Kinams fantazijos nestinga: TOP 10 unikalių ir įdomių daiktų iš Kinijos - nuo neįtikėtinai pigaus buitinio alkotesterio iki skaitmeninio kampamačio ir genialaus automatinio vandens temperatūros reguliatoriaus (Video)  (1)

Kinijos turgelis nenustoja stebinti - pateikiama vis dosnesnių nuolaidų ir siūlomi vis įdomesni daiktai. Šiame straipsnyje surinkome 10 įdomių, bet nebrangių daiktų iš Kinijos, kurie visi yra savaip naudingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Portable Hand-held Breath Alcohol Tester“

€5,41.

Tai - buitinis alkotesteris . Jis kainuoja visai pigiai, nes ir jo technologija yra visai paprasta. Geriausia tai, kad jam nereikia jokių antgalių, todėl šiuo alkotesteriu gali paeiliui naudotis keli žmonės, per daug nesirūpindami dėl higienos normų. Tiesa, vos įjungus reikės palaukti, kol įrenginio sensorius sušils (apie 10 s), o ir pūsti reikės rimtai bent 5 sekundes.

Alkoholio kiekis kraujyje pasirodys ryškiame, apšviestame LCD ekrane beveik iš karto - šiuo prietaisu labai paprasta naudotis. Jam reikia poros AAA standarto baterijų. Šis alkotesteris kainuoja €5,41, dar €0,38 kainuos siuntimas į Lietuvą.

2. „Right Angle Extension Screwdriver Drill Attachment“

51 % nuolaida | €8,78.

Tai - 90 laipsnių antgalis elektriniam suktuvui. Dažnai pasitaiko situacijų, kuomet reikia išgręžti skylę sunkiai pasiekiamoje vietoje ar ten įsukti varžtą. Kartais padėtis būna tokia bloga, kad netelpa ne tik elektrinis suktuvas, bet ir rankinis atsuktuvas. Šis 90 laipsnių antgalis ir yra sukurtas tokioms situacijoms - jį naudosite retai, bet kartais be jo bus sunku išsiversti.

Šis įrankis yra pagamintas iš kokybiško plieno ir yra visai kompaktiškas. Jo gale nėra įprasto griebtuvo - vietoje to yra anga standartinėms suktuvo galvutėms. Šiuo metu šiam elektrinio suktuvo priedui taikoma 51 % nuolaida ir jis kainuoja €8,78 ir į Lietuvą yra siunčiamas nemokamai.

Šiuo metu Gearbest.com portale šis įrankis yra vertinamas maksimaliomis 5 žvaigždutėmis - pirkėjai džiaugiasi, kad jis daro tai, kam ir yra skirtas - leidžia pasiekti varžtus sunkiai pasiekiamose vietose ir yra labai kompaktiškas.

3. „Digital Protractor Inclinometer Angle Gauge“

46 % nuolaida | €15,90.

Tai - skaitmeninis kampo matuoklis. Tai - net labai naudingas įrankis, ypač jei daug dirbate su metalu ar pjovimo staklėmis. Elektrinius kampamačius mėgsta ir medžio meistrai - jie padeda nustatyti tikslų pjovimo staklių disko pokrypį. Ir naudotis juo išties paprasta, nes jis turi vos porą mygtukų.

Vienas iš mygtukų įrenginį įjungia/išjungia, o antrasis nustato nulį. Taigi, iš pradžių šį kampamatį reikia padėti ant paviršiau, kurio atžvilgiu norite matuoti kampą (pavyzdžiui, pjovimo staklių stalo), ir tuomet jį pridėti prie kitos dalies - ekrane pasirodys kampas laipsniais tarp šių dviejų paviršių. Šis kampamatis turi vieną magnetinę pusę ir naudoja vieną AAA standarto bateriją. Šiuo metu jam taikoma 46 % nuolaida ir jis kainuoja €15,90. Dar 26 centus kainuos siuntimas į Lietuvą.

4. „DIY Mini Portable Bench Drill 7 in 1“

34 % nuolaida | €15,05.

Tai - multifunkcinis gręžtuvas, skirtas smulkiems darbams. Iš esmės, tai yra tik nedidelis elektros variklis su grąžto griebtuvu. Griebtuvą, beje, galima pasirinkti tarp 0,3-4 mm ir 0,6-6 mm pagal poreikius.

Šis įrankis yra tvirtinamas prie darbo stalo ir neturėtų būti judinamas. Variklio korpuse yra sumontuotas ventiliatorius, pakuotėje rasite ir griebtuvo raktą. Šiuo metu šiam gręžtuvui taikoma 34 % nuolaida ir jis kainuoja €15,05.

5. „360 Degree Aluminum Alloy Universal Vise Drill Gimbal“

39 % nuolaida | €12,46.

Tai - universalus aliumininis laikiklis įvairiems įrankiams su apvaliais korpusais. Tai gali būti koks nors elektrinis suktuvas ar rotacinis įrankis. Pats laikiklis yra tvirtinamas prie stalo spaustuvu.

Šiame laikiklyje galima suspausti didesnius nei 38 mm skersmens įrankius. Vėliau jų padėtį dar galima laisvai keisti, nes spaustuvas laisvai sukiojasi. Šiam laikikliui šiuo metu taikoma 39 % nuolaida ir jis kainuoja €12,46.

6. „Double Handles Right Angle 90-degree Corner Clamp“

36 % nuolaida | €22,94.

Tai - 90 laipsnių spaustuvas. Jis tikrai pasitarnaus dirbant su medžiu ar metalais. Pavyzdžiui, juose suspaudus dvi medines lentas jas bus galima tvirtai susukti įleistais varžtais. Arba tiesiog palikti, kol išdžius klijai. Lygiai taip pat šis spaustuvas padės lygiai suvirinti dvi metalines dalis.

Pats spaustuvas yra pagamintas iš aliuminio ir turi dvi neslystančias rankenas. Šiuo metu jam taikoma 36 % nuolaida ir jis kainuoja €22,94 (dar €3,23 kainuos siuntimas į Lietuvą)

7. „High Pressure Foam Blowing Car Wash Gun“

45 % nuolaida | €18,85.

Norint, kad automobilis gerai atrodytų, jį reikia nuolat plauti. Jei tai darote savo kieme, patariama naudoti putų pistoletą. Šis įrankis, montuojamas ant aukšto slėgio plautuvo, leidžia padengti kėbulą putomis, kurios suminkština nešvarumus.

Tokių įrankių naudojimas padeda sutaupyti laiko ir pasiekti kokybiškesnių rezultatų. Šis putų pistoletas turi nerūdijantį vamzdyną ir didelį muilo butelį. Jis yra patogus laikyti ir naudoti. Šiuo metu jam taikoma 45 % nuolaida ir jis kainuoja €18,85 ir į Lietuvą keliauja nemokamai.

8. „Automatic Copper Thermostatic Mixing Valve“

48 % nuolaida | €19,49.

Tai - pastovios temperatūros vožtuvas. Šis visiškai mechaninis įrenginys leidžia nustatyti tikslią vandens temperatūrą. Link šio vožtuvo atvedamos karšto ir šalto vandens linijos. Tuomet rankenėle nustatoma vandens temperatūra laipsniais - iš vožtuvo išbėgantis vanduo sušils būtent tiek. Ir nesvarbu, kokia bus karšto ir šalto vandens temperatūra ar kaip skirsis slėgis šiose dvejose linijose.

Tai yra paprastas, bet kartu ir genialus išradimas, nenaudojantis jokių elektroninių termostatų. Tiesa, jis yra gana senas - tokius vožtuvus savo namuose žmonės montuoja jau ne vienerius metus. Abi šio vožtuvo pusės turi metalinius tinkliukus, kurie sulaiko nešvarumus. Juos lengva išvalyti, jei to prireiks. Pats vožtuvo mechanizmas yra pagamintas vario, maksimali nustatoma temperatūra - 38 laipsniai. Šis automatinis pastovios temperatūros palaikymo vožtuvas šiuo metu yra parduodamas su 48 % nuolaida ir kainuoja €19,49. Į lietuvą šis vožtuvas atkeliaus nemokamai.

9. „3 in 1 Children Scooter Tricycle Balance Bike Riding Toy“

38 % nuolaida | €62,28.

Tai - iš plastiko ir aliuminio pagamintas žaislas judriems mažiems vaikams. Jis yra greitai konvertuojamas iš sėdimo į stovimą paspirtuką, o sumontavus pedalus jis dar tampa ir paprastu triračiu.

Gamintojas teigia, kad šis paspirtukas yra pagamintas iš saugių medžiagų ir padeda vaikams kovoti su priklausomybe nuo ekranų. Jis tinka vaikams, vyresniems nei 2 metai. Šiuo metu šiam žaislui taikoma 38 % nuolaida ir jis kainuoja €62,28 (siuntimas į Lietuvą kainuos €10,71).

10. „GS320 Non-contact Digital IR Infrared Thermometer“

€9,53.

Tai - bekontaktis termometras. Vienas iš tų įrenginių, kuris praverčia dažniau nei galima nuspėti prieš perkant. Iš dalies taip yra dėl to, kad šiuo termometru naudotis labai paprasta - tereikia jį nukreipti į paviršių, kurio temperatūrą norima pamatuoti, ir nuspausti mygtuką. Infraraudonųjų spindulių sensorius veikia akimirksniu ir LCD ekrane pamatote rezultatus. Jie yra gana tikslūs, šis įrenginys gali išmatuoti nuo -50 iki +360 laipsnių svyruojančią temperatūrą.

Bekontakčiai termometrai yra pakankamai tikslūs - šio paklaida siekia vos 1,5 laipsnius. Tikriausiai todėl jis yra toks mėgstamas pirkėjų - Gearbest.com portale jis įvertintas 4,86 žvaigždutėmis iš 5. Štai ką keletas pirkėjų norėjo pasakyti:

Mark– „Tinka karšto vandens vamzdžiams, variklio dalims, kepimo paviršiams, izoliacijai, elektrinėms jungtims, balastams šviestuvuose, elektriniams varikliams, guoliams, asfaltui, baseinams, akvariumams, maisto produktams, oro kondicionieriams ir t. t. Buvau nustebęs, kaip gerai šis termometras pagamintas. Tikėjausi pigaus plastiko, bet jis išties tvirtas, mygtukai yra guminiai, tačiau jais malonu naudotis. Tiesa, lazeris yra šiek tiek pakreiptas į dešinę, todėl jis gali šviesti ne į paviršių, kurio temperatūra matuojama“.

Manuel – „Mėgstu bėgioti aplink namus ir matuoti atsitiktinių daiktų temperatūrą. Aplinkiniai taip pat susidomi, nors kai kurie išsigąsta, manydami, kad tai – elektrošokas. Bet jie taip pat negali padėti šio prietaiso. Visgi manau, kad greitai jis nustos būti naudingas, kai atsižaisiu, viską išmatuosiu ir įsiminsiu savo orkaitės temperatūrą pagal nustatymus. Bet iki to jis jau bus atsipirkęs“.

Razvan – „Atrodo gerai, o ir naudoti malonu – neatrodo, kad tai pigus prietaisas. Lazerinis taikiklis yra niekam tikęs, nes jis nėra tiesus. Temperatūra greitai parodoma ir niekur nedingsta patraukus pirštą nuo mygtuko“.

Šiuo metu GS320 bekontaktis termometras kainuoja €9,53.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai (1)