Jau priimami užsakymai naujos kartos „Xiaomi Mijia Pro“ paspirtukui: kuo skiriasi nuo itin populiaraus „Xiaomi M365“, kokie pagrindiniai atnaujinimai ir kiek kainuoja (Video)  (0)

Naujasis „Xiaomi“ elektrinis paspirtukas - „Xiaomi Mijia Pro“ - buvo pristatytas šių metų vasario 18 dieną. Kaip jau galima suprasti, naujasis paspirtukas yra ankstesniojo „Xiaomi M365“ atnaujinimas. Pasižiūrėkime ką kompanija atnaujino ir ką gali pasiūlyti naujasis modelis. Kokias naujas funkcijas užtikrina „Pro“ versija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi M365“ elektrinis paspirtukas

Pirmiausiai greitai prisiminkime kuo pasižymi šis, neįtikėtinai visame pasaulyje populiarus elektrinis paspirtukas (angl. scooter - Lietuvoje vieni jį vadina motoroleriu, o kiti paspirtuku. VLKK išaiškinimas aut. past.).

„Xiaomi M365“ turi 250W galios (momentinė jėga 500W) variklį, kurio didžiausias sukimo momentas siekia 16nm.

Maksimalus greitis siekia 25 km/h, o su pilna baterija galima nuvažiuoti iki 30 kilometrų (įjungus taupymo režimą).

Paspirtuką maitina įkraunam 280Wh ličio jonų baterija (pagaminta „LG“). Jai įkrauti nuo 0 iki 100 proc. reikia maždaug 5,5 val. ir baterijos talpos būklę galima stebėti ant vairo esančiuose LED indikatoriuose.

Vienas iš pagrindinių šio elektrinio paspirtuko privalumų yra jo kompaktiškas dydis ir galimybė jį sulankstyti. Tad su juo patogu keliauti į darbą, mokslus ir tiesiog važinėtis po miestą bei neapriboti savo judėjimo galimybių.

Saugumas šiame paspirtuke taip pat yra labai svarbus faktorius ir jis turi pneumatines padangas, dvigubą stabdžių sistemą, LED priekinius ir galinius žibintus. Tad saugumo priemonės yra aukščiausio lygio.

„M365“ elektriniu paspirtuku gali važinėtis iki 100 kg svorio žmonės ir palyginus su kitais konkurentais, tai yra vienas geriausių elektrinių paspirtukų. Todėl jis ir yra toks populiarus.

„Xiaomi Mijia Pro“ pagrindiniai atnaujinimai ir skirtumai

Tai kuo gi „Xiaomi M365“ skiriasi nuo „Xiaomi Mijia Pro“? Turbūt viską geriausiai pasako ši palyginamoji elektrinių paspirtukų lentelė.

Bendrai, „Xiaomi Mijia Pro“ išlaiko daugumą „M365“ privalumų ir turi keletą reikšmingų patobulinimų.

„Xiaomi Mijia Pro“ padaugėjo baterijos energijos, nuvažiuojamas maksimalus atstumas padidėjo iki 45 km, atsirado valdymo skydelis bei paspirtukas tapo lengvesnis ir kompaktiškesnio dizaino.

„Xiaomi Mijia Pro“ jau yra valdymo skydelis ir jame galima matyti šešis bazinius dalykus: įskaitant realų greitį, baterijos energijos kiekį, nuvažiuojamą atstumą ir kt.

Tokio dalyko „M365“ neturi ir tenka galvoti, kaip pritvirtinti išmanųjį telefoną, jei norime programėlėje matyti šiuos parametrus. Programėlę galima naudoti tiek iš Xiaomi, tiek ir kitokias, pvz GPS Speedometer and Odometer

Beje, „Pro“ versija taip pat palaiko išmaniąją programėlę.

Taip pat valdymo skydelyje yra įjungimo/išjungimo mygtukas. Pastarąjį tereikia trumpai nuspausti ir įjungiamas „Pro“ paspirtukas, o norint jį išjungti, reikia nuspausti maitinimo mygtuką ir jį palaikyti 3 sekundes.

Verta paminėti ir tai, kad „Pro“ versijoje jau yra trys važiavimų režimai: energijos taupymo, standartinio ir sporto režimai. Atitinkamai keičiasi ir maksimalus paspirtuko greitis.

Kalbant apie „Pro“ bateriją, tai jis turi 474Wh, 18650 formato ličio jonų bateriją. Baterijos energijos užteks iki 45 km ir „Pro“ palaiko vadinamą „energijos regeneravimo sistemą“. Tai reiškia, kad yra išnaudojama paspirtuko kinetinė energija ir ji paverčiama elektros energija.

Kaip ir „M365“, taip ir „Pro“ yra sulankstomas bei gali būti patogiai transportuojamas. Tiesa, „Pro“ yra lengvesnis ir sveria 14,2 kg., o tai yra dar vienas jo privalumų.

„Xiaomi Mijia Pro“ ar „Xiaomi M365“?

Akivaizdu, jog „Pro“ turi nemažai atnaujinimų: galingesnę bateriją, didesnį nuvažiuojamą atstumą, turi valdymo ekraną ir yra lengvesnis už pirmtaką. Rimti privalumai.

Vienas iš minusiukų, kad galingesnę „Pro“ bateriją pilnai įkrauti užtruks 8-9 valandas, kai „M365“ ją įkrauti užtrunka apie 5,5 valandos. Tačiau už tai gaunama papildomus 15 km.

Tad „Pro“ versija turi praktiškai vien pliusus ir tikėtina, jog bus labai populiarus elektrinis paspirtukas, kurį jau galima užsisakyti iš anksto.

Šiuo metu jis su 24 proc. nuolaida parduodamas už 525,1 €, o jei manote, kad tokių pinigų mokėti už šiuos “Pro” versijos privalumus neverta, tada dėmesio vertas pasiūlymas yra „M365“ elektrinis paspirtukas, kuris su 21 proc. nuolaida parduodamas už 382,7 €. Abu paspirtukai siunčiami į Lietuvą nemokamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(6)
(53)

Komentarai (0)