia daug dėmesio dėl puikaus kainos ir kokybės santykio, o ne dėl to, kad pasižymėtų tokiomis savybėmis, kokiomis negalėtų pasigirti kitų kompanijų gaminami žibintuvėliai.

Tad ir „Convoy S2+“ žibintuvėlis pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu, juolab, kad dabar jis kainuoja apie 9 eurus.

„Convoy S2+“ yra maitinamas viena 18650 standarto baterija. Pats žibintuvėlis yra 118 mm ilgio ir be baterijos sveria 76 gramus. Įtaisytas šviesos diodas „Cree XM-L2 U2“ ir 8 stabilizatoriai užtikrina 2800 mA. Iš principo, tai vienas iš galingiausių „Convoy“ žibintuvėlių.

Šis žibintuvėlis apžvalgos autoriui patinka, jis yra patogus laikyti rankoje ir nešiotis su savimi, tačiau teigia, kad jis vasaros metu, nėra toks patogus kaip rudens ar žiemos metu. Tada jis puikiai tinka nešiotis striukės kišenėje, o kitais metų laikais jį geriau nešiotis rankinėje. Bet žiemos metu, tai yra pagrindinis Livsi žibintuvėlis.

Žibintuvėlio valdymas yra tradicinis – viskas atliekama gale esančiu mygtuku. Tiesiog paspaudžiamas mygtukas ir yra įjungiamas/išjungiamas žibintuvėlis. Jei kažkiek laiko įjungus jau spėjo žibintuvėlis pašviesti, tada norint pereiti į kitą švietimo režimą reikia paspausti mygtuką du kartus.

Žibintuvėlyje yra 2 režimų grupės: vienoje iš jų yra 3 galimi pasirinkimai – minimalus, vidutinis ir maksimalus apšvietimas, o ilgiau palaikius mygtuką pereinama į kitą režimą, kuriame yra 5 pasirinkimai – minimalus, vidutinis, maksimalus, intensyvus mirksėjimas ir „SOS“.

Tačiau Livsi net 5 pasirinkimų nereikia, todėl jam gana ir pagrindinių trijų funkcijų. Beje, žibintuvėlis turi vidinę atmintį ir atsimena jūsų pasirinkimą, todėl išjungus žibintuvėlį, kai jis vėl bus įjungtas, darbuosis tuo pačiu režimu, kaip ir prieš išjungiant.

Jei kalbėtume apie šviesos intensyvumą, tai kiekvieno režimo pasirinkimo atveju jis būtų toks: 1 (3 pasirinkimai) – minimalus 5 %, vidutinis 50 % ir maksimalus 100 %; 2 (5 pasirinkimai) – minimalus 5 %, vidutinis 50 %, maksimalus 100 %, intensyvus mirksėjimas ir „SOS“. Galima pasirinkti ir kitokius režimus palaikančius žibintuvėlius.

Testų rezultatai

Apžvalgos autorius šį žibintuvėlį testavo įvairiomis sąlygomis ir išbandė įvairius apšvietimo režimus. Testavimas vaizdo reportaže prasideda nuo 8:30 min.

Nors „Convoy S2+“ neturi teleskopinio lęšio laikiklio, kuris leistų reguliuoti apšvietimo plotą, tačiau apšvietimas nakties metu yra išties geras ir stiprus. Šis žibintuvėlis turi didelį šviesos srautą, kuris siekia 940 liumenų, o spalvų temperatūra yra 6500-7000 K.

Net už šimto metrų nuo apžvalgos autoriaus aiškiai apšviečiami objektai. Jis taip pat palygino ir „Convoy S2+“ su „Convoy S3“ ir „Convoy S2+“ žibintuvėlis šviečia šiek tiek ryškiau.

Taip pat apžvalgos autoriui atrodo, kad „Convoy S2+“ žibintuvėlis yra ypač tinkamas naudoti kaip priekinę dviračio lempą, nes plačiai apšviečią kelią.

Patalpose užtenka net ir minimalaus „Convoy S2+“ režimo pasirinkimo. Arti esantys objektai matomi aiškiai. O įjungus vidutinį režimą, jo užtenka, kad būtų matomi visi objektai net ir esant didelėje salėje. Maksimalaus apšvietimo pasirinkimo uždarose patalpose kaip ir nereikia, jis yra labiau reikalingas lauko sąlygomis.

Apžvalgos autoriaus vertinimu, šis žibinutvėlis yra itin patogus bet kokiose situacijose, ar tai būtų važiavimas dviračiu, ėjimas parku ar buvimas tamsioje patalpoje.

„Convoy S2+“ ar „Convoy S3“?

Jei lygintume detaliau „Convoy S2+“ ir „Convoy S3“ žibintuvėlius, tai iš pirmo žvilgsnio esminių skirtumų kaip ir nėra. Čia truputi skiriasi korpusai, „Convoy S3“ atsisuka tik ta dalis kur yra mygtukas, o „Convoy S2+“ dar galima atsukti ir žibintuvėlio priekį.

Tačiau kažkokių ergonomikos, naudojimosi, veikimo ar konstrukcijų tvirtumo skirtumų apžvalgos autorius tarp šių dviejų modelių nepastebėjo. O tai, kad „Convoy S2+“ yra 9 gramais sunkesnis ir 3 mm ilgesnis, tai realiame gyvenime niekaip nesijaučia.

Pagrindinis skirtumas tik tas, kad „Convoy S2+“ žibintuvėlis yra keliais eurais pigesnis už „Convoy S3“.

Taip pat apžvalgos autorius rekomenduoja atkreipti dėmesį į žibintuvėlių draiverių duodamus amperus. Nes jei ketinate žibintuvėlį naudoti patalpose ir šiltuoju metu laiku, tada 2800 mA gali būti ir per daug, žibintuvėlis laikui bėgant gali pradėti kaisti, tada gali užtekti ir 1400 mA. Tačiau jei ketinate naudoti lauke ir vėsesniais metų laikais, daugiau mA bus pats tas, nes apšvies didesnį plotą.

Tai apžvalgos autorius patyrė ir pats, kai įsigijo „Convoy S3“ ir jo minimalaus apšvietimo pasirinkimo buvo mažai. Tai iš principo buvo „mirusi ir nenaudojama funkcija“. Su „Convoy S2+“ 2800 mA tokio dalyko nėra, jam išvis užtenka minimalaus ir vidutinio apšvietimo pasirinkimo. O maksimalus apšvietimo pasirinkimas būna ekstremaliose situacijose, kuriose „Convoy S2+“, nors yra skirtas artimam apšvietimui, veikia taip pat puikiai, kaip ir „Convoy C8“.

Galutinis verdiktas

Tad apžvalgos autorius rekomenduoja rinktis „Convoy S2+“ žibintuvėlį. Beje, nors „Convoy“ kompanija neinformuoja, kad „Convoy S2+“ turi IPX7 standartą, tačiau šis žibintuvėlis puikiai dirba net ir įmestas į dubenį su vandeniu. Dar daugiau, Livsi paliko veikiantį žibintuvėlį vandens dubenyje per naktį šaldiklyje ir ryte rado vis dar puikiai veikiantį žibintuvėlį.

Tad tai yra itin tvirtas žibintuvėlis, kuris rimtų trūkumų neturi. Turbūt vienintelis šiek tiek erzinantis dalykas yra tas, kad įjungus minimalų ir vidutinį apšvietimo režimą yra girdimas šioks toks tylus cypimas. Einant gatve to visiškai nesigirdi, o esant visiškai tylioje patalpoje šiek tiek girdėsis. Bendrai „Convoy S2+“ žibintuvėlis yra geros pagaminimo kokybės, turi funkcionalius režimus, kokybiškai ir ryškiai šviečia. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()