Tai greitas ir pigus paspirtukas, galima važinėti bet kokiomis oro sąlygomis, o kaina dar geresnė nei „Xiaomi M365“. Kuo ypatingas „Kugoo S1“, kas jame patiko, o kas ne („Kugoo S1“ apžvalga, Video, Pasiūlymai iš Lenkijos sandėlio)  (4)

Pavasaris jau visai čia pat. Tas tikrasis – šiltasis pavasaris, kai norisi išeiti į lauką ir smagiai praleisti laiką. Ir viena iš labiausiai populiarėjančių šiltojo meto pramogų yra važinėjimasis su elektriniais paspirtukais. Jų populiarumas pasaulyje vis dar auga, ne išimtis ir Lietuvoje. Jau girdėjome ir apie tai, kad šiais metais Lietuvoje netgi bus teikiamos elektrinių paspirtukų nuomos paslaugos. Tuo pačiu iškart kilo daug diskusijų ir apie tokių paslaugų kainas. O gal geriau tiesiog įsigyti paspirtuką ir nuo nieko nepriklausyti? Taip, dažnu atveju tai nėra pigus malonumas, bet galima rasti ir tikrai gerų paspirtukų, už priimtiną kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš tokių yra „Kugoo S1“. Tiesa sakant, tai turbūt geriausias paspirtukas taupiems -  „Xiaomi M365“ jis nepralenkia, bet kainuoja pigiau, o už pačiu pigiausius yra gerokai geresnis. Už 300€ realiai nelabai ką geresnio ir surasite net ir išnaršę visą AliExpress.

„Kugoo S1“ pasižymi labai gerais techniniais parametrais, yra lengvas, patvarus, sulankstomas, nuvažiuoja vienu įkrovimu pakankamai didelius atstumus ir kaina yra ženkliai mažesnė, palyginus su populiariuoju „Xiaomi M365“ paspirtuku.

Bet apie viską iš eilės ir iškart keliaukime prie „Kugoo S1“ apžvalgos. Martijn Wester yra anksčiau išbandęs bei detaliai ištestavęs „M365“ elektrinį paspirtuką, o dabar į jo rankas pateko naujasis „Kugoo S1“.

Tad ne tik sužinosime visus „Kugoo S1“ pliusus bei minusus, bet ir ar verta jį rinktis, palyginus su „M365“.

Martijn iškart atkreipia dėmesį, kad „Kugoo S1“ jums gali priminti kitus elektrinius paspirtukus, tokius kaip: „Zoom Stryder“ bei „E-Twow Booster“.

„Jų visų dizainas yra labai panašus, tačiau tai nieko blogo. Jie atrodo gražiai ir tai juk taip pat yra svarbu.“

„Kugoo S1“ atkeliauja tvarkingoje pakuotėje, labai saugiai supakuotas. Joje yra naudojimosi instrukcija, įkrovimo adapteris, europietiškas kištukas ir pats „Kugoo S1“ elektrinis paspirtukas. Belieka atlikti keletą veiksmų – išlakstyti paspirtuką ir galima iškart su juo keliauti pasivažinėti (8:23 min).

Kai „Kugoo S1“ yra sulankstytas, jo ilgis siekia 95 cm, plotis – 15 cm., o aukštis – 30 cm. Jis tokiu kompaktišku tampa todėl, kad jo vairo rankenėlės yra nulenkiamos (1:34 min.) ir paspirtuko visa vairo konstrukcija yra nulenkiama žemyn bei pritvirtinama su užrakinimo sistema prie galinio rato sparno (purvasaugio) (1:45 min.).

Apžvalgininkas teigia, kad tokioje padėtyje paspirtukas laikosi tvirtai – užrakinimo sistemos dirba gerai ir 11 kg sveriantį „Kugoo S1“ yra patogu neštis su savimi ar įdėti į automobilio bagažinę (1:53 min.).

Ant galinio rato sparno yra raudonai šviečianti LED lempa. Ji įsijungia, kai pradedama stabdyti. Tiesa, jei tai atliekama fiziškai, LED lempa nešviečia (1:57 min.).

Abu paspirtuko ratai yra kieti ir kokybiški, 8,5 colių dydžio, tad „neverta nerimauti dėl nuleisto ar pažeisto rato.“

Priekiniame rate yra 350W galios elektrinis variklis; priekinė šakė turi amortizatorių, kuris sugeria smūgius; stovėjimo aikštelė padengta guma, dėl ko ant šio paspirtuko yra stovima stabiliai.

Baterijos ir stabdymo sistema yra kokybiškos, įtaisytos paspirtuko apačioje ir jos veikia tinkamai.

Apžvalgininkas teigia, kad „yra gerai, jog stabdymo sistema veikia tinkamai, kadangi kieti ratai nėra toks geras pasirinkimas, palyginus su pripučiamas ratais (pastarieji leidžia važiuoti minkščiau aut. past.).“

Paspirtuko vyriai yra metaliniai ir pati „Kudoo S1 pagamino kokybė yra nuostabi“. Visgi, pats sulankstymas apžvalgininką kiek erzina.

„Išlankstyti šį paspirtuką ir paruošti važiavimui – yra itin lengva. Tačiau nepatogumas prasideda tada, kai reikia sulankstyti paspirtuką. Tenka kažkokiu būdu bandyti nuspausti jo rankenėlę, kuri lengvai nepasiduoda, ir taip sulankstyti paspirtuką (2:52 min.).“

Ant pačio vairo „Kugoo S1“ turi ekraną ir daugybę paspirtuko valdymo mygtukų. Spalvotame ekrane yra gerai matomi įvairūs parametrai: greitis, nuvažiuojamas atstumas, baterijos talpa bei įtampa, koks pasirinktas greičio režimas. Pastarųjų yra 3 pasirinkimai: 15 km/h, 25 km/h ir 30 km/h.

Taip pat yra mygtukas, kuriuo įjungiamas garsinis signalas bei galima įjungti priekyje esančius 24 LED žibintus (3:30 min.).

Svarbu paminėti ir tai, kad visas vairo mechanizmo aukštis yra reguliuojamas, tad su šiuo paspirtuku gali važinėti ne tik vaikai, bet ir suaugę. Galima pasirinkti 93, 107 ir 116 cm aukštį, o maksimalus paspirtuko išlaikomas svoris siekia iki 120 kg.

Paspirtukas turi IP54 standartą, tad yra atsparus vandeniui, ir galiausiai – baterijos įkrovimo lizdas yra šalia priekinio rato ir ji pilnai įkraunama per mažiau nei 4 valandas.

Prieš pradėdamas kalbėti apie važiavimą su šiuo paspirtuku, apžvalgininkas rekomenduoja atkreipti dėmesį į tai, kad jis gale neturi mechaninio stabdymo mechanizmo ir visas stabdymas su galiniu ratu vyksta tiesiog fiziškai, koja spaudžiant galinio rato sparną (4:18 min.).

„Tad rekomenduoju iškart nelakstyti 30 km/h greičiu, nes tokio stabdymo gali ir neužtekti. Be to, kadangi priekinis ratas su visu vairo mechanizmu geba pasisukti 180 laipsnių kampu – laikykite jį tvirtai.“

O kaip gi dėl maksimalaus 30 km/h greičio?

Apžvalgininkas teigia, kad sveria 80 kg ir yra 188 cm aukščio. Tad apžvalgininkas sugebėjo pasiekti 25-27 km/h maksimalų greitį. Tą jis padarė važiuodamas lygiu keliu ir esant geroms oro sąlygoms.

„Tad 30 km/h greitį man pasiekti yra sunku ir greičiausiai tai sugebėtų padaryti smulkesnis žmogus bei vaikas.“

„Cruise“ režimas taip pat yra labai geras dalykas – „tai ypač praverčia, kai reikia važiuoti didesnius atstumus“.

Kaip jau minėjome, „Kugoo S1“ palaiko tris greičių režimus ir apžvalgininkas važinėja pasirinkęs maksimalų greitį, tačiau nerekomenduoja to daryti pradedantiesiems.

„Geriau pradėkite nuo pačio pirmojo greičio režimo (15 km/h), susipažinkite su paspirtuku, kaip juo važiuoti ir tik tada jau didinkite greitį.“

Apžvalgininkas taip pat pateikė testų rezultatus (5:57 min.). Jis nuo darbo iki namų važiavo šiuo elektriniu paspirtuku, o tai yra apie 9 kilometrai. Kelyje yra vienas kilometro ilgio tiltas ir jo gradientas siekė 12-15 %. Tad viską įvertinus: žmogaus parametrus, kelio dangą, pakilimus ir oro sąlygas, apžvalgininkas su pilna baterija gali nuvažiuoti 15-16 km, o pasibaigus energijai, šiuo paspirtuku galima važiuoti, kaip ir pačiu paprasčiausiu, ne elektriniu paspirtuku - pasispiriant koja.

Keletas minčių pabaigai

Su „Kugoo S1“ galima važinėti bet kokiomis oro sąlygomis ir tai yra geras paspirtukas. Visgi, apžvalgininkas pastebi keletą dalykų, kurie „Kugoo S1“ skiria nuo „M365“.

„Pirmiausiai, papildomų dalių pasirinkimas Kugoo S1 yra mažesnis, palyginus su M365. Taip pat su kietais Kugoo S1 ratais yra ne taip malonu važiuoti, kaip su pripučiamais M365. Tačiau tokiu atveju nėra rizikos juos greitai pradurti, važiuojant per sudėtingesnius paviršius, o ir dalis pirkėjų patys keičia M365 ratus į kietus - taip pranyksta erzinanti padangų pradūrimo problema. 

Taip pat, jei tik yra noras, galima už papildomus 10-15 dolerių įsigyti pripučiamą galinį ratą ir tada su Kugoo S1 taps dar maloniau važiuoti.

Kugoo S1 yra labai nebrangus elektrinis paspirtukas, kuris iš tiesų gali daug ką pasiūlyti. Taip, turiu būti su jumis atviras. M365 paspirtuko jis nepralenkė, bet už tokią kainą to tikėtis ir nereikėtų. Jei ieškote savo pirmojo elektrinio paspirtuko ir nenorite išlaidauti – tada Kugoo S1 yra puikus pasirinkimas.“

Kaina ir sąlygos

„Kugoo S1“:

  • Geekbuying - 301,84 €;
    • 51 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas iš Lenkijos sandėlio, tad jokių muito mokesčių ir atsiųs per 2-7 darbo dienas.
  • Aliexpress - 305 €;
    • nemokamas siuntimas iš Lenkijos sandėlio, tad jokių muito mokesčių ir atsiųs per 2-5 darbo dienas.
  • Papildomų priedų „Kugoo S1“ paspirtukui rasite čia.

„Xiaomi M365“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(9)
(24)

Komentarai (4)