Cafago skelbia įspūdingą kainą naujausiam „Huawei“ šedevrui - „Huawei Honor Band 5“ apyrankei su dirbtiniu intelektu: ką ji gali ir kuo kitokia nuo „Xiaomi Mi Band 4“ (Video)  (2)

„Xiaomi Mi Band 4“ ar „Huawei Honor Band 5“? Akivaizdu, jog šis klausimas artimiausius keletą mėnesių bus pats aktualiausias tarp apžvalgininkų ir tų, kurie ieško išmaniosios apyrankės. Tad kol dar tokių apžvalgų nėra, patys pasižiūrėkime kuo viena apyrankė panaši į kitą ir kuo jos skiriasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huawei“ tik ką pristatė naująją savo apyrankę „Huawei Honor Band 5“ ir ji jau pasirodė prekyboje.

Kaip visada, parduotuvės tarpusavyje varžosi, kuri iš jų pasiūlys geriausias anonso nuolaidas.

Šiuo metu turbūt geriausią kainą siūlo Cafago - su anonso nuolaidomis visame pasaulyje parduodama 1000 vnt. apyrankių už pačią mažiausią kainą iki šiol ir gerokai pigiau, nei tiesioginis konkurentas „Xiaomi Mi Band 4“.

Akcija ir sąlygos

  • Šiuo metu „Huawei Honor Band 5“ galima įsigyti už 26,97 eurus;
  • 40 proc. nuolaida;
  • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
  • 45-ių dienų pinigų grąžinimo garantija;
  • galima rinktis iš trijų spalvų: juodos, mėlynos, rožinės.

Peržvelgus „Huawei Honor Band 5“ techninius dalykus tampa akivaizdu, jog matome tiesioginį „Xiaomi Mi Band 4“ varžovą (pastaroji kainuoja virš 30€). Tačiau kuo šios apyrankės iš tikro skiriasi ir kuo yra panašios?

Išvaizda, ekranai

„Huawei Honor Band 5“ turi 0,95 colių spalvotą AMOLED ekraną (240*120, 282ppi) ir gamintojas teigia, kad visa informacija yra puikiai matoma tiek dienos, tiek nakties metu.

Pačioje apyrankėje galima rinktis iš 8 informacijos ekrane atvaizdavimo pasirinkimų, o programėlėje yra dar 45 pasirinkimai.

Pačioje Mi Band 4 apyrankėje yra tik 3 ekrano atvaizdavimo pasirinkimai, o Honor apyrankėje jų yra net 8. Tuo tarpu programėlėse galima rinktis iš 46 ir 45 pasirinkimų. 

„Huawei Honor Band 5“ informuoja apie gaunamus skambučius (atsiliepti nėra galimybės), SMS, socialinių tinklų ir programėlių žinutes.

Panašias funkcijas turi ir Mi Band 4, tačiau jos turi ir aiškių skirtumų. Pirmiausia, tikriausiai nesuklysime pasakydami, kad šių dviejų apyrankių išvaizda skiriasi. Mi Band 4 yra kiek apvalesnių formų ir tokia glotnesnė išmanioji apyrankė, o štai Honor Band 5 yra kampuotesnė.

Abiejų apyrankių korpusai yra plastikiniai - šioje kainų grupėje tikėtis kažko kito būtų naivu. Dydžiai praktiškai vienodi ir sveria 22-23 gramus. Netgi ekranai yra AMOLED, 0,95 dydžio ir 120 x 240 pikselių, tiesa „Huawei Honor Band 5“ turi daugiau grafinių pasirinkimų, o ir yra didesnis Honor Band 5 jutikliis mygtukas. Tai gali būti patogiau didesnių pirštų žmonėms. 

 

Techninės specifikacijos

Abi apyrankės yra atsparios vandeniui (5ATM) standartas, tačiau Mi Band aprūpinta naujausiu Bluetooth 5.0 techniniu sprendimu, o štai Honor dirba su 4.2. Turbūt tai vienintelis rimtesnis Mi Band privalumas. 

Mi Band turi 135 mAh talpos bateriją, o Honor Band 5 100 mAh. Teoriškai, Mi Band 4 baterija tarnaus 20 dienų, o Honor Band 5 apie 14 dienų. Žinoma, čia reikia žiūrėti kritiškai ir galutinis dienų skaičius bus labai individualus: viskas priklausys nuo to, kaip intensyviai ir kiek funkcijų bus naudojama.

Palaikomų funkcijų skirtumai

Funkcijų klausimu apyrankės yra labai panašios: informuoja apie gautus pranešimus, skambučius, randa telefoną, yra žadintuvas, chronometras ir t.t. O kadangi abi apyrankės turi 6-is jutiklius, jie praplėčia sporto režimų galimybes ir užtikrina dar didesnį fizinės veiklos sekimą.

Honor Band 5 apyrankė palaiko net 10 sporto režimų: bėgimas ant takelio, bėgimas lauke, ėjimas, ėjimas ant takelio, važiavimas dviračiu lauke, važiavimas dviračiu sporto salėje, paprasta treniruotė, plaukimas baseine, darbas su elipsiniu treniruokliu, darbas su irklavimo treniruokliu.

„Huawei Honor Band 5“ turi 6-is jutiklius, kurie praplėčia sporto režimų galimybes ir užtikrina dar didesnį fizinės veiklos sekimą. 

Programėlėje galima matyti išsamius rezultatus ir žemėlapyje pateikiamą informaciją apie nueitą/nuvažiuotą kelią. Tačiau pati apyrankė GPS nepalaiko.

„Huawei Honor Band 5“ taip pat yra pilnai atspari vandeniui ir turi 5ATM standartą, tad su ja galima nardyti iki 50 metrų gylyje. 

Palyginimui, Mi Band 4 apyrankė palaiko tik 7 režimus - bėgimą lauke, bėgimą ant takelio, važiavimą dviračiu, ėjimą, sportavimą su treniruokliais ir plaukimą.

Iš įdomesnių skirtumų yra tai, kad Honor gali nuotoliniu būdu valdyti telefono kamerą ir fotografuoti, tačiau Mi Band 4 turi muzikos grotuvą ir su juo galima valdyti telefone grojančią muziką.

Kokie dar skirtumai ir panašumai?

Abi apyrankės nepalaiko GPS, tačiau visą informaciją galima stebėti prisijungus prie išmaniajame telefone esančios programėlės. Abi apyrankės suderinamos su Android ir iOS operacinėmis sistemomis ir palaiko puikias programėles, kuriose bus pateikiama itin daug informacijos.

Vienas iš ryškesnių „Huawei Honor Band 5“ bruožų, kad apyrankė nuolat seka širdies ritmą ir svarbiausia, matuoja deguonies koncentraciją kraujyje. Su tuo susijęs ir trumpesnis baterijos tarnavimas.

Kompanija taip pat teigia, kad „Huawei Honor Band 5“ apyrankėje naudojama HUAWEI TruSeen 3.0 technologija, kurią ištobulino kompanijos specialistai ir, palyginus su ankstesnėmis apyrankėmis, dabar širdies matavimo tikslumas yra dar didesnis.

Kompanija taip pat garsėjo ir savo itin išvystyta HUAWEI TruSleep technologija, kuri padeda labai tiksliai įvertinti apyrankės savininko miego kokybę, jos skirtingus lygius ir pasiūlyti būdus, kaip miego kokybę dar labiau pagerinti. 

„Huawei Honor Band 5“ įdiegta ši pažangi technologija ir garantuojama, kad drauge su Huawei naudojamu dirbtiniu intelektu (DI) duomenys bus maksimaliai tikslūs. O programėlėje bus pasiūlyta daugiau nei 200 būdų, kaip pagerinti miego kokybę. 

Nors abi apyrankės turi savų privalumų ir trūkumų, visgi, pagal kainą ir parametrų gausą panašu, jog šį kartą Honor Band 5 yra net ir geresnis produktas už Mi Band 4. Net 10 sporto režimų, NFC, dirbtinis intelektas ir svarbiausia, dar mažesnė kaina. Tikėtis geresnės apyrankės artimiausiu metu nelabai ir įmanoma. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai (2)