Turbūt populiariausia meteorologinė stotelė už tikrai gerą kainą: „Rodo kambario ir lauko oro parametrus, galima nustatyti datą, laiką, rodo savaites dieną, mėnulio fazes, yra žadintuvas ir dar daug kitų funkcijų“ („FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ apžvalga, Video)  (1)

Orų stotelės yra puikus pasirinkimas, kai norima čia ir dabar žinoti koks yra kambaryje bei lauke oras, drėgnumas. O jei tokios orų stotelės darbuojasi be laidų, turi ryškų spalvotą ekraną bei užtikrina daugybę papildomų funkcijų - tai tampa puikiu pasirinkimu. Bet ar tikrai „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ meteorologinė stotelė tokia gera ir be trūkumų? Pasižiūrėkime ką apie ją sako apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad pakuotėje randame maitinimo adapterį, belaidį jutiklį lauko temperatūrai ir drėgnumui matuoti, pačią „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ meteorologinę stotelę ir naudojimosi instrukciją anglų bei vokiečių kalbomis.

Apžvalgininkas teigia, kad belaidis jutiklis yra maitinamas dviem AA tipo baterijomis ir yra atsparus vandeniui (IPX4), „tad baimintis jog sušlaps baterijos – neverta“.

Žinoma, geriau šį belaidį jutiklį kur nors pakabinti, kad būtų kuo mažiau veikiamas tiesioginių saulės spindulių ir lietaus. Taip jis pateiks tikslesnius duomenis.

Atidarius jutiklio baterijų dangtelį randame du mygtukus, kuriais galima pasirinkti kokius norime matyti rezultatus – Celsijaus ar Farenheito laipsnius (3:20 min.).

Įdomus momentas ir tas, kad jutiklis nugarėlės apačioje turi plastikinį išsikišimą ir jis čia yra ne šiaip sau.

„Jis skirtas tam, kad pats belaidis jutiklis savo korpusu nesiliestų prie sienos ir taip neiškreiptų matuojamų rezultatų.“ Na, o pats ekranėlis dar yra padengtas apsaugine plėvele.

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį į itin kokybišką ir išsamią „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ naudojimosi instrukciją – „joje pateikta labai išsami informacija, kokie mygtukai ką daro, kokia informacija pateikiama orų stotelės ekrane ir taip toliau. Viskas itin aišku ir suprantama.“

„FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ būna įvairios išvaizdos, tačiau pas apžvalgininką pateko orų stotelė su medžio apdaila. „Ir tai ne imitacija, tai tikro medžio apdaila. Labai gražiai, solidžiai atrodo. Toks daiktas gali papuošti bet kokio kambario interjerą.“

Visi valdymo mygtukai yra įtaisyti „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ stotelės nugarėlėje, tad jos priekis yra „švarus ir be jokių mygtukų“. Apžvalgininkas teigia, kad mygtukai spaudžiami lengvai, į paspaudimus reaguoja gerai.

Taip pat verta paminėti, kad „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ orų stotelės maitinimui gali būti naudojamas pakuotėje esantis adapteris arba tiesiog įdėtos dvi AA tipo baterijos.

„Tai yra ypač geras dalykas. Juk gali taip nutikti, kad dings elektra arba tiesiog būsite ten, kur nėra galimybės prijungti orų stotelę prie elektros tinklo. Galiausiai galbūt nenorite, kad šalia stotelės maišytųsi kažkokie laidai. Tad įdėjote baterijas ir visų šių nepatogumų išvengėte.“

Reguliuoti „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ orų stotelės stovėjimo kampo nėra galimybės, tačiau pastatyta ant stalo ji stovi stabiliai ir tvirtai (6:20 min.).

„Svarbiausia, kad pats stotelės ekranas būtų ryškus, pateiktų daug informacijos ir būtų gerai matomas iš bet kokio žiūrėjimo kampo.“

Įjungęs orų stotelę ir ją išbandęs, apžvalgininkas teigia, kad čia viskas vyksta automatiškai ir belaidis jutiklis lauko temperatūrai ir drėgnumui matuoti perduoda duomenis į šią stotelę belaidžiu būdu. Taip pat pati orų stotelė turi daviklius, kurie matuoja kambario temperatūrą bei drėgnumą ir visa ši informacija yra pateikta „FanJu Wireless Weather Station FJ3365“.

„Vienoje ekrano pusėje matome kambario orų parametrus, o kitoje ekrano pusėje – lauko oro. Taip pat šioje orų stotelėje galima nustatyti datą, laiką, rodo savaites dieną, mėnulio fazes, yra žadintuvas ir taip toliau. Labai daug įvairių funkcijų.“

„FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ orų stotelę ir belaidį jutiklį lauko temperatūrai ir drėgnumui matuoti nereikia specialiai susieti – tiesiog įjungiate ir jie patys vienas kitą randa. „Po kokio laiko perduoda jutiklis duomenis į stotelę aš negaliu pasakyti, bet tai turėtų būti tikrai gana greitai (duomenų atnaujinimas vyksta kas 2-3 minutes aut. past.).“

Stotelės ekrano ryškumą galima reguliuoti ir jis palaiko tris ryškumo režimus (8:30 min.). „Ekrano ryškumas yra tikrai geras ir galima pasirinkti tokį, koks tuo metu jums yra priimtiniausias. Visgi matymo kampas nėra labai didelis. Žvelgiant iš aštresnio kampo į stotelės ekraną, informacija nebe taip gerai matoma (8:43 min.). Nepaisant visko – kaip tokioje kainų kategorijoje tai visai geras ekranas. Juolab, kad jis toks didelis ir jame pateikiama daug informacijos.

Beje, pats ekranas į prisilietimus nereaguoja ir visa jame matoma informacija valdoma orų stotelės nugarėlėje esančiais mygtukais.

Ir keletas minčių pabaigai

„Dabar orų stotelių pasirinkimas yra didžiulis. Tiesiog milžiniškas. Ir tikrai galima rasti sau tinkamą orų stotelę. Tačiau ir šiame fone FJ3365 išsiskiria kainos ir galimybių santykiu. 

Man FanJu Wireless Weather Station FJ3365 man patiko. Gražus dizainas ir kokybiškas ekranas. Norėtųsi, kad matymo kampas būtų geresnis, bet kaip už tokią kainą, tai viskas yra gerai.

Daugybė parametrų yra matomi viename dideliame ekrane – ir net belaidžio daviklio baterijų indikatorius yra FanJu Wireless Weather Station FJ3365 ekrane. Tad jums nereikės pasibaigus šio daviklio baterijoms bėgti ieškoti naujų ir skubėti jas keisti, kad žinotumėte koks lauke yra oras. Tiesiog ekrane matysite, kad jau baterijų energijos liko nedaug – ir ramiai sau įsigysite naujas.

Žinoma, žiemos metu baterijos tarnaus trumpiau, kadangi nei viena baterija nemėgsta šalčio ir greičiau išsikrauna. Bet čia jau vargiai ką galima padaryti.“

Kaina ir sąlygos

„FanJu Wireless Weather Station FJ3365“ orų stotelė:

Gearbest - 23,66 €;

  • 46% nuolaida,
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą,
  • įprastai ji kainuoja apie 44 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai (1)