„Itin šaunus mažas dronas - puikiai reaguoja į siunčiamas komandas, vieno mygtuko paspaudimu nusileidžia, o už tokią kainą labai smagus daikčiukas“ („JJRC H70“ mini drono apžvalga, Video)  ()

Dronas, kuris nekainuoja ir 20 eurų? Ką toks ultra lengvas, mažas dronas gali pasiūlyti? Apžvalgininkas yra išbandęs daugybę tokių paprastų dronų ir teigia, kad jau seniai jam bebuvo taip linksma testuoti droną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotėje yra naudojimosi instrukcija, „JJRC H70“ mini dronas, nuotolinio valdymo pultelis, kuris maitinamas 3 AAA tipo baterijomis – pastarųjų pakuotėje nėra.

Taip pat pakuotėje yra 4 papildomi drono propeleriai, mažas atsuktuvas ir microUSB-USB laidas, skirtas įkrauti „JJRC H70“ drono baterijai.

Ant nuotolinio valdymo pultelio yra keli mygtukai, kurie tėra dizaino sprendimas ir jie jokios funkcijos neatlieka (0:45 min.).

„Daugelis kompanijų, gaminančių itin paprastus ir pigius dronus, to netgi nepasako. O šįkart kompanija aiškiai ir paprastai nurodžiusi, kurie mygtukai tėra dėl grožio. Tai yra tam tikras privalumas.“

Pats dronas yra visai nedidelis ir jo storis tėra 1,2 cm. Šis mažylis yra maitinamas 350 mAh talpos baterija, kuri yra patogiai išimama (1:20 min.), pilnai įkraunama per maždaug 50 min. ir jos užteks 5-6 minučių drono skraidymui.

Signalas perduodamas 2.4 GHz ryšiu ir nuo pultelio dronas gali nutolti iki 40. „JJRC H70“ taip pat palaiko „Headless Mode“, dėl kurio dronas pradeda greičiau skraidyti.

Taip pat galima vieno mygtuko paspaudimu „liepti“ dronui kilti, leistis bei grįžti namo. Ir šis „JJRC H70 turi barometrą, tad dronas turėtų stabiliai pleventi vienoje vietoje, bet kaip yra iš tikrųjų – tuojau ir sužinosime.“

Iš pradžių dronas yra visiškai plokščias ir jo propeleriai sulenkti horizontaliai, bet vos tik vienu metu paspaudžiami du, korpuso šonuose esantys mygtukai, propeleriai išsiskleidžia ir yra vertikalioje padėtyje (2:14 min.).

Drono viršuje yra įjungimo mygtukas, o jo priekyje įtaisytas LED švietimas (2:21 min.).

Drono testavimas prasideda nuo 2:41 minutės

Pirmiausiai apžvalgininkas jį išbando kambaryje ir štai kokios jo pirmosios emocijos:

„Tai bent. Šis dronas pakyla taip sklandžiai. Puikiai reaguoja į komandas. Turbūt sklandžiausiai skraidantis dronas kokį esu testavęs. Užtenka paspausti vieną mygtuką ir dronas iškart nusileidžia – puiki funkcija (3:28 min.).“

Toliau apžvalgininkas išbando automatinio grįžimo namo funkciją (3:37 min.):

„Esu bandęs ne vieną pigų droną ir ši funkcija juose neveikia. Įdomu, kaip yra su JJRC H70 dronu.“

Iš testavimo rezultatų matyti, kad ši „JJRC H70“ mini drono funkcija veikia, bet ne taip, kaip tikimės.

Kai apžvalgininkas paspaudžia „grįžimo namo“ mygtuką, dronas pradeda skristi gana keista kryptimi. Tikimės, kad jis sugrįš prie pultelio, bet taip nėra.

Apžvalgininkas teigia, kad „JJRC H70“ šiuo atveju elgiasi taip pat, kaip ir kiti pigūs dronai.

„Akivaizdu, jog arba aš kažko nežinau, arba kažką darau netinkamai. Tad tie, kurie žiūrite šią apžvalgą ir žinote priežastį, būkite malonūs, pasakykite ir man.“

Ir šios apžvalgos komentatoriai išsako labai svarbų pastebėjimą.

Tokie paprasti dronai nepalaiko GPS, tad negali užfiksuoti pradinės būsenos ir tada į ją grįžti, kai yra paspaudžiamas „grįžimo namo“ mygtukas.

Tokiuose pigiuose dronuose veikia paprastas kompasas ir kai yra paspaudžiamas „grįžimo namo“ mygtukas – dronas tiesiog pradeda skristi priešinga kryptimi. Iš šiaurės į pietus, iš pietų į šiaurę ir pan. Tad tokia funkcija suveikia gerai, jei paleidžiame droną skristi nuo savęs, be jokių manevrų, ir tada norime jį automatiškai susigrąžinti namo.

Apžvalgininkas dar išbando ir drono sklandymo vienoje vietoje galimybes (4:58 min.).

„Teigiama, kad šis dronas gali sklandyti vienoje vietoje. Jis šiek tiek juda į šalis ir žemyn-aukštyn, bet iš esmės galima sakyti, kad sklando gana gerai.“

O nuo 5:16 minutės galite pasižiūrėti, kaip apžvalgininkas išbando „JJRC H70“ mini droną lauke.

Apibendrinimas

„Šią apžvalgą daryti man buvo labai smagu. Itin šaunus mažas dronas. Puikiai reaguoja į nuotoliniu valdymo pulteliu siunčiamas komandas. Vieno mygtuko paspaudimu dronas nusileidžia.

Yra galimybė ir vieno mygtuko paspaudimu susigrąžinti droną namo, bet ji, kaip ir visuose tokios kainos kategorijos dronuose, veikia kažkaip keistai. Bet, kaip už tokią kainą, stebuklų tikėtis neverta.

Bendrai, man patiko šis dronas. Nebrangus ir smagus daikčiukas.“

Kaina ir sąlygos

„JJRC H70“ mini dronas:

  • Gearbest -  17,19 €,
    • 7 % nuolaida,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Aliexpress22,68 €,
    • siuntimas į Lietuvą kainuos 0,47 €.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()