Geriausias vaizdo registratorius be ekrano pagal kainos ir kokybės santykį? „Visiems rekomenduoju šį gaminį, tačiau jis turi savų niuansų“ („Xiaomi 70mai“, Video)  ()

„Xiaomi 70mai“ arba dar vadinamas „Xiaomi 70 Minutes“ yra nebrangus ir labai kokybišką vaizdą įrašantis automobilinis vaizdo registratorius, kuris gali beveik visiškai pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio. Šis vaizdo registratorius yra ilgas, be ekrano, valdomas per išmanųjį telefoną, bet vis tiek pasižymi visa eile privalumų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Rezoliucija, vaizdo kokybė: 1080P (1920 X 1080 px), HD raiška; 30 kadrų per sekundę. Labai geras vaizdas dienos metu ir daugelį konkurentų lenkiantis vaizdas nakties metu - puikiai galima įžiūrėti numerius
  • Kamera: 2 MPx raiška; F2.2 diafragma; objektyvo apžvalgos kampas – 130 laipsnių; „SONY IMX323“ jutiklis
  • Atmintis: microSD kortelė, iki 64 GB talpos.
  • Ekranas: nėra;
  • Valdymas – telefono programėle per „Wi-FI“, sąsaja anglų kalba; arba balso komandomis, bet supranta tik kiniškai
  • Papildomos savybės: automatinis vaizdo įrašymas, reguliuojamas smūgių jutiklio jautrumas; trijų ašių akcelerometras
  • Baterija: 240 mAh. Baterija skirta korektiškam vaizdo įrašo užbaigimui išjungus degimą. 
  • Jungtys: microSD kortelės ir microUSB bei „Reset“ mygtukas
  • Komplektavimas: 12-24 V įtampą palaikantis automobilinis įkroviklis su USB jungtimi, ganėtinai ilgas 3,5 metrų microUSB laidas, speciali tvirta plastiko juostelė, kuri yra skirta priklijuoti vaizdo registratorių prie automobilio stiklo

Kaina

Kaip įsivaizduojate automobilinį vaizdo registratorių? Tikriausiai labai paprastai - kaip nedidelį kvadratinio silueto prietaisą, kuris vienoje pusėje turi plataus kampo objektyvą, o kitoje - nedidelį ekraną. Tačiau „Xiaomi 70mai“ yra visai kitoks.

„Xiaomi 70 Mai“ korpusas yra cilindro formos, visai nedidelis. Jis sukurtas taip, kad galėtų pasislėpti už galinio vaizdo veidrodėlio - taip visai nemaišo matomumui. Viename įrenginio gale yra „MicroSD“ ir USB lizdai bei perkrovimo mygtukas, o kitame - įjungimo mygtukas su šviečiančių žiedu. Šio žiedo spalva nurodo įrenginio būklę - žalia šviesa nurodo, kad įrenginys filmuoja, mėlyna - kad jis yra įjungtas, bet nefilmuoja, o raudona perspėja, kad įvyko klaida.

Savaime aišku, kad vaizdo registratorius neturi būti labai išvaizdus. Tačiau „Xiaomi 70 Mai“ yra geras tuo, kad nekrenta į akis ir yra kompaktiškas. Jis neturi ekrano, tačiau jo, iš tikrųjų, ir nereikia, kad vaizdus peržiūrėti galite prisijungę „Wi-Fi“ ryšiu. Programėlė taip pat leidžia valdyti kai kurias registratoriaus funkcijas, tačiau numatyta ir valdymo balsu galimybė.

Tai kuo iš tikrųjų išsiskiria „Xiaomi 70mai“? Visų pirma, kokybe. Šis įrenginys pasižymi labai paprastu cilindro formos korpusu. Pats korpusas yra pakankamai žemo profilio, todėl beveik pasislepia už galinio vaizdo veidrodėlio. Objektyvas yra padengtas specialia danga, kuri jį apsaugo nuo saulės spindulių ir temperatūros pokyčių. 

„Xiaomi 70mai“ filmuoja HD raiška, turi mikrofoną, automatiškai atskiria vaizdus, užfiksuotu eismo įvykio metu, ir jų neištrina.

Įdomu tai, kad „Xiaomi 70mai“ moka ne tik filmuoti, bet ir fotografuoti, tačiau mes spėtume, kad jūs greičiausiai „Xiaomi 70 Mai“ fotografavimui nenaudosite. 2 MP kameros pakanka pakankamai geros kokybės nuotraukoms - jose lengva įžiūrėti automobilių numerius. Tačiau fotografuoti galima tik dviem būdais - telefonu, kuriuo negalima naudotis vairuojant ir dar reikės susirasti programėlę ir fotografavimo mygtuką, arba balso komanda - ar ištarsite 我要拍照?

Tuo tarpu filmuoja „Xiaomi 70 Mai“ net labai gerai. 1080p raiškos, filmuojant 30 kadrų per sekundę greičiu, tikrai pakanka.

Labai svarbu yra tai, kad „Xiaomi 70mai“ puikiai filmuoja tamsoje - daug pigesnių registratorių sunkiai tvarkosi su šiuo iššūkiu. Tačiau „Xiaomi 70mai“ nufilmuotuose įrašuose, priartėjus prie priekyje važiuojanči automobilio, įžiūrimi valstybiniai numeriai, net kai viskas skendi tamsoje.

Tad iš tikrųjų, „Xiaomi 70 Mai“ stebina vaizdo raiškumu filmuojant naktį. Čia galite pamatyti pavyzdį:

O štai dieną, pagal vaizdo kokybę kitų vaizdo registratorių „Xiaomi 70 Mai“ nelenkia, bet ir niekuo neatsilieka nuo panašios kainos ir parametrų produktų:

Geriausias būdas valdyti „Xiaomi 70mai“ funkcijas - telefonu prisijungus „Wi-Fi“ ryšiu. Taip pasieksite vaizdo įrašus, keisite nustatymus. Įrenginį galima valdyti ir balso komandomis, nors teigiama, kad „Xiaomi 70mai“ sunkiai sekasi suprasti anglų kalbą.

Pradėti naudotis „Xiaomi 70 Mai“ yra labai paprasta. Žinoma, reikės parsisiųsti programėlę, o tada registratorių bus galima priklijuoti prie stiklo. Taip, būtent priklijuoti. Rinkinyje yra tam skirta tvirto plastiko juostelė - tiesiog nuvalykite stiklą, nuplėškite apsauginį sluoksnį ir prispauskite registratoriaus pagrindą norimoje vietoje. Ta vieta, geriausia, yra stiklo viršuje centre, kad „Xiaomi 70 Mai“ matymo laukas būtų neribojamas. Tada dar reikės palei stiklo perimetrą nuvesti laidą iki elektros lizdo - rinkinyje yra ir įkroviklis.

„Xiaomi 70 Mai“ turi 240 mAh bateriją. Ji leidžia kuriam laikui registratorių atjungti nuo maitinimo šaltinio, tačiau tik labai trumpam - skirta korektiškam vaizdo įrašo užbaigimui išjungus degimą.

Valdymas

Beje, minėtas įjungimo mygtukas nėra toks jau paprastas, reikės įsidėmėti jo funkcijas. Žinoma, pirmasis paspaudimas jį įjungs, o vėliau jis atliks tokais funkcijas:

  •  paspaudus vieną kartą įsijungs „Wi-Fi“
  •  paspaudus 3 kartus bus suformatuota atminties kortelė
  •  paspaudus 5 kartus bus atkurti gamykliniai parametrai

Norint registratorių išjungti, reikės mygtuką nuspausti ir palaikyti. Tiesa, pamenate tą valdymą balsu? 

„Xiaomi 70 Mai“ giriasi savo galimybėmis išklausyti vairuotojo komandas, tačiau kol kas įrenginys supranta tik kinų kalbą. Greitu metu jis turėtų išmokti ir angliškai, tačiau ir iš to bus mažai naudos, nes reikės įsidėmėti labai konkrečias komandas ir kažin, kaip visa tai veiks. Tuo tarpu programėlė veikia net labai gerai, bet vieną nustatymą naudotojai ragina pakeisti iš karto.

„Xiaomi 70 Mai“ pajaučia staigius smūgius ir išsaugo tuos vaizdo įrašus nuo ciklinio įrašymo pinklių. Ši funkcija skirta tam, kad avarijų vaizdo įrašai nebūtų netyčia ištrinti. Tačiau programėlėje reikėtų nustatyti mažą jutiklio jautrumą, nes kitaip bus išsaugoti ir tie momentai, kai staigiai stabdėte. Programėlė, nors ir yra pavadinta kiniškai, iš tiesų yra angliška ir labai paprasta naudoti.

Verdiktas

„Xiaomi 70 Mai“ revoliucijos automobilinių vaizdo registratorių pramonėje nesukels, bet tai yra paprastas, kompaktiškas ir pakankamai gerai filmuojantis įrankis, galintis išgelbėti nemaloniose situacijose kelyje. Štai kokius privalumus ir trūkumus „Xiaomi 70 Mai“ turi:

Privalumai:

  • kompaktiškas, į akis nekrentantis korpusas;
  • lyginant su kitais panašios kainos registratoriais, gera vaizdo įrašų kokybė, ypač naktį;
  • anglų kalba veikianti programėlė, kuria lengva naudotis;
  • 240 mAh baterija;
  • patikima tvirtinimo sistema;
  • rinkinyje trūksta tik atminties kortelės, visa kita jau yra.

Trūkumai:

  • įrenginys atpažįsta tik kiniškas balso komandas;
  • fotografavimui reikalinga programėlė;
  • gamykliniai nustatymai yra labai jautrūs, juos teks pasikeisti.

Vertinimai

Apie „Xiaomi 70mai“ vaizdo registratorių yra sukurta labai daug apžvalgų, vieną išsamią esame aprašę:

  • Kanalo „Sean Blog“ autorius asmeniškai išbandė „Xiaomi 70mai“ vaizdo registratorių, pasidalino savo įspūdžiais ir taip pat labai išsamiai aprašė „Xiaomi 70mai“ valdymą - kaip ir ką reikia daryti, kad jis suveiktų. Apžvalgos autorius teigia, kad jau išbandė „Xiaomi 70mai“ vaizdo registratorių ir jį prisitvirtinęs automobilyje važinėjo tiek šviesiu, tiek ir tamsiu paros metu. Apžvalgos autoriui labai patiko gamyklinis pritvirtinimo būdas su specialaus plastiko juostele, nes vaizdo registratorius itin tvirtai laikosi ir jam nebaisios bet kokios kelio/oro sąlygos. „Stebuklų čia nėra, jis tikrai nelenkia tų registratorių, kurie kainuoja daugiau nei 200€, bet vertinant kainos ir kokybės santykį, tai vienas iš geriausių vaizdo registratorių. Jis pasižymi puikiomis charakteristikomis ir turi daugybę pliusų.

„Xiaomi 70mai“ yra labai populiarus automobilinis vaizdo registratorius. Gearbest.com portale jis yra surinkęs 4,82 žvaigždutes iš 5, įvertinimus jau pateikė 745 pirkėjai. Pagrindinis trūkumas - balso komandos realiai neveikia anglų kalba, nors pati programėlė ir yra angliška bei labai patogi naudojimui. Štai ką keletas iš jų turėjo pasakyti:

  • Mohit Batan – „Nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybė – nuostabi. Labai gera surinkimo kokybė, įkroviklis ir laidas taip pat labai geri. Prisijungimas per „Wi-Fi“ yra paprastas. Pats įrenginys yra labai mažas ir lengvai įrengiamas automobilyje – pirminis nustatymas užtrunka vos 5 minutes. Visiems rekomenduoju šį gaminį. Tačiau instrukcijos yra tik kinų kalba, tik tokias komandas supranta ir įrenginio balso atpažinimo sistema“.
  • IDMRKFA – „Labai gera kaina, įrenginiu lengva naudotis. Būtina mobiliojo programėlė veikia puikiai ir yra prieinama anglų kalba. Kompaktiškas dydis leidžia įrenginį pritvirtinti taip, kad jis nebūtų lengvai pastebimas ir neblokuotų matomumo. Pridedamas lipdukas yra labai efektyvus. Itin gera vaizdo kokybė ir stebėtinai geras mikrofonas“.
  • Chris from Poland – „Man patinka platus objektyvo kampas, geras įpakavimas, puiki vaizdo kokybė ir modernus dizainas. Prie to dar galima pridėti gerą surinkimo kokybę, įkroviklį ir laidą. Programėlė labai lengvai naudojama, o registratorių lengva pritvirtinti. Iš trūkumų išskirčiau instrukcijas kinų kalba ir labai jautrų smūgių jutiklį – kamera ima įrašinėti eismo įvykį vos pervažiavus greičio ribojimo kalnelį (vartotojas pamiršo pakeisti jautrumą valdymo programėlėje, red. pastaba)“
  • Sergey – „Aš šį prietaisą nusipirkau ne visai įprastai funkcijai – aš juo filmuoju vaizdą pro galinį automobilio langą. Jis veikia puikiai! Naudoju 32GB kortelę. Labai mažas registratorius, puiki programėlė, mano reikmėms įrašymo kokybė yra tinkama“.

Ką sako pirkėjai iš Lietuvos:

  • Evaldas. Turiu, naudoju jau pusmetį. Vaizdas neblogas, kai atstumas nedidelis ir geras apšvietimas. Bet tikrai ne nuostabus.
  • Darius. turiu 3vnt, patenkintas. Tokio dydzio, kokybės ir kainos santykio tiesiog vargu ar rasi ką geriau
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()