„Tai tikra Xiaomi M365 kopija, bet kokybiška kopija ir kur kas pigesnė“: ką apie šį elektrinį paspirtuką sako jį išbandęs apžvalgininkas ir kodėl „Alfawise M1“ vadina „M365 Lite versija”? („Alfawise M1“ apžvalga, Video, nuolaidos kuponas 50 vnt.)  (1)

„Čia yra Alfawise elektrinis paspirtukas. Atrodo, lyg kažkur jau matytas? Taip, jūs esate visiškai teisūs. Alfawise M1 išvaizda praktiškai yra identiška populiariajam Xiaomi M365 paspirtukui. Pastarasis jau kuris laikas yra pardavinėjamas visame pasaulyje ir yra itin geras bei populiarus paspirtukas. O kaip gi ši jo kopija Alfawise M1? Šis paspirtukas kainuoja 100 dolerių pigiau, bet ar vertas jis dėmesio? Ar tai tėra netikusi M365 kopija, o gal puiki alternatyva? Šioje apžvalgoje tai ir išsiaiškinsime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pačioje pakuotėje randame naudojimosi instrukciją anglų kalba, reikalingus įrankius, paspirtuko baterijos įkrovimo adapterį su europietišku kištuku ir patį „Alfawise M1“ elektrinį paspirtuką.

„Žvelgiant iš toliau, M1 ir M365 elektriniai paspirtukai atrodo identiškai. Tačiau priėjus arčiau, pradeda matytis jų skirtumai ir vienas pagrindinių yra M1 paspirtuko ratai.

Alfawise nusprendė gaminti paspirtuką su kietomis padangomis ir tai tuo pačiu metu yra ir blogai, ir gerai.

Jūs niekada nepradursite padangos, kaip kad gali nutikti su M365 pripučiamais ratais, tačiau M1 kiečiau reaguoja į kelio dangą. Tad su juo geriausia važinėti asfaltuotu keliu. Kitokiais keliais nėra taip malonu.“

Apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad „Alfawise“ kompanija „M1“ paspirtuką pagamino iš itin kokybiškų medžiagų ir didelis dėmesys kreipiamas net smulkiausios detalėms.

Kad ir ant galinio purvasaugio esantis kabliukas, skirtas pritvirtinti paspirtuko vairo mechanizmą ir taip jį neštis su savimi ar įdėti į automobilio bagažinę. Šis kabliukas pagamintas iš metalo ir yra itin kokybiškas.

Visgi, apžvalgininkas teigia, kad, pavyzdžiui, pati paspirtuko kojelė yra pagaminta iš kitokios medžiagos, nei visas paspirtukas.

„Tai yra labai smulkios detalės, bet matyt jos leido Alfawise sutaupyti šiek tiek pinigų ir pagaminti mažiau kainuojantį elektrinį paspirtuką.“

„Išvaizda praktiškai tokia pati, vairo mechanizmas toks pats, rankenos padengtos tokiais pačiais gumos raštais, net skambutis toks pats. Didžioji dalis paspirtukų dalykų yra tokie patys.“

Skiriasi tik priekinės ir galinės šviesos - „Alfawise M1“ paspirtuko priekinis žibintas šviečia melsvesne spalva ir truputi silpniau. Galinių žibintų šviesa taip pat šiek tiek silpnesnė „M1“ paspirtuke (2:21 min.).

„Vairo užrakinimo mechanizmas yra labai svarbi paspirtukų dalis ir aš buvau maloniai nustebintas, kad Alfawise M1 paspirtuke jis yra tokios geros kokybės.

Negana to, jis labai kokybiškai užrakina vairą ir nėra tokio vairo mechanizmo drebėjimo efekto, kuris atsirado mano turimame Xiaomi M365 paspirtuke (2:29 min.).“

O kuo jie dar skiriasi? Iš kur gi atsiranda tas 100 dolerių skirtumas?

Apžvalgininkas teigia, kad yra ir daugiau skirtumų tarp šių paspirtukų ir vienas jų, kad „Alfawise M1“ nepalaiko išmaniosios programėlės.

„Bet aš Alfawise gerai suprantu, kodėl jie nesukūrė programėlės. Toks dalykas kainuoja nemažus pinigus ir tiesą sakant, aš nelabai ir naudojuosi M365 palaikoma programėle.“

Dar vienas skirtumas yra tas, kad „iš esmės Alfawise M1 neturi tikro Cruise režimo. Jis kaip ir yra, bet reikia neįtikėtinai stabiliai laikyti droselį.“

Taip pat čia nėra energijos rekuperavimo sistemos, kurią turi „M365“ paspirtukas ir stabdymo metu įkrauna baterijas.

„Taip pat Alfawise M1 turimos baterijos užtenka trumpesniam nuvažiuojam atstumui ir taip yra tikriausiai todėl, kad paspirtukas nepalaiko energijos rekuperavimo sistemos, kuri M365 suteikia papildomos energijos ir tuo pačiu nuvažiuojamų kilometrų.

Tad iš esmės štai tokie pagrindiniai šių paspirtukų skirtumai. Alfawise savo paspirtuke neturi kai kurių dalykų kuriuos turi M365, bet Alfawise M1 yra tikra Xiaomi M365 kopija ir tikrai kokybiška kopija.

Vertinant bendrai, Alfawise M1 man primena savotišką M365 Lite versiją. Tai tarsi puikaus elektrinio paspirtuko paprastesnė versija, kurios kokybė yra labai gera, o kainuoja kur kas pigiau.

Tad jei ieškote puikiai atrodančio, kokybiško ir nebrangaus elektrinio paspirtuko – Alfawise M1 yra puikus pasirinkimas.“

Kaina ir sąlygos

„Alfawise M1“:

  • Gearbest - 314,30 €, nuolaidos kuponas GBZYQC014,
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą,
    • tik 50 vnt.
  • Lietuvoje neparduodamas.

„Xiaomi M365“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(7)
(6)

Komentarai (1)