Itin pigus ir labai pirkėjų giriamas daiktas - universalus USB parametrų matuoklis su LCD ekranėliu: ką apie „KCX-017“ sako pirkėjai ir kaip jį pritaiko savo namuose (Atsiliepimų apžvalga)  ()

Atrodytų įvairių smulkių elektronikos įrenginių jau tiek prigaminta, kad sugalvoti dar kažką naujo yra beveik neįmanoma. Pasirodo taip manyti yra klaidinga – „KCX-017“ matuoklis sugeba tiek daug padaryti, kad jį įsigiję pirkėjai net sunkiai randa prie ko prikibti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pirmo žvilgsnio pasižiūrėjus į „KCX-017“ matuoklį sunkoka pasakyti kas čia per daiktas ir ką jis daro. Atrodo gana panašus į USB atmintuką, tačiau tada kyla klausimas kam tas LCD ekranėlis ir laidas? Ne, tai nėra USB atmintukas, tai kur kas daugiau.

Jei kalbėtume labai trumpai, „KCX-017“ yra matuoklis, kuris sugeba pažangiuose įrenginiuose, tuose, kurie turi USB jungtį, nustatyti elektros įtampą (V – voltai), elektros srovės stiprį (A – amperus), įrenginio baterijos energijos talpą (mAh). Visa informacija vienu metu bus parodyta skaitmeniniame LCD ekranėlyje.

Šį daiktą įsigiję pirkėjai Gearbest komentaruose rašo, kad tai yra itin naudingas daiktas. Vien ką sako itin aukštas įvertinimų rodiklis - turi 4.95 balų vidurkį iš 5 galimų, o įvertinimus pateikė jau 64 pirkėjai. 

Komentaruose rašoma, kad su šiuo matuokliu galima lengvai patikrinti bet kokio įrenginio akumuliatoriaus talpą. Prijungę „KCX-017“ prie išmanaus telefono, planšetės ar išorinės baterijos LCD ekranėlyje pamatysite tiksliai tiek, kiek įrenginyje dar liko energijos. Informacija pateikiama mAh. Tad jei jūsų išorinės baterijos maksimali talpa siekia 10 000 mAh, o „KCX-017“ rodo, kad beliko 459 mAh, akivaizdu, kad metas ją įkrauti.

Naudojimasis „KCX-017“ yra itin paprastas, jis teturi vieną valdymo mygtuką, kurį paspaudus ir atliekami matavimai.

Kitas svarbus pliusas, kurį pastebi praktiškai visi šį „KCX-017“ matuoklį įsigiję pirkėjai yra jo gebėjimas parodyti, kurios USB jungtys duoda pilną srovės stiprį (amperus), o kurios tepalaiko 0,6-0,7 A. Tad jei jūsų išmanusis telefonas ar planšetė palaiko 2A, o naudojamas įkroviklio lizdas apie 1A, įrenginiai bus žymiai lėčiau įkraunami ir dėl to nebus kalti patys įrenginiai ar gamintojai. Tiesiog yra naudojamas netinkamas įkroviklis arba reikia surasti kitą USB lizdą, kuris išduoda didesnę srovę. Kitą vertus, iš karto aišku kokio tiksliai reikia įkroviklio. Juk jei telefonas palaiko 1,4 A, tikrai nereikia pirkti 2 A įkroviklio. Tad „KCX-017“ matuoklis padės rasti patį tinkamiausią derinį ir nepermokėti už tai, ko jums tikrai nereikia.

Taip pat „KCX-017“ matuoklis parodo įrenginių išvesties įtampą nuo 3 iki 7 V diapazone. Didžioji dalis nešiojamų įkroviklių pasižymi 5 V išvesties įtampa, kuri leidžia įkrauti praktiškai visus mobiliuosius įrenginius. Tad su „KCX-017“ matuokliu sužinosite ir šiuos svarbius parametrus. Beje, pats matuoklis savyje gali išsaugoti iki 10 matavimų rezultatų.

Tad iš principo perėję per visus namuose esančius įrenginius, kurie turi USB jungtį jūs sužinosite visų juose esančių baterijų našumą ir bus aišku, kurie gamintojai su deklaruotais savo įrenginių parametrais jus apgaudinėja, o kurie daro tai, kas jiems ir priklauso.

Kitas įdomus dalykas, kurį pastebėjo šį „KCX-017“ matuoklį įsigiję pirkėjai yra tai, kad ne tik ištestuotų įkroviklių parametrai skiriasi, bet kartais pats įkroviklis gali pasiūlyti gerą srovę, tačiau ją riboja pats laidas arba lizdas. Dėka „KCX-017“ matuoklio pateikiamos informacijos galima subalansuoti įkrovimo sistemas.

Ir nejaugi nėra jokių trūkumų? Vienas yra, bet jis toks menkas, kad daugeliui sukels tik šypseną ir išvis, pavadinti to trūkumu nelabai ir išeina. „KCX-017“ matuoklio instrukcija kai kuriems jį įsigijusiems pirkėjams pasirodė kiek per maža ir ją perskaityti yra nepatogu. Bet kai šį prietaisą taip lengva naudoti, tai tikrai nėra problema.

Taip pat, kai kurie norėtų matyti, kad įrenginys rodytų ir daugiau informacijos, pavyzdžiui, kiek laiko užtruks vieno ar kito įrenginio baterijos įkrovimas. Mintis yra gera, bet turint galvoje, kad „KCX-017“ matuoklis nekainuoja ir 5 eurų, turbūt daugiau reikalauti ir nederėtų.

Tad apibendrinti pirkėjų patirtį su „KCX-017“ matuokliu galima keliais esminiais aspektais:

1) gera įrenginio konstrukcija;

2) lengvas naudojimasis;

3) praktiškas ir itin naudingas;

4) kokybiškai atliekas visas fukcijas;

5) tai yra puikus įrenginys, kuris labai lengvai randa skaitmeninių prietaisų įkrovimo problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai ()