Pagal kainos/kokybės santykį tai turbūt geriausia per nuotolį valdoma namų IP kamera - „Xiaomi Dafang“ su automatiniu judesio fiksavimu, filmavimu 360 laipsniu kampu ir kitomis galimybėmis (Apžvalga, Video)  ()

„Xiaomi“ kompanija yra prigaminusi ne tik įvairių išmaniųjų telefonų ar ausinių, bet ir itin įdomių IP kamerų. Viena iš jų yra „Xiaomi Dafang 1080P Smart Monitor Camera“, tačiau kiek suprastinkime tokį ilgą pavadinimą ir tiesiog kalbėkime apie „Xiaomi Dafang“. Šioje apžvalgoje detaliai panagrinėsi šio įrenginio privalumus ir trūkumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Dafang“ 1080P kamera daugelyje parduotuvių išpirkta, šiuo metu geriausia ją pirkti iš AliExpress - kainuoja apie 25€.

Nekankindami ilgomis įžangomis apie „Xiaomi Dafang“ IP kamerą, iškart keliaukime prie pačios apžvalgos ir pažiūrėkime ką apie ją sako Alex‘as Kvazis‘as.

Pati pakuotė, kurioje atkeliauja „Xiaomi Dafang“ kamera yra minimalistinio dizaino ir tai jau yra įprasta „Xiaomi“ kompanijai. Pačioje pakuotėje yra 13 cm ilgio ir 5,5 cm pločio kamera, 5V/2A maitinimo kištukas ir apie 2 metrų ilgio laidas.

Kameros priekyje yra veiklos indikatorius, kuris dega mėlyna šviesa ir apšvietimas. Pati kamera gali šiek tiek pasisukti į viršų ir į apačią bei turi 6 LED elementus naktiniam filmavimui.

Kameros nugarėlėje yra garsiakalbiai ir USB jungtis. Pati kamera yra maitinama per microUSB jungtį, kuri yra įtaisyta kameros pagrinde. Ši kamera gali apsisukti aplink savo ašį, todėl aprėpiamas labai didelis plotas. Taip pat kameros pagrinde galima įdėti papildomą atminties kortelę iki 32 GB talpos ir yra speciali jungtis, dėl kurios šią kamerą galima pritaisyti ant trikojo.

Pajungti „Xiaomi Dafang“ kamerą yra visai nesudėtinga – tereikia su telefonu nuskenuoti QR kodą, paspausti kameros maitinimo mygtuką ir susieti telefone esančią „Mi Home“ programėlėje atsiradusią „Xiaomi Dafang“ su jūsų išmaniuoju telefonu. Kamera veikia WiFi 2.4 ryšiu ir yra suderinama su „iOS“ bei „Android“ operacinėmis sistemomis.

„Xiaomi Dafang“ turi 120 laipsnių objektyvą ir filmuoja „FHD“ raiška bei tai daro 15 kadrų per sekundę greičiu. Pagal nutylėjimą vaizdo formatas yra 4:3, bet galima jį pakeisti ir į 16:9. Viskas daroma su išmaniuoju telefonu, kuriame ir galite matyti filmuojamą vaizdą bei valdyti kamerą. Taip pat galima vieno mygtuko paspaudimu įjungti mikrofoną ir girdėti ką šalia kameros esantys žmonės kalba, tačiau jūsų jie negirdės.

Su telefono programėle taip pat galima padaryti momentinę nuotrauką („snapshot“), nustatyti, kad įrašynėtų vaizdą bei yra dar keletas įdomesnių funkcijų.

„Look back“ – galima pasirinkus konkretų laiką pasižiūrėti nufilmuotą vaizdą.

„Timelapse“ – galima nurodyti kokiu konkrečiu laiko intervalu kamera įrašytų vaizdą, kitaip tariant matysite ne nuolatinį įrašytą vaizdą, o padarytas nuotraukas tam tikrais laiko intervalais, pavyzdžiui, kas 3 sekundes.

„Moving tracker“ – dėl to, kad kamera reaguoja į judesius ir turi besisukantį pagrindą, jį gali suktis link judančio objekto ir nufilmuoti visą jo judėjimo kelią. Apžvalgos autorius išbandė šią funkciją ir nors ji veikia ne idealiai, bet tikrai kokybiškai.

„Cruise“ – čia maždaug kas 10–15 sekundžių kamera vis po truputi pasisuks aplink savo ašį, todėl jūs turėsite įrašytą vaizdą 360 laipsnių kampu.

„Camera calibration“ – yra kameros kalibravimas, kuris šiaip yra naudingas tik tuo atveju jei netyčia jūsų kamera būtų pajudinta iš vietos ir nematytumėte viso norimo vaizdo.

Iš likusių pasirinkimų išmaniojo telefono programėlėje reikėtų paminėti, kad šią kamerą galima išjungti tiek per programėlę, tiek ir fiziškai paspaudus maitinimo mygtuką. Taip pat galima pasirinkti vaizdo įrašo kokybę ir nurodyti kada kamera turi pradėti įrašynėti vaizdą. Galima nurodyti ne tik konkrečias valandas, bet, kad vaizdą pradėtų įrašynėti tik tuo metu, kai kamera užfiksuoja kažkokį judėjimą. Tai yra itin naudingas dalykas, kuris padės sutaupyti atminties kortelės talpą. Taip pat galima nustatyti, kad vos tik kamera užfiksuos judesį, jums atsiųstų pranešimą.

Xiaomi Dafang“ kameros užfiksuoti vaizdai, kurie yra išsaugoti atminties kortelėje yra įrašomi aiškiais pavadinimais. Kiekvienas aplankas yra pavadintas konkrečia data, pavyzdžiui, „20180601“, o jame vaizdo įrašai sudėlioti į valandinius aplankus, kuriuose vaizdo įrašai pavadinti taip, kuria minute buvo įrašytas vaizdas. Tad tai yra itin patogu ir paprasta surasti reikiamą vaizdo įrašą.

Nuo 14:13 minutės galite matyti kaip atrodo „Cruise“ režimu nufilmuotas vaizdas, o nuo 14:56 minutės kaip kamera reaguoja į judesį. Jaučiamas poros sekundžių vėlavimas į objektų judėjimą, bet tai nėra itin daug. Jei kamera pameta iš savo regėjimo lauko objektą, tada po minutės grįžta į pradinę padėtį, kurioje buvo prieš pat tą momentą, kai užfiksavo judantį objektą.

Na, o nuo 17:05 minutės galite peržiūrėti „Xiaomi Dafang“ kameros užfiksuotą naktinį vaizdą. Bendrai vertinant įrašytus vaizdas su „Xiaomi Dafang“ kamera, jie yra tikrai geros kokybės.

Ir net nepaisant to, kad tai viena iš pigiausių kamerų, kurias yra turėjęs Alex‘as Kvazis‘as, ji pasižymi vienu iš plačiausių funkcionalumu. Be to, kad ji filmuoja 1080P raiška, ši kamera gali suktis aplink savo ašį ir palaiko tokias įdomias funkcijas kaip „Cruise“ ir „Moving tracker“. Tuo negali pasigirti kitos kameros, kurias yra išbandęs Alex‘as, tad jis tikrai rekomenduoja „Xiaomi Dafang“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()