Nuo ko pradėti ieškant geriausio roboto siurblio 2018 metais? Atsakymas ko gero tik vienas  ()

Jei paklausite, nuo ko pradėti ieškant geriausių išmaniųjų telefonų visame pasaulyje, daugelis atsakys, kad pirmiausia nuo „Samsung“, „Huawei“ ar „Apple“. Tik iš karto perspės, kad šių gamintojų produkcija yra pati brangiausia. O jei paklausite, nuo ko pradėti ieškant geriausių robotų siurblių? Nedvejodami patarsime pradėti nuo „Ecovacs“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai unikalus gamintojas, kuris jau 20 metų gamina tik robotus ir pasiekė tokį lygį, kad dabar laikomas vienu iš svarbiausių šios srities lyderių visame pasaulyje, tačiau kaip ir pačioje pradžioje, taip ir dabar „Ecovacs“ robotai kainuoja „protingus pinigus“ - pagal kainą ir kokybę tai yra vieni iš pačių geriausių pasirinkimų rinkoje. O gal ir patys geriausi.

Remiantis „Euromonitor International“, 2017-aisiais metais „ECOVACS“ kompanija Azijos-Ramiojo vandenyno regione tapo nenuginčijamu rinkos lyderiu robotų dulkių siurblių kategorijoje. Pagal pačios „ECOVACS“ kompanijos duomenis, dabar ji jau yra Nr.1 Amazone, Vokietijoje, Kinijoje, Nr.2 Europoje, Latvijoje ir Nr.3 visame pasaulyje.

Didelį pirkėjų susidomėjimą „Ecovacs“ robotais dulkių siurbliais skatina labai plačiai išplėtotas aptarnavimo tinklas – autorizuotas šio gamintojo servisas veikia ir Baltijos šalyse. Tad priešingai nei perkant kitų gamintojų robotus siurblius iš „Aliexpress“ ar panašių užsienio internetinių parduotuvių, netikėto roboto sutrikimo atveju viskas bus greitai ir patogiai sutvarkyta tiesiog čia – Lietuvoje.

Jeigu tai pirma pažintis su „Ecovacs“ robotais, tuomet bus įdomu sužinoti apie svarbiausias technologijas, kurias kompanija kuria ir diegia į naujausius savo produktus.

„IFA 2018“ pristatyta unikali dirbtinio intelekto technologija „AIVI“

„IFA“ yra kasmet Berlyne, Vokietijoje, vykstantis vienas didžiausių pasaulyje elektronikos ir buitinės technikos renginys. Renginio metu pristatomi pažangiausi kompanijų technologiniai pasiekimai, kuriais jau dabar kiekvienas iš mūsų galime pasinaudoti.

Šiais metais „IFA“ parodoje „Ecovacs“ kompanija pristatė unikalią dirbtinio intelekto technologiją „AIVI“ (angl. Artificial Intelligence and Visual Interpretation). Šis pažangus dirbtinis intelektas robotą dulkių siurblį paverčia itin protingu namų tvarkymo pagalbininku.

„AIVI“ technologija užtikrina, kad vartotojui nereikia įsikišti į roboto atliekamą darbą – pats robotas dulkių siurblys suvokia aplink jį esančią aplinką. Naujoji „Ecovacs“ kompanijos sukurta „AIVI“ technologija suteikia robotui galimybę automatiškai atpažinti ir išvengti namuose esančių daiktų, kurie paprastai robotams dulkių siurbliams trukdo atlikti namų valymo darbus – baldų, avalynės, ant žemės padėtų daiktų ar tiesiog elektros laidų.

Turint robotą su šia technologija nebereikės rūpintis, ar kažkur ant grindų nenukrito kojinė, ar pakelti visi laidai, o durų kilimėlis tvarkingai sulankstytas – tiesiog įjungsite robotą ir galite mėgautis poilsiu.

Taigi, „AIVI“ technologija užtikrina, jog robotas analizuos kliūtis, jas identifikuos ir išvengs, o galiausiai, savo surinkta informacija dalinsis su kitais „Ecovacs“ robotais. Todėl šie veiks dar greičiau - tai bus bendras didelis besimokinančių robotų tinklas.

„AIVI“ technologiją turės naujausi „Ecovacs“ robotai, apie kurių anonsus dar rašysime ateityje. O jau anonsuoti ir prekyboje esantys „Ecovacs“ robotai turi visą pluoštą kitokių, unikalių ir naudingų technologijų.

Naujos kartos „OZMO“ technologija

Naujos kartos „Ecovacs“ robotai dulkių siurbliai pasižymi unikalia „OZMO“ technologija (apie ją išsamiai rašėme šiame straipsnyje). Šią technologiją jau turi „DEEBOT OZMO 930“, „DEEBOT OZMO 610“ ir pats naujausias kompanijos produktas – „DEEBOT OZMO Slim10“.

Kuo ypatinga ši technologija? Pirmiausia, robotas dulkių siurblys automatiškai prisitaikys prie plaunamo paviršiaus, užtikrinant kruopštų ir veiksmingą grindų valymą.

Be to, grindų plovimo metu bus naudojama būtent tiek vandens, kiek jo reikia – nei per daug, nei per mažai. Galima pasirinkti tris skirtingus drėgmės lygius, tad „Ecovacs“ įrenginiai ne tik taupo sunaudojamą vandenį, bet ir ženkliai pagerina grindų plovimo procesą.

Kuo ypatinga patentuota technologija „Smart Navigation“?

Dar viena labai svarbi technologija - lazerinė „Smart Navigation“ sistema, kurią turi pažangiausi „Ecovacs“ robotai dulkių siurbliai „DEEBOT 900“, „DEEBOT OZMO 930“ ir „DEEBOT R98“.

Dėl kompanijos patentuotos „Smart Navigation“ sistemos šie robotai dulkių siurbliai geba saugiai nuskaityti valomą teritoriją, nusipiešti virtualų žemėlapį ir suplanuoti veiksmingą valymo kelią, prisitaikydami prie konkretaus kambario išplanavimo.

Visus nupieštus žemėlapius galima matyti savo išmaniojo telefono programėlėje „Ecovacs“ ir pagal asmeninį poreikį suskirstyti savo kambarį į skirtingas valymo zonas, nurodyti kiek tik reikia virtualių sienų, sudaryti valymo tvarkaraštį bei keisti valymo režimus.

Valdymas balsu bei „OTA“

Daugelį „Ecovacs“ robotų siurblių galima valdyti tiek per išmaniuosius įrenginius, tiek su „Google Home“ bei „Amazon Echo“ balso asistentais – belieka robotams pasakyti kada ir kaip pradėti valyti namus.

Taip pat labai svarbu paminėti, kad kompanijos robotai dulkių siurbliai palaiko „OTA“ technologiją. Tai reiškia, kad jie palaiko belaidį automatinį savo programinės įrangos atnaujinimą – tereikia robotą prijungti prie interneto ir jis pats patikrins, ar nėra programinės įrangos atnaujinimo, o jei yra, pats jį parsisiųs ir įdiegs.

Ir tai tik dalis svarbiausių „Ecovacs“ diegiamų technologijų – norint išvardinti visas, turbūt reikėtų atskiros knygos. Pažangias inovacijas ir kiekvienam regionui pritaikytus produktus užtikrina kompanijos Mokslinių tyrimų ir plėtros centre (MTPC) įkurta moderni laboratorija. Ji yra įkurta visai šalia pačios „ECOVACS“ produktų gamyklos, tad pats procesas – nuo tyrimų iki masinės gamybos – labai stipriai sutrumpėja, tad pažangūs produktai itin greitai pasiekia plačiąją rinką.

Dabar MTPC dirba daugiau nei 100-as aukščiausio lygio inžinierių bei įvairių sričių specialistų. Būtent jie, po daugiau nei 10-ies metų tyrimų ir kasmet sukuriamų naujų inžinerinių sprendimų, gali pasigirti dabar turintys daugiau nei 1000 patentų Kinijoje ir už jos ribų.

Ar beverta stebėtis, kad „Ecovacs“ robotai tapo etaloniniais produktais visame pasaulyje? Tad jei ieškosite modernaus, naujausias technologijas turinčio roboto siurblio, logiška pirmiausia pradėti nuo „Ecovacs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()