Neįtikėtinas „Xiaomi“ puodelis, kurio netyčia neapversi: veikia kaip termosas, o prie stalo automatiškai prilimpa su tokia jėga, kad nežinodamas ką daryti, niekaip nepakelsi („Xiaomi Fiu Elegant Do Not Roll“ apžvalga, Video)  ()

„Xiaomi“ drauge su „Fiu“ kompanija sukūrė labai įdomų puodelį - „Xiaomi Fiu Elegant Do Not Roll“. O kuo gi puodelis gali būti įdomus? Šioje apžvalgoje viską apie jį ir sužinosime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pačios „Xiaomi Fiu Elegant Do Not Roll“ puodelio pakuotės.

Jis yra įdėtas į gražaus ir paprasto dizaino dėžutę. Ant jos šonų yra pavaizduotas pats puodelis, o nugarėlėje surašyti techniniai dalykai.

Puodelis yra pagamintas iš ABS, PP bei 304 plieno lydinio. Nėra BPA (bisfenolio A), kurio randama įprastuose plastikiniuose buteliuose ir ši medžiaga yra pavojinga žmonėms – keičia hormoninę veiklą ir t.t.

Puodelio talpa yra 470 ml, sveria 320 gramus, o išmatavimai yra tokie: 96,5 x 142,2 x 141 mm.

Pačioje dėžutėje yra „Xiaomi Fiu Elegant Do Not Roll“ puodelis ir naudojimosi instrukcija kinų kalba.

Puodelio korpusas yra pagamintas iš baltos ir pilkos spalvos plastiko. Vienoje jo šono dalyje užklijuotas lipdukas su logotipu bei papildoma informacija, bet jį galima pašalinti ir puodelis lieka švarus, be jokių papildomų ženklų.

Puodelio viršuje yra matyti metalinė juostelė ir nuėmus puodelio dangtelį galima matyti, kad puodelio vidus yra pagamintas iš nerūdijančio plieno (0:58 min.).

„Dėl tokios konstrukcijos šis puodelis gali ilgai išlaikyti karštą gėrimą, tad jis tuo pačiu atlieka ir termoso funkciją.“

Pats termoso dangtelis yra pagamintas iš plastiko, o jo viduje yra silikoninis žiedas (1:20 min.). Jis yra reikalingas tam, kad dangtelis tvirtai laikytųsi ir netyčia neišpiltumėte gėrimo.

„Viskas su šiuo dangteliu yra gerai. Jis išlaiko gėrimą net jei apverčiamas puodelis, bet man vis tiek atrodo šiek tiek keista, kad gamintojas papildomai neįrengė kokio nors dangtelio užrakto. Taip būtų dar patikimiau. Tačiau panašu, jog gamintojas šį puodelį sukūrė ne tam, kad būtų dažnai naudojamas kelionės metu, kaip koks įprastas termosas, o tam, kad išlaikytų karštą gėrimą ir stabiliai stovėtų ant stalo.“

Būtent dėl stabilumo šis puodelis apačioje turi specialų lipduką, kurį vadiną „magic sucker“. Pats veikimo mechanizmas yra ganėtinai įdomus ir iš pradžių apžvalgininkui atrodė, kad jis net neveikia.

Vos tik apžvalgininkas padeda puodelį ant stalo, bei vėl jį pakelia paėmęs už rankenos – jis lengvai ir be jokių pastangų pakeliamas. Bet visas triukas yra tame, kad pats puodelio išorinis korpusas yra iš dviejų dalių ir viršutinė jo dalis šiek tiek juda atžvilgiu apatinės. Padėjus ant stalo abi judančios dalys pasislenka viena kitos atžvilgiu ir to pakanka, kad puodelio dugne susidarytų mini vakuumas, pritraukiantis puodelį prie lygaus paviršiaus (2:05 min.).

Tad kai puodelis padedamas ant stalo, susidaro vakuumas ir puodelis prilimpa prie paviršiaus. Jei jis bandomas pakelti nesinaudojant rankena, stumiamas į šoną ir panašiai, jo praktiškai neįmanoma atplėšti nuo stalo paviršiaus (2:29 min.).

„Jis taip stipriai prilimpa prie paviršių, kad net jį prilipdžiau prie nešiojamo kompiuterio ir sugebėjau abu juos drauge pakelti (2:40 min.).

Puodelį reikia paimti tik už patogios rankenos ir tada puodelio apačia išhermetizuojama, nelieka tokio prilipimo prie paviršiaus efekto bei galima lengvai pakelti šį puodelį. Tarsi ir nebūtų prilipęs. Bet jei tai bandoma padaryti kitu būdu, tada jis stabiliai laikosi vienoje vietoje.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Fiu Elegant Do Not Roll“ puodelis:

Aliexpress (CN-AUCTION Store, 98.2% teigiamų vetrtinimų) - 20,52 €;

  • 15 % nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai ()