Tokio dalyko dar nebuvo - „Xiaomi“ pagerino net ir Rubiko kubą: turbūt pirmasis išmanusis kubas, kuris jus lavins, linksmins ir net pavers tikru Rubiko kubo meistru („Giiker - i3“ apžvalga, Video)  (1)

„Giiker - i3“ - tai išmanus Rubiko kubas, sukurtas visiems gerai pažįstamo „Xiaomi“. Šis įrenginys veikia kaip ir įprastas kubas-galvosūkis, tačiau žaidėjo veiksmai dar yra fiksuojami ir išmaniojoje programėlėje. Tačiau kokia iš to nauda? Ir apskritai, ar tai dėmesio vertas daiktas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėkime nuo to, kad „Giiker - i3“ pasižymi paprastu, tradiciniu 3 X 3 dizainu ir yra tinkamas vaikams nuo 6 metų amžiaus. Jis yra pagamintas iš ABS plastiko, tačiau viduje turi 6 ašių elektroninį jutiklį ir „Bluetooth 4.0“ modulį. 300 mAh baterija yra įkraunama per valandą, o tuomet jos pakanka net 30 žaidimo valandų.

Taigi, „Xiaomi“ sukūrė ne ką kitą, o išmanųjį Rubiko kubą, o apžvalgose jis vadinamas pirmutiniu ir vieninteliu pasaulyje išmaniuoju Rubiko kubu. Panašu, kad tai tikrai išskirtinis daiktas - žinoma, jis jau kainuoja brangiau nei tradiciniai kubikai, bet turinti omenyje, kad pagal galimybes jam nėra jokios konkurencijos, išmaniojo žaislo kaina net labai gera.  Ir ypač dabar, kai jam taikomos anonso nuolaidos.

„Giiker - i3“ kaina

„Giiker - i3“ savybes apžvelgė „Youtube“ kanalas „FastCubeMaster“, dedikuotas Rubiko kubams. Pažvelkime, ką apžvalgos autoriui pavyko pastebėti.

Pilna „Giiker - i3“ video apžvalga

„Giiker - i3“ pakuotėje - įkroviklis, instrukcijos kinų kalba, papildomi spalvoti lipdukai ir, žinoma, pats kubas. Programėlę „Super Cube“ galima parsisiųsti nuskanavus QR kodą.

Pats kubas iš karto sukasi lengvai ir, nepaisant papildomo svorio, susijusio su viduje esančia elektronika, yra pakankamai greitas (0:36). „Giiker - i3“ nemėgsta situacijų, kuomet vienas modulių nėra tinkamoje padėtyje (0:50), kai pradedamas sukti kitas. Kita vertus, apžvalgos autorius teigia, kad šis neįprastas kubas jį sulėtina tik šiek tiek (o apžvalgos autorius yra LABAI greitas).

Žinoma, didžiausias „Giiker - i3“ privalumas - tai gebėjimas bendrauti su „Super Cube“ programėle. Ji turi keturias esmines dalis.

Pirmoji yra skirta mokymuisi. Tai - kelių žingsnių programa, padedanti išmokti pagrindinius Rubiko kubo sprendimo principus. Tačiau tai nėra koks įprastas vadovas iš interneto - programėlė visada pasakys, kai padarysite klaidą (1:15).

Antroji „Super Cube“ dalis - greičio tobulinimas. Programėlė sako, ką daryti, o žaidėjui telieka atkartoti ekrane matomus judesius (1:28). Treniruodamiesi kasdien Rubiko kubą išspręsite vis greičiau ir greičiau.

Trečioji programėlės dalis - žaidimų kambarys su keturiais žaidimais:

  • pirmasis lavina atmintį (1:53). Ekrane pasirodo spalvos ir jų vieta, jums reikia pasukti kubą pagal matomas instrukcijas. Kuo toliau, tuo daugiau judesių reikalaujama ir tuo didesnių atminties pastangų reikia.
  • antrasis žaidimas yra dėlionė (2:14). Kuo greičiau turite atkartoti ekrane matomą vienos kubos sienelės vaizdą.
  • trečiasis - spalvų lietus (2:38). Šis žaidimas panašus į pirmąjį, nes turite pasukti ekrane užsidegančias spalvas, tačiau šįkart nebūtinai tokia spalva, kokia jos pasirodo. Tiesiog negalite leisti spalvotiems lašams pasiekti žemės.
  • ketvirtasis - kubo kalnakasys (2:59). Ekrane ant kubo pasirodo žaidimo veikėjas. Jūsų užduotis - rinkti monetas ir nuvesti veikėją link išėjimo.

Galiausiai, ketvirtoji programėlės „Super Cube“ dalis tikriausiai yra pati vertingiausia. Tai - chronometras (3:29). Jis tiksliai išmatuoja laiką, per kurį įveikiate galvosūkį, ir apžvalgos autoriui ši funkcija padarė didelį įspūdį. Programėlė netgi pasiūlo, kaip sumaišyti kubą. Tai nėra taip jau lengva - reikia sekti „Super Cube“ nurodomą schemą. Tačiau paskui galima pradėti spręsti kubą ir chronometras laiką pradės skaičiuoti automatiškai.

Vėliau programėlė pateikia įdomių duomenų (4:08) - sprendimo laiką, judesių skaičių ir greitį. Tuomet galima peržiūrėti savo sprendimą žingsnis po žingsnio.

Verdiktas

Apžvalgos autorius teigia, kad jo nuomone, „Giiker - i3“ siūlo itin pažangias technologijas Rubiko kubo mėgėjams. Galimybė pažiūrėti, kaip pačiam sekėsi spręsti kubą leidžia analizuoti savo įgūdžius ir juos gerinti. Nors šis kubas yra sunkesnis, jis sukasi puikiai, o programėlės siūlomos funkcijos leidžia tobulėti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai (1)