TOP 11 savaitės perkamiausių: konkurentų neturintis skustuvas iš „Xiaomi“, daugybė labai pigių, bet patogių įrankių bei konstruktorius, kokio nerasite Lietuvoje (Video, 2018 m. 46 savaitė)  ()

Šios savaitės perkamiausios prekės:

- Barzdaskutė „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“

- Konstruktorius vaikams „14-in-1 Solar Robot“

- Automatinis šviestuvas pagalbinėms patalpoms „Yeelight YLXD09YL“

- Darbui ar stovyklavimui idealiai pritaikytas belaidis lauko šviestuvas „Chargeable Portable Flood Light Charging Bank for Outdoor Camping“

- Universalus detektorius „Floureon TH-210“

- Išmanusis laikrodis „Lenovo Watch 9“

- Skaitmeninis oscilografas „DSO138“

- Geriausias rankinis siurblys pagal laiką ir kokybę - „Xiaomi Jimmy JV51“

- Automatinis visų padangų slėgio matuoklis „Car Tire Tyre Wheel Pressure Gauge Wireless Solar External Tester“

- Elektroninis kampo matuoklis su gulsčiukais „Electronic Protractor Digital Spirit Level“

- Naujos kartos mini suktuvas „Bosch GO“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Barzdaskutė „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“

16.91€ | 42% nuolaida | „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“ specifikacijos

Šią savaitę gerokai atpigusi „Xiaomi Youpin“ barzdaskutė sužavėjo daugybę pirkėjų - iš karto tapo perkamiausia savaitės preke. Bet iš tikro, tai geras pasirinkimas - kaip sakė vienas apžvalgininkas, „Kasdieniam įprastam barzdos skutimui būtų sunku rasti kažką geresnio nei „Xiaomi Youpin Mi Home Razor“.

Puiki barzdaskutė keliaujantiems. Maža, lengva, atspari vandeniui, su „USB type C“ lizdu įkrovimui. Labai lengvai nuimama skutimo galvutė valymui, magnetas padeda ją įstatyti atgal į vietą. Aišku, pats skutimasis nėra toks efektyvus kaip su didele barzdaskute, bet šis prietaisas skuta pakankamai gerai. (Taras)

Tai itin kompaktiškas prietaisas, sveriantis vos 86,5 gramus. Jis turi dvi 450 mAh baterijas, kurios be sustojimo gali dirbti 45 minutes. Skutantis kasdien šios energijos pakaks bemaž mėnesiui. Pirkėjai giria atsparumą vandeniui, „USB type C“ įkrovimo lizdą, kompaktišką dydį ir kokybę.

„Xiaomi Youpin“ barzdaskutė turi Y formos plieninius ašmenis, kurie yra itin kieti ir aštrūs. Jie lengvai pašalina barzdos plaukelius ir palieka lygią odą. Dėl savo formos ir barzdaskutės konstrukcijos, ašmenys išlieka aštrūs labai ilgą laiką, o pati barzdaskutė yra labai efektyvi.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.87 balai iš 5 (46 pirkėjų vertinimai)
  • Pagrindinė funkcija: belaidis elektrinis barzdos skustuvas, kuris palaiko drėgną ir sausą skutimą.
  • Baterija: 2 X 450 mAh, 8 valandų įkrovimas suteikia 45 minutes darbo.
  • Medžiagos: nerūdijančio plieno skutimo galvutės, neslystantis itin kompaktiškas korpusas.
  • Atsparumas: IPX7 standartas – atsparus vandeniui.
  • Komplektacija: „Xiaomi Youpin“ barzdaskutė, „USB type C“ laidas įkrovimui, instrukcijos kinų kalba.
  • Matmenys ir svoris: 5,00 x 2,55 x 6,35 cm, 86,5 gramai.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • Gearbest - 16.91€.
  • 42 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą neregistruotu paštu.

2. Konstruktorius vaikams „14-in-1 Solar Robot“

13.35€ | 25% nuolaida

Antrojoje vietoje - labai įdomus konstruktorius, kokiu nerasite paprastose parduotuvėse. Atsižvelgiant į tai, kad artėja Kalėdos, o iš Kinijos prekės keliauja 2-3 savaites, dabar pats tas metas pasirūpinti įdomesnėmis, pigesnėmis ir dar nematytomis dovanomis.

Konstruktoriai yra lavinantys žaislai, padedantys vystyti augantį vaikų protą. Geriausia tai, kad rinka visada gali pasiūlyti skirtingo sudėtingumo konstruktorių, kurie tiks ir patiems mažiausiems, ir jau šiek tiek paaugusiems. Pavyzdžiui, mažieji gali norėti pažaisti su kaladėlėmis,o štai šiek tiek paaugę susidomėtų tokiu saulės energiją naudojančiu robotu.

Gamintojas teigia, kad šį robotą galima surinkti skirtingai - įmanoma sukurti 14 skirtingų kombinacijų. Kadangi jis juda, šio roboto surinkimui reikės ir mechanikos, ir elektronikos žinių. O štai baterijų nereikės, nes jis naudoja nedidelį saulės elementą.

Įdomu tai, kad kai kurie iš šių robotų turi ratus, o kiti - kojas. Rinkinyje yra keli maži elektros varikliai, jungikliai ir mikroschemos. Viską sustačius į vietas pagal instrukciją gaunamas įdomus mažas robotas.

Toks konstruktorius lavina vaikų motorinius įgūdžius, loginį mąstymą, skatina susidomėjimą elektronika ir mechanika. Gamintojas teigia, kad žaislai su saulės energijos elementais taip pat ragina vaikus pasidomėti atsinaujinančia energetika.

Šio konstruktoriaus detalės yra pagamintos iš ABS plastiko, todėl yra nežalingos ir labai lengvos. Tiesa, jau vien dėl to, kad rinkinyje yra ir smulkių detalių, tėvai neturėtų leisti vaikams žaisti vieniems. Konstruktorius sveria 550 gramų.

3. Automatinis šviestuvas pagalbinėms patalpoms „Yeelight YLXD09YL“

20.47€ | 38% nuolaida | Iš Čekijos sandėlio | 4.51 balai iš 5 (86 vertinimai)

Gera kaina ir ergonomiškas veikimas visada paperka. Ne išimtis ir šis šviestuvas, idealiai pritaikytas pagalbinėms patalpoms - yra pigus, ryškus ir turi judesio daviklį, tad įsijungia automatiškai. Be to, jis siūlomas iš Čekijos sandėlio, tad labai greitai pristatomas ir net žiūrint globalai, yra labai populiarus šviestuvas pagalbinėms patalpoms.

„Yeelight YLXD09YL“ diametras - 25 cm, tačiau tai jam suteikia unikalią funkciją - jis yra skirtas koridoriams, drabužinėms, laiptinėms ir kitoms 10-12 kvadratinių metrų pagalbinėms patalpoms apšviesti.

Svarbiausias jo išskirtumas - automatinis „Yeelight YLXD09YL“ valdymas. Jis tiesiog turi šviesos ir judesio daviklį ir automatiškai užsidega, kai aplinkoje jau yra tamsu ir atidarote duris ar einate pro koridorių. Po vienos minutės šviesa užges savaime. Tiesa, jis neturi jokių išmanių funkcijų.

„Yeelight YLXD09YL“ šviesos intensyvumas - 670 lm, o šviesos spalvos temperatūra - 5700 K. Pastebėkite, kad nesakome žodžio „iki“ prieš konkrečias reikšmes - šios charakteristikos nėra reguliuojamos. Tai tiesiog yra paprastesnis šviestuvas su konkrečia paskirtimi.

Tarp išskirtinių bruožų reikėtų paminėti ne tik fiksuotas šviesos charakteristikas, bet ir atsparumą vabzdžiams, labai greitą įrengimą, našų judesio daviklį. Šis šviestuvas pasižymi dienos šviesai artima spalva.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

  • Lietuvoje neparduodamas
  • Gearbest - 20.47€.
  • Parduodama su 38% nuolaida, iš Čekijos sandėlio.
  • Siuntimas kainuos 5.26€.

4. Darbui ar stovyklavimui idealiai pritaikytas belaidis lauko šviestuvas „Chargeable Portable Flood Light Charging Bank for Outdoor Camping“

8.90€ | 67% nuolaida | 4.84 balai iš 5 (61 vertinimai)

Vienas iš tų daiktų, kurie kelias savaites iš eilės patenka į perkamiausių topus. Tai - belaidis lauko šviestuvas su labai gera kaina ir puikiu funkcionalumu. Nekeista, kad pirkėjai juo susidomėjo - juk lauke vis ilgiau tamsu, todėl toks įrenginys praverstų tiems, kurie dar stengiasi daugiau laiko praleisti gamtoje ar nudirbti darbus statybose. Šis šviestuvas turi keturis LED elementus, sumontuotus tvirtame ABS korpuse, kuris yra atsparus vandeniui.

Tikrai daro įspūdį. Nupirkau šį šviestuvą kaip dovaną, bet negaliu su juo skirtis. Galiu įsivaizduoti daugybę situacijų, kuomet šis šviestuvas bus naudingas ir efektyvus. (Louis)

Vienas iš didžiausių šio įrenginio privalumų - mobilumas. Jį labai lengva nešioti, nes jis sveria vos 290 gramų.

Baterijomis taip pat galima pasirūpinti iš anksto - šis įrenginys naudoja  dvi 18650 arba tris AA standarto baterijas, kurios kartu parduodamos nėra.

Šviesos intensyvumą galima reguliuoti. Šis šviestuvas puikiai tiks stovyklaujant ar vakare dirbant lauke. Tačiau jis turi ir dar vieną funkciją - jis gali įkrauti jūsų telefoną.

Šis šviestuvas turi USB lizdą, prie kurio galite prijungti savo išmaniuosius įrenginius ir taip juos įkrauti. Tai - smulkmena, bet ir ji kartais būna svarbi.

5. Universalus detektorius „Floureon TH-210“

8.90€ | su nuolaidos kodu GBFL210 | 7 % nuolaida | „Floureon TH-210“ specifikacijos, atsiliepimai

Antrą savaitę iš eilės puikiai perkamas prietaisas namams. Tai pigus, universalus ir labai naudingas buityje detektorius „Floureon TH-210“, kuris padeda aptikti laidus, medieną bei metalą įvairiuose paviršiuose. Šis šiuolaikiškas prietaisas yra tikras išsigelbėjimas atliekant namų remontą, nes leidžia lengvai nustatyti kas slepiasi po sienų tinku jų iš anksto nepažeidžiant.

Atkeliavo greičiau nei per dvi savaites. Jau išbandžiau „Floureon TH-210“ ir galiu patvirtinti, kad jis veikia. Elektros laidus pavyko aptikti 10 cm atstumu, o metalinės konstrukcijos aptinkamos dar tiksliau. Galbūt tai nėra pats tiksliausias detektorius kokį teko bandyti, tačiau tikrai nepaneigsi, kad „Floureon TH-210“ savo darbą atlieka puikiai. (Gabriel)

Greičiausiai sutiksite, kad namų buityje tenka susidurti su labai įvairiomis situacijomis. Kai kurios iš jų pasikartoja gana retai, todėl reikalauja papildomų pastangų ir susikaupimo. Pavyzdžiui, pakabinti spintelę ant sienos kartais gali būti sudėtingiau nei įsivaizduojate. Visų pirma turite būti tikri, jog toje vietoje yra tvirtas pagrindas, o visų antra privalote įsitikinti, kad gręžiamoje vietoje nėra laidų.

Tai įvertinti yra gana sunku, jeigu įsigijote jau įrengtą būtą. Tuomet tikimybė netyčia nugręžti laidą yra tikrai didelė. Vis dėlto šiuo metu išvengti tokių nenumatytų problemų ir pavojų yra gana lengva aprūpinus specialiais įrankiais. Svarbiausia, kad jie dabar santykinai pigūs, todėl yra prieinamai tikrai kiekvienam norinčiam.

Pavyzdžiui, įsigijus „Floureon TH-210“ detektorių galėsite lengvai sužinoti kur sienose yra paslėpti laidai bei medinės ir metalinės konstrukcijos. Be to, „Floureon TH-210“ taip pat turi specialią išpjovą viršuje, todėl suradus tinkamą vietą gręžti ar tiesiog norit atsižymėti kurioje vietoje yra metalas bei mediena, tą galėsite padaryti iš karto neatitraukdami prietaiso nuo sienos.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.58 balai iš 5 (26 vertinimai)
  • Aptinkamos medžiagos: medis, metalas ir laidai su elektros įtampa.
  • Aptikimo gylis: elektros įtampos, laidų ir metalo karkasų aptikimas iki 76 milimetrų gylyje; medienos aptikimas - iki 38 milimetrų gylyje.
  • Svarbiausios savybės: LCD ekranas su pašvietimu; garsinis ir vaizdinis įspėjimas; automatinis išjungimo laikmatis; patogus žymeklis, kurį galima naudoti prietaiso neatitraukiant nuo sienos.
  • Maitinimas: viena 9 V baterija.
  • Darbo temperatūra: -20 oC iki 50 oC.
  • Matmenys ir masė: 15 x 7 x 3 cm; 340 g.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“8.90 €.
  • Su nuolaidos kodu GBFL210
  • Siunčia nemokamai neregistruotu paštu.
  • „AliExpress“10.80€.
  • „Amazon“11.46€.
  • Palyginimui: Lietuvoje kitų gamintojų profesionalūs integruoti metalo ir medžio ieškikliai kainuoja nuo 97€

6. Išmanusis laikrodis „Lenovo Watch 9“

17.80€ | 50 % nuolaida | 4.58 balai iš 5 (647 vertinimai)

Kai laikrodis kainuoja pigiau nei išmanioji apyrankė, ar verta stebėtis, kad jis patenka į perkamiausių topus? „Lenovo Watch 9“ su 50% nuolaida tikrai kainuoja pigiau nei išmanioji apyrankė, o gali iš esmės tą patį ir dar turi didelį klasikinį ekraną. Iš pažiūros „Lenovo Watch 9“ primena įprastą klasikinį mechaninį laikrodį, tačiau iš tikrųjų šio laikrodžio vidus slepia kai ką daugiau.

Kad ir kaip keistai tai skamba, tačiau šis išmanusis laikrodis neturi lietimui jautraus ekrano ir gali pasigirti tik įprastomis trimis klasikinio laikrodžio rodyklėmis, kurias nuo išorinės aplinkos apsaugo skaidrus safyro stiklas.

Tuo tarpu pats „Lenovo Watch 9“ korpusas yra pagamintas iš cinko lydinio, o apyrankė iš specialaus odos alerginių reakcijų nesukeliančio silikono. Toks medžiagų pasirinkimas pasiteisina ir dėl tos priežasties, nes leidžia maksimaliai optimizuoti laikrodžio svorį. Tai puikiai patvirtina ir „Lenovo Watch 9“ pavyzdys, kadangi šis neįprastas laikrodis sveria vos 55 gramus ir yra atsparus išorės poveikui - su juo drąsiai galima plautis rankas ar maudytis ežere. 

Šiuo atveju įdomu ir tai, jog gamintojas „Lenovo Watch 9“ išmaniajame laikrodyje pasirinko naudoti ne standartinę ličio jonų, bet CR2032 tipo bateriją. „Lenovo“ tvirtina, kad budėjimo režime ši baterija energiją laikrodžiui gali teikti net apie 240 dienų. Tuo tarpu jai išsikrovus tiesiog teks įsigyti naują CR2032 bateriją, kuri šiuo metu priklausomai nuo kokybės ir gamintojo kainuoja ne daugiau nei du eurus.

Nors iš pažiūros visa tai gali atrodyti kaip apribojimai, tačiau šiuo atveju reikėtų įvertinti ir tai, kad „Lenovo Watch 9“ šiuo atveju vis tiek naudojant Bluetooth ryšio modulį gali būti prijungtas tiek prie „iOS“, tiek prie „Android“ išmaniųjų telefonų. Tai yra pagrindinė priežastis dėl kurios būtent ir galime įprastai atrodantį „Lenovo Watch 9“ laikrodį vadinti išmaniuoju laikrodžiu.

Taip pat norime atkreipti jūsų dėmesį, kad „Lenovo Watch 9“ gali skaičiuoti nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, informuoti apie įeinančius skambučius bei pranešimus ir taip pat geba priminti apie per mažą fizinį aktyvumą. Be to, „Lenovo Watch 9“ dar gali pasigirti integruotu begarsiu žadintuvu, miego sekimo funkcija bei įdiegtu sprendimu, kuris leidžia nuotoliniu būti valdyti išmaniojo telefono kamerą.

Tiesa, duomenys pateikiami tik programėlėje - laikrodžio ekranas tokios funkcijos nepalaiko. Programėlė suderinama su Android ir iOS, yra kiniška ir angliška jos versija. 

Greičiausiai dabar sutiksite, kad įprastai atrodantis „Lenovo Watch 9“ laikrodis iš tikrųjų siūlo lygiai tokias pačias funkcijas kaip ir bet kuris kitas fizinis aktyvumo asistentas ar išmanusis laikrodis. Vis dėlto futuristiškai atrodantys laikrodžiai daugeliui susižavėjimo nekelia, todėl net neabejojame, jog „Lenovo Watch 9“ šiuo atveju gali būtent tai ko dauguma iš jūsų jau labai seniai ieškojo.

7. Skaitmeninis oscilografas „DSO138“

15.84€ | 13 % nuolaida | „DSO138“ specifikacijos, atsiliepimai

Šios savaitės atradimas - „DSO138“: tai mažų gabaritų skaitmenis oscilografas, kuris puikiai tinkamas besimokantiems elektronikos subtilybių. Skaitmenis oscilografas „DSO138“ nepasižymi dideliu tikslumu, tačiau yra tinkamas tuomet, kai namų sąlygomis prireikia analizuoti elektros grandinės veikimo principą ar galimus jos sutrikimus.

Tikrai labai naudingas prietaisas. Išbandžiau jį su savo signalo generatoriumi ir galiu patvirtinti, kad signalo forma pradeda deformuotis ties maždaug 50 kHz riba. Kur kas geresnis rezultatai gaunami tiriant garso spektrą. (Candace)

Pristatant „DSO138“ norisi pabrėžti, kad pastarasis oscilografas yra tinkamas įvairių formų signalų stebėjimui. Jo pagalba galima nustatyti ne tik signalo dažnį, bet ir impulso plotį, signalo minimalią bei maksimalią reikšmes, o esant poreikiui ir pikinę įtampos vertę. Kitaip sakant, pagal šį apsektą „DSO138“ nieko nesusileidžia profesionaliems skaitmeniniams oscilografams.

Vertinant įprastas oscilografų kainas „DSO138“ yra tikrai labai pigi alternatyva, kurią turint poreikį laisvai gali įsigyti kiekvienas norintis skaitytojas. Svarbu pabrėžti, kad šis skaitmenis oscilografas tikslumu nusileis profesionaliems oscilografams, tačiau pastarieji kainuoja keliolika kartų brangiau, tad atsižvelgiant į kainų skirtumus mažesnis tikslumas yra mažiausias menkniekis. Be to, jis turi tokių funkcijų, kokiomis didžiuojasi tik brangieji analogai, pavyzdžiui, gali pasiūlyti tokią papildomą funkciją, kaip signalo išlaikymas.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.86 balai iš 5 (7 vertinimai)
  • Strobavimo dažnis: 1 Ms/s.
  • Juostos plotis: 0 – 200 kHz.
  • Įėjimo impedansas: 1 MΩ.
  • Tikslumas: 12 bitų.
  • Vertikalus jautrumas: 10 mV.
  • Maksimali įėjimo įtampa Umax: 50 Vpp (1:1), 400 Vpp (10:1).
  • Minimali signalo trukmė: iki 10 μs.
  • Ekrano dydis: 52 x 40 mm.
  • Maitinimas: 9 V (DC).
  • Matmenys ir svoris: 15 x 11 x 2 cm; 130 g.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“15.84€.
  • 13 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą kainuoja 0.17 €.

8. Geriausias rankinis dulkių siurblys pagal kainą ir parametrus -  „Xiaomi Jimmy JV51“

160.20€ | 40 % nuolaida | „Xiaomi Jimmy JV51“ specifikacijos​, atsiliepimai

Pagal kainos ir parametrų santykį, tai bene geriausias rankinis dulkių siurblys iš Kinijos su tokia kaina, kad tikėtis kažko geriau tiesiog nerealu. Tik po anonso jis kainuodavo 250-300€ ir net tuo metu buvo vertas savo kainos -  18,500 kPa siurbimo galią pasiekia geriausi siurbliai, kurių Europoje be 500€ tiesiog neįpirksite.

Mano kilimas atrodo kaip naujas. Siurblio galia yra įspūdinga, jis lengvai valdomas. Geriausias dulkių siurblys, kokį kada esu pirkusi. Ypač patinka besisukantis šepetys, kuris puikiai veikia ant visokių baldų ir sunkiai pasiekiamose vietose. (Liz Sim)

 

O dabar „Xiaomi Jimmy JV51“ pasiūlytas už pačią mažiausią kainą, kokia tik yra buvusi - ar keista, kad iš karto pateko į TOP perkamiausius?

 „Xiaomi Jimmy JV51“ - tai ergonomiškas rankinis dulkių siurblys su 2500 mAh baterija. 400 W variklis užtikrina didelę siurbimo galią, o prie efektyvumo prisideda ir 4 antgaliai, kuriuos rasite pakuotėje. Pirkėjai džiaugiasi, kad besisukantis šepetys efektyviai surenka plaukus, o pats siurblys yra labai patogus naudoti.

„Xiaomi Jimmy JV51“ – tai belaidis rankinis dulkių siurblys, skirtas įprastam buitiniam naudojimui. Šis įrenginys yra universalus, gali veikti tiek kaip trumpas prietaisas baldams valyti, tiek kaip didelis dulkių siurblys grindims. 

„Jimmy JV51“ yra ne tik galingesnis siurblys už pigiausius analogus, bet ir orą filtruoja geriau. „Jimmy JV51“ turi HEPA filtrą, kuris pašalina 99,97 % bent 0,3 mikronų dydžio dalelių. 

Galiausiai, „Jimmy JV51“ turi 4  antgalius, tarp kurių yra ir specialus baldams, šalinantis ir erkutes. „Jimmy JV51“ vidutinės sklasės segmente yra tiesiog pranašesnis dulkių siurblys už sako konkurentus ir tai atsispindi jo populiarume. 

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

Gearbest - 160.20€.

  • 40% nuolaida, už siuntimą papildomai reikės mokėti 10.76€.
  • Tai pati mažiausia kaina.
  • Lietuvoje - neparduodamas

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.79 balai iš 5 (38 vertinimai)
  • Galia: Elektrinė galia – 400 W; siurbimo galia - iki 18,500 kPa; 1100 litrų oro per minutę.
  • Garsas: 75 dB.
  • Filtras: HEPA dulkių filtras.
  • Dulkių dėžutės talpa:  0,5 l, naudojamas permatomas daugkartinis indas.
  • Baterija: 54 Wh (2500 mAh) talpos išimama baterija, kurios pakanka 45 minučių darbui, išvalomas 350 m2 plotas. Įkrovimas užtrunka 5 val.
  • Antgaliai: 4 – įprastas grindims, universalus plokščias, plaukams, su erkutėmis kovojantis baldams.
  • Matmenys ir masė: 60,00 x 22,00 x 23,00 cm, 2,9 kg.

 

9. Automatinis visų padangų slėgio matuoklis „Car Tire Tyre Wheel Pressure Gauge Wireless Solar External Tester“

26.70€ | 48 % nuolaida | 5 balai iš 5 (10 vertinimai)

Padangų slėgis yra neįtikėtinai svarbus - nuo jo priklauso labai daug, įskaitant degalų sąnaudas, padangų ir net važiuoklės dėvėjimąsi. Dar daugiau - netinkamai pripūstos padangos veikia netinkamai ir automobilis gali neturėti optimalaus sukibimo su kelio danga. Slėgis padangose nuolat kinta, todėl jį reikėtų stebėti. Tam ir skirti šie slėgio jutikliai, kurie gali būti įsukami tiesiai į padangų vožtuvus.

Jei ieškote geros, bet nebrangos galimybės padangų slėgio stebėjimo sistemos, tai yra puikus pasirinkimas. Jutikliai yra labai tikslūs ir duomenys atnaujinami kas porą sekundžių. (Good)

Į kiekvieną padangą įsuktas daviklis bevieliu ryšiu duomenis perduoda centriniam kompiuteriui, kuris turi būti padėtas matomoje vietoje.

Davikliai tinka visoms padangoms, kurios yra pripučiamos iki 6 barų slėgiu (įprastuose lengvuosiuose automobiliuose slėgis padangose svyruoja apie 3 barus). Matavimo duomenys bus aiškiai matomi LCD ekrane.

Jei paprasti ir pigūs padangų davikliai matuoja tik slėgį, tai šis matuoja ir padangų temperatūrą, o vairuotoją perspėja dėl oro nuotėkio, per mažai pripūstų padangų, epr daug pripustį padangų ir net dėl senkančios baterijos. Žodžiu, gaunate pilną komplektą informacijos. 

Gerai ir tai, kad centrinis kompiuteris turi saulės elementą. Tačiau jis turi ir papildomą baterijos įkrovimą per USB jungtį. 

Pirkėjai rašo, kad saulės elementai yra labai jautrūs ir puikiai krauna, tad būdamas netoli stiklo jis savo poreikius neblogai patenkins ir pats, o integruota 500 mAh baterija pasirūpins įrenginio veikimu, kai elektros lizdą norėsite panaudoti kam nors kitam.

10. Elektroninis kampo matuoklis su gulsčiukais „Electronic Protractor Digital Spirit Level“

19.53€ | 22 % nuolaida | „Electronic Protractor Digital Spirit Level“ specifikacijos

Vienas iš tų prietaisų, kurių analogai lengvai gaunami ir Lietuvoje, bet... kaina bus 3-4 kartus didesnė jei surasite tikrai gerus pasiūlymus. O jei ne, tai gali tekti mokėti ir 5 kartus daugiau. Tad pasiūlymai iš Kinijos tiesiog tampa sveikos ekonominės logikos pasirinkimu, nebet tiksliai žinote, kad jo parametrai yra netinkami.

„Electronic Protractor Digital Spirit Level“ - tai universalus statyboms ir remontui skirtas įrankis, kuris pravers atliekant bet kokius konstrukcinius ir apdailos darbus. Naudodami šį elektroninį prietaisą galite sužinoti konstrukcijų kampo dydį laipsniais, o integruoti horizontalios bei vertikalios ašies posvyrio kampo matuokliai itin praverčia norint identifikuoti sienų ar grindų nežymius ir akimi dažniausiai nepastebimus nelygumus.

Tai labai universalus ir patogus įrankis, ypač kai reikia išsimatuoti, kokiu kampu nupjaut medį ar plyteles, koks gavosi stogo nuolydis ir daugybę kitų dalykų.

Šiuo atveju svarbu pabrėžti, kad gulsčiukas (maksimalus matuojamas kampas gali siekti 225 laipsnius) turi ekraną su pašvietimu ir ypatingas tampa dėl to, nes gali atmintyje laikinai užfiksuoti paskutinio išmatuoto kampo dydį.

Be to, geras sprendimas, jog skaitmeninis kampo matuoklis naudoja įdedamą bateriją, o ne integruotą akumuliatorių – išsekus baterijai ją lengvai pakeisite į naują, tad nereikės nerimauti, kad po kažkiek metų įrankis taps nenaudingas vien dėl nekeičiamo akumuliatoriaus.

Žinoma, kampo matuoklių būna ir mechaninių, bet skaitmeninis variantas kampus matuoja tiksliau, greičiau ir patogiau. Tiesa, šis matuoklis nėra pilnai elektroninis – kampo matavimui jis turi atlenkiamą kraštinę, kurį galima užfiksuoti ir lengvai atkurti kampą kitoje vietoje.  Taigi, galima ne tik išmatuoti, bet ir pernešti kampus ant ruošinio - stebint skaičius ant LCD ekrano galima išskleisti kampų matuoklį reikiamu kampu ir varžto pagalba užfiksuoti matuoklį.

Trumpai:

  • Matlankio matavimo ribos: 0 – 225 laipsnių.
  • Kampo keitimo žingsnis: po 0,1 laipsnio.
  • Matavimo tikslumas: +/- 0,5 laipsnio.
  • Maitinimas: 9 V 6F22 tipo baterija (komplekte nepridedama).
  • Išskirtinės funkcijos: integruota su horizontaliu ir vertikaliu gulsčiuku, pašvietimą turintis ekranas; matlankio kampo fiksavimas; funkcija, kuri automatiškai išjungia matlankį jo nenaudojant; gali būti naudojamas kaip liniuotė, galima lengvai atkurti išmatuotą kampą ir užfiksuoti jo padėtį.
  • Matmenys ir svoris: 41,7 x 5 x 2,2 cm; 402 g.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

  • Lietuvoje neparduodamas.
  • „Gearbest“19.53 €.
  • Dabar parduodamas su 22% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Palyginimui: paprasčiausias kampo matuoklis su liniuote, bet be gulsčiuko Lietuvoje kainuoja 31€, o pagal funkcionalumą labai panašus kampo matuoklis „ADA AngleMeter 45“ kainuoja net 125€. Kainų skirtumas – akivaizdus.

11. Naujos kartos mini suktuvas „Bosch GO“

35.60€ | 66% nuolaida | „Bosch GO“ specifikacijos, atsiliepimai

Šį suktuvą galima drąsiai vadinti perkamiausiu rudens įrankiu iš Kinijos - nėra tos savaitės, kad jis nepretenduotų į perkamiausių topus. Ir nieko keisto - profesionalus naujos kartos įrankis su labai patogiu valdymu, puikiai pakeičia tradicinį atsuktuvą.

Naudojau šį įrenginį apie metus, turiu pasakyti, kad jis vis dar man patinka. Baterijos pakanka labai ilgam laikui, nebent visą laiką naudojate suktuvą ant jo galimybių ribos. Jei taip, tai po keliasdešimties varžtų šis suktuvas sulėtės. Dar noriu pridurti, kad pirmasis greitis yra tiesiog per lėtas, bet galios šiam suktuvui tikrai pakanka (Piet)

Tai profesionalus ir universalus rankinis elektrinis suktuvas, su talpia baterija, ergonomišku korpusu ir standartiniu griebtuvu. Šiam įrenginiui tinka daugelis paplitusių atsuktuvų galvučių su šešiakampiais kotais. Talpios baterijos pakanka net 8 darbo valandoms, o pirkėjai džiaugiasi nevarginamais riešais, naudingumu namų remonte ir kaina. 3,6 V „Bosch GO“ mini suktuvas yra puikus įrankis ir mėgėjams, ir profesionalams - su juo neišardysiste elektronikos, nes jis per stambus, bet įsuksite visus medvarščius ar ardysite stambią buitinę techniką. 

3,6 V „Bosch GO“ mini suktuvas yra skirtas visiems, kuriems dėl įvairių priežasčių tenka ardyti ir surinkinėti įvairius daiktus. Tai yra galingas įrankis, efektyviai pakeičiantis įprastą atsuktuvą. Tikriausiai žiūrint į jį atmintyje iškyla „Wowstick 1F“ suktuvas, tačiau tai – du visiškai skirtingi įrankiai.

„Wowstick 1F“ buvo skirtas išimtinai tik elektronikos gaminiams ardyti ir surinkti, o štai „Bosch“ mini suktuvas yra kur kas didesnis, galingesnis ir universalesnis. „Wowstick 1F“ atliko elektronikos atsuktuvų funkcijas, o „Bosch“ įrenginys – įprasto, dideliu atsuktuvo darbą. Kitaip tariant, „Wowstick 1F“ padės išardyti telefoną, o „Bosch“ pravers remontuojant automobilį, skalbimo mašiną, dulkių siurblį ar kitą didesnę techniką.

Taip yra todėl, kad „Bosch“ įrenginys turi didelį šešiakampį griebtuvą – jam tiks standartiniai antgaliai, kuriuos naudojate su įprastais atsuktuvais. Tai reiškia, kad nereikės ieškoti kažkokių specifinių priedų. Šis suktuvas taip pat turi gerokai didesnį maksimalų sukimo momentą, kuris, priklausomai nuo pasirinktos pavaros, svyruoja nuo 2,5 iki 5 Nm.

Kalbant apie pavaras, „Bosch GO“ suktuvas turi 6 greičius – jie pasirenkami atsuktuvo gale esančiu ratuku. Tinkamą greitį reikia pasirinkti pagal varžto dydį – kuo didesnis varžtas, tuo žemesnę pavarą reikia naudoti. Šis suktuvas vienodai gerai veikia sukdamasis bet kuria kryptimi.

Šone esančiu slankikliu reikės pasirinkti, ar norite prisukti, ar atsukti varžtą. Tuomet atsuktuvo galvutę tereikės prispausti prie varžto ir jis ims suktis norima kryptimi. Pats įrenginio korpusas yra padengtas termoplastiku, todėl jis neslysta ir yra patogus. Iš tiesų, jį galima naudoti ir kaip paprastą atsuktuvą, jei kiltų toks reikalas. „Bosch“ mini suktuvas sveria 280 gramų.

Trumpai:

  • Pagal pirkėjų vertinimus - 4.85 balai iš 5 (96 pirkėjų vertinimai)
  • Pagal apžvalgas - tai labai geras įrankis: suminis apžvalgų reitingas 4,75 balai iš 5  
  • „Bosch GO“ mini suktuvo sukimas pradedamas prispaudus atsuktuvą prie varžto, įjungus rankinį režimą, galima naudoti ir kaip paprastą atsuktuvą.
  • 5 mm antgalių griebtuvas.
  • Laisvo sukimosi greitis – 360 apsisukimų per minutę.
  • 6 greičio pasirinkimai, skirti skirtingiems varžtams.
  • Maksimalus sukimo momentas – 5-2,5 Nm, priklausomai nuo pasirinkto greičio.
  • Darbinė įtampa 3,6 V.
  • Su pilnai įkrauta baterija šis „Bosch“ suktuvas dirba iki 8 valandų.
  • Baterijos lygio indikatorius – spalvotas LED ant korpuso.
  • Įkrovimas – 90 min per USB laidą.
  • Išsami apžvalgų suvestinė, kaip veikia „Bosh GO“ suktuvas
  • Tai labai kompaktiško dydžio mini suktuvas. Jį galima patogiai nešiotis visur su savimi. Gerokai mažesnis ir lengvesnis už konkurentus, tačiau veikia tiesiog puikiai. „Bosch Go“ yra galingas įrankis, kuriuo paprasta naudotis.

Kaina

Tikrinta 2018 11 16

Žemiau pateikiamos kainos „Bosch GO“ suktuvui be antgalių:

  • Lietuvoje - neparduodamas.
  • Gearbest - 35.60€.
  • Nemokamas siuntimas registruotu paštu.
  • Ebay.com - 52.43€.
  • Pirkdami Gearbest sutaupote apie 17€.

Galima įsigyti „Bosch GO“ suktuvus iš karto komplekte su antgaliais:

Antgalius galima įsigyti atskirai arba pirkti bet kokioje Lietuvoje esančioje įrankių parduotuvėje.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()