10 geriausiai pirkėjų vertinamų daiktų, kurie palengvins keliones dviračiais: priekiniai ir galiniai žibintai, dviračių kompiuteriai, dėklai telefonui ir net ausinės muzikai  ()

Gegužės pradžia yra labai šilta ir maloni - negalime tuo atsidžiaugti. Jau norisi leistis ir į ilgesnes keliones dviračiais, tačiau joms reikia pasiruošti. Štai 10 daiktų, kurie tikrai pravers, jei dviračiu važinėjate dažnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Roswheel 12496“ dėklas telefonui

Kai važinėjate dviračiu, kur įsidedate išmanųjį telefoną? Iš kelnių kišenės jis visą laiką nori iškristi, o kuprinėje jo neįmanoma pasiekti. Aišku, visą dėmesį reikia sutelkti į kelią, tačiau juk kartais norisi perjungti dainą ar pasikonsultuoti su GPS. Tam ir skirtas šis „Roswheel 12496“ dėklas, tvirtinamas prie dviračio rėmo. 

Gamintojas siūlo tris skirtingo dydžio modelius bei tris skirtingas spalvas. „Roswheel 12496“ dėklas prie dviračio rėmo tvirtinamas pora dirželių - prireiks tik sekundės. O pats telefonas slepiasi už užtrauktuku uždaromo skaidraus plastikinio dangtelio, kuris leidžia naudotis liečiamu ekranu. Apačioje yra anga ausinių laidui, o pakuotėje rasite ir įprasto 3,5 mm laido ilgiklį. „Roswheel 12496“ dėklas su 9% nuolaida kainuoja kiek mažiau nei 4 eurus, bet gal jums reikia ko nors šiek tiek didesnio?

2. Mažas dviračio krepšys „Roswheel 12813“

Jei prieš tai paminėtas dėklas jums nepatinka, nes yra per mažas, užmeskite akį į šį. Pats principas išlieka panašus - krepšys tvirtinamas prie dviračio rėmo ir patogioje padėtyje laiko 5,5 colių išmanųjį telefoną. Tačiau „Roswheel 12813“ yra 1,8 litrų - abiejose pusėse turi po nedidelį dėklą piniginei, ausinėms, vaistinėlei ar kitiems daiktams.

„Roswheel 12813“ yra pagamintas iš sintetinių medžiagų, atsparių UV spinduliams ir drėgmei. Lietaus šis dėklas tikrai nebijo. „Roswheel 12813“ kainuoja vos mažiau nei 10 eurų.

3. Dviračio kompiuteris „Garmin Edge 200 GPS“

Tam, kad geriau sektumėte savo rezultatus, reikalingas dviračio kompiuteris. „Garmin“ yra puikiai žinomas GPS gamintojas, todėl jo sukurtas kompiuteris „Edge 200 GPS“ yra išties puikiai vertinamas. Jis turi GPS modulį, kuris leidžia itin tiksliai matuoti judėjimo greitį ir nuvažiuotą atstumą. „Garmin Edge 200 GPS“ taip pat įrašys kelionės laiką bei maršrutą.

„Garmin Edge 200 GPS“ yra atsparus vandeniui - atitinka IPX7 standartą. Jis turi įkraunamą ličio jonų bateriją, kuri tarnauja apie 15 valandų, jei nenaudosite ekrano apšvietimo. 

„Garmin Edge 200 GPS“ dabar siūlomas su 27% nuolaida ir kainuoja €67,64.

Tačiau jei jums 3 x 3,7 cm ekranas atrodo per mažas ar reikia pačio pigiausio varianto, pasidomėkite „SunDing SD - 558A“.

4. Dviračio kompiuteris „SunDing SD - 558A“

„SunDing SD - 558A“ yra kur kas paprastesnis prietaisas, nei aukščiau aprašytas „Garmin“. „SunDing SD - 558A“ neturi jokio GPS modulio, todėl negali fiksuoti jūsų maršruto. Greitį šis dviračio kompiuteris matuoja pasinaudodamas paprastu šalia rato tvirtinamu jutikliu - taip apskaičiuojamas ir įveiktas atstumas.

Nereikia net sakyti, kad tai reiškia, jog „SunDing SD - 558A“ nėra toks tikslus. Visgi, jis turi didelį LCD ekraną, kuriame skaičius labai lengva įžiūrėti. Ir naudoja keičiamą CR2032 bateriją. Bet svarbiausia, kad „SunDing SD - 558A“ kainuoja vos €6,22, o pirmi pirkėjai jam drąsiai skiria 5 balus iš 5 - pagal tas funkcijas, kurias tur, atidirba puikiai. 

5. Šepetys grandinei valyti

Kaip automobilį būtina prižiūrėti, taip ir dviračiai turi būti techniškai tvarkingi. Grandinė visuomet būna lauke, ji sušlampa, į ją patenka nemažai purvo. Todėl ją būtina valyti - tam yra net sukurti specialūs šepečiai.

Šis šepetys greitai išvalys ir grandinę, ir žvaigždes. Vienoje pusėje yra paprasti tiesūs šereliai, kitoje - trigubas šepetėlis grandinei. Šis šepetys kainuoja vos daugiau nei 2 eurus.

6. „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ ausinė

Važiuojant dviračiu, kaip ir vairuojant automobilį, negalima kalbėti telefonu. Net jei važiuojate miško takais kalbėdami telefonu rizikuojate prarasti pusiausvyrą ir pargriūti. Todėl reikia laisvų rankų įrangos. „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ sveria vos 6,5 gramų, todėl net nepajusite, kad ją dėvite, o mygtukai ant korpuso leis nesunkiai pakelti ragelį net neišsitraukus telefono.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ turi 50 mAh bateriją, užtikrinančią 3 valandų darbą. Šia ausine galėsite klausytis muzikos, tačiau geriausiai ji tinka pokalbiams telefonu. „Xiaomi Mi LYEJ02LM“  kainuoja €11,37.

7. Sportinės belaidės „Xiaomi“ ausinės

Šios „Xiaomi“ ausinės yra labai populiarios dėl daugybės priežasčių. Visų pirma, jos gerai atrodo dėl metalinio korpuso ir yra labai patogios, nes turi kabliuko formos dizainą. Jos nekrenta iš ausų ir yra atsparios prakaitui. Ant laido yra mygtukai, už kurių sumontuotas mikrofonas. Teigiama, kad „Xiaomi“ ausinės puikiai atkuria žemus dažnius, todėl jos gerai tinka moderniai muzikai klausyti.

Šios „Xiaomi“ ausinės turi 100 mAh bateriją, kurios pakaks 7 valandoms. Jos netrukdys važiuojant dviračiu ir leis pasikalbėti telefonu. Šiuo metu joms taikoma 15% nuolaida, tad kainuoja €19,44.

8. Ryškus priekinis dviračio žibintas

Tikrai pasitaikys kelionių, kuomet sugrįšite tamsoje. Dviračių žibintai yra tiesiog būtini ir dėl saugumo. Šis yra atsparus vandeniui (IPX4), puikiai apšviečia net 25 metrus, o šviesos srautas siekia net 350 lm. Šis žibintas yra lengvai tvirtinamas prie dviračio vairo, yra pakankamai lengvas ir turi 4 režimus.

Šis dviračio žibintas gali įsijungti ir pats - jis turi šviesos jutiklį. Jis turi 2000 mAh bateriją, kurios žemiausiu apšvietimo lygiu pakaks 10 valandų. Šis žibintas kainuoja tik €6, o pirkėjai jam skiria maksimumą balų. 

9. Itin galingas dviračio žibintas „Marsing MS – 07“

Jei prieš tai aprašytas žibintas pasirodė nepakankamai ryškus, pažvelkite į šį prožektorių. „Marsing MS – 07“ šviesos srautas siekia 6000 lm. Jis naudoja šešias 18650 baterijas (kurios yra pridedamos) ir turi net septynis LED. „Marsing MS – 07“ gali be pertraukos dirbti 4-5 valandas, priklausomai nuo to, kurį režimą iš 3 pasirinksite.

„Marsing MS – 07“ turi aliuminio korpusą ir vos vieną mygtuką. Tai - paprastas, bet galingas įrenginys, kuris puikiai nušvies jūsų kelią. „Marsing MS – 07“ yra kur kas brangesnis pasirinkimas - kainuoja €30,91.

10. Galinis dviračio žibintas „Meilan X6“

Galinis dviračio žibintas saugumo požiūriu yra nepaprastai svarbus. „Meilan X6“ turi 6 režimus ir net 16 LED - jis yra lengvai pastebimas net 200 metrų atstumu. Jis pats atpažįsta, kuomet lauke tamsu, ir be reikalo neeikvoja savo 900 mAh talpos baterijos, kurios pakanka net 36 valandoms.

„Meilan X6“ yra labai lengvai tvirtinamas prie dviračio rėmo tiesiai po sėdyne. Jo šviesos srautas siekia tik 50 lm, tačiau jis skirtas perspėti kitus eismo dalyvius, o ne apšviesti kokį nors kelio plotą. „Meilan X6“ kainuoja €13,77.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()