Su nuolaida siūloma viena iš geriausių „Xiaomi“ kolonėlių: garso per akis, puikūs žemi tonai, tik reikia nedaryti klaidos norint susieti su telefonu (Apžvalga, Video)  ()

Belaidės kolonėlės gali būti itin naudingas dalykas tiek pramogaujant, tiek ir, besiklausant mėgstamos muzikos, ramiai leisti vakarus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš tikrai vertų dėmesio belaidžių kolonėlių yra „Xiaomi Mi Smart Network“, kainuojanti 89€. Šiuo metu ją galima įsigyti pigiau su specialiu nuolaidos kuponu LT2018505TECH1. Šią kolonėlę gerai vertina ir internetinės parduotuvės Gearbest.com pirkėjai, kurie šiai kolonėlei duoda 4,84 balus iš 5 galimų.

Visgi, daugeliui yra įdomiausia kaip realiai veikia įrenginys. Kokie jo pliusai ir minusai, iš ko yra pagamintas ir taip toliau.

Šios apžvalgos autorius išbandė „Xiaomi Mi Smart Network“ belaidę kolonėlę, detaliai paaiškina kaip ją susieti su išmaniuoju telefonu ir paaiškina, kas jam labai patiko, o kokios funkcijos nelabai vykusios. Tad iš pradžių pasižiūrėkime į šios „Xiaomi Mi Smart Network“ belaidės kolonėlės parametrus.

Pagrindinės techninės savybės:

1) WiFi (2,4 GHz ir 5 GHz) ir „Bluetooth 4.1“ ryšiai;

2) 4 garsiakalbiai, iš kurių du yra 2,5 colių žemų dažnių, o kiti du – 2 colių aukštų dažnių;

3) galingumas siekia 30 W;

4) maitinama tik iš elektros tinklo;

5) korpuso gamybai naudojamas tik plastikas. Matmenys: 28,2 x 9,5 x 9 cm ir sveria 1,63 kg;

6) palaiko 8 GB vidinę atmintį, turi žadintuvą, muzikos transliacija iš USB ir AUX įėjimas.

Kolonėlės kojelės yra guminės ir pati kolonėlė stovi tvirtai. Pats valdymas yra ganėtinai paprastas, ant kolonėlės yra mygtukai, kuriais įjungiama ir išjungiama kolonėlė, didinamas ir mažinamas garsas, paleidžiama ir sustabdoma daina, pereinama į kitą dainą.

Kolonėlės susiejimas ir valdymas išmaniuoju telefonu

Apžvalgos autorius teigia, kad iš pradžių jam sunkiai sekėsi šią kolonėlę susieti su telefonu, bet pripažįsta, kad pats yra kaltas, nes neskaitė instrukcijos ir bandė šią kolonėlę susieti per „Mi Home“ programėlę. Susieti tai pavyko, bet muzikos kolonėlė negrojo. Tad reikia atsisiųsti „Mi Speaker“ programėlę.

Ją atsidarius ir susiejus telefoną su „Xiaomi Mi Smart Network“ belaide kolonėle galėsite matyti visą informaciją ir valdyti šią kolonėlę nuotoliniu būdu.

„Mi Speaker“ programėlėje matyti, kad laisva vidinė atmintis šios kolonėlės yra 6,53 GB. Čia rodoma, kurios dainos yra atsisiųstos per Wi-Fi ir kurios yra siunčiamos.

Vienintelis šio dalyko minusas yra tas, kad į kolonėlę negalima perkelti muzikos iš kompiuterio ar telefono per laidinę sąsają - tai įmanoma tik naudojantis Wi-Fi arba tiesiogiai muziką transliuojant per „Bluetooth 4.1“. Tiesa, tai gana įprastas reiškinys tarp visų belaidžių kolonėlių. Taip pat muziką galima groti iš USB atmintinės arba per standartinį 3.5 mm jungtį. Tad galimybių yra daug. 

Didesnį rūpestį kelia tai, kad į kolonėlę atsiųstos dainos bus sudėtos į vieną aplanką be jokio galimo rūšiavimo, tad jei dainų yra daug, bus nepatogu susirasti norimą dainą. Nebent į kolonėlę iš karto užkraunate atrinktas ir surūšiuotas dainas, kokias norite klausytis - tai patogu renginio ar šventės metu, bet nelabai patogu kasdieniniam naudojimui. 

Tokiu atveju geriau muzikos klausytis per „Bluetooth 4.1“ ar 3.5 mm audio jungtį tiesiai iš telefono ar kompiuterio, kuriame ir valdysite muzikos pasirinkimą. 

Kitos programėlės funkcijos:

Switch Devices“ – čia galima susieti įrenginius, jei yra ne viena kolonėlė jos bus visos čia matomos.

Smart Device“ – čia galima pridėti kitų „Xiaomi“ išmaniųjų namų įrenginių.

Alarm“ – žadintuvas, čia kaip ir visiems viskas yra aišku.

Upgrade“ – programinės įrangos atnaujinimas.

Settings“ – nustatymai, kuriuose galima nustatyti kada kolonėlė įsijungs/išsijungs, taip pat „Sound effect“ (normalus, žemi tonai, aukšti tonai ir kt.). Pastaruoju atveju geriau ir pasilikti prie normalaus režimo, nes kolonėlėje ir taip užtektinai žemų tonų.

Taip pat nustatymuose yra „Bluetooth“ nustatymai, garso reguliavimas, kurį nustačius konkrečiame lygyje jis toks ir bus, kai kitą kartą įjungsite kolonėlę. Iš principo, nustatymai yra visai paprasti, be jokių kažkokių ypatingų dalykų.

Taip pat šioje programėlėje matomos dainos esančios USB atmintinėje, kai ji tuo metu yra prijungta prie kolonėlės. Čia taip pat susiduriama su tuo pačiu trūkumu, kad nors ir USB atmintinėje dainos yra surušiuotos į aplankus, bet programėlėje jos bus rodomos viename sąraše. Galbūt ateityje programėlė bus patobulinta ir rūšiavimo funkcijomis. 

Muzikos kokybė

Muzika per šią kolonėlę grojama išties garsiai ir dėl to apžvalgos autorius neturi jokių nusiskundimų. Žemi tonai yra puikūs, tik jaučiasi, kad vidutiniai ir aukšti tonai yra „šiek tiek nurėžti“. Panašu, kad „Xiaomi“ didesnį dėmesį skyrė žemiems tonams.

Apžvalgos autorius iš USB atmintinės per kolonėlę leido įvairių formatų muziką, kaip MP3 ir FLAC ir nesusidūrė su jokiomis problemomis. Kolonėlė gerai reagavo tiek į 32 GB talpos USB atmintinę, tiek ir į 64 GB talpos atminties kortelę.

Beje, kai su kolonėle nebėra susietas įrenginys ir praeina tam tikras laiko tarpas, kolonėlė pati automatiškai išsijungia, o tiksliau – pereina į budėjimo režimą. Tad jei norėsis ją pilnai išjungti, reikės išjungti maitinimą.

Tai gan patogi funkcija, bet kartais sukelia nepageidaujamą efektą. Pavyzdžiui, susiejus kompiuterį su šia kolonėle ir jame įjungus, kad ir „Youtube“, kolonėlė automatiškai per WiFi ryšį gaus duomenis iš kompiuterio ir pradės groti muziką. Skamba visai gerai, bet tik tol, kol tai nevyksta vėlai vakare ir nenorite pažadinti namiškių - pamiršę išjungti kolonėlę, ji įsijungs su prieš tai buvusiais garsos nustatymais. Norėdami to išvengti, reikia pilnai iš elektros tinklo išjungti šią „Xiaomi Mi Smart Network“ belaidę kolonėlę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()