Nejaugi beskubėdama „Huawei“ gerokai susimovė? Kodėl apžvalgininkas rekomenduoja tik „Xiaomi Mi Band 4“, o „Honor Band 5“ jam kelia erzulį („Xiaomi Mi Band 4“ ir „Honor Band 5“ apžvalga, Video, „Xiaomi Mi Band 4“ nuolaidos kuponas)  ()

Turbūt nesuklysime pasakę, kad daugeliui kyla klausimas: Kas geriau – „Xiaomi Mi Band 4“ ar „Honor Band 5“? Jų techniniai parametrai yra labai panašūs, kaina taip pat praktiškai identiška, tad kurią apyrankę pasirinkti? Šioje apžvalgoje ir sužinosime visus atsakymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas išsamiai palygina šias dvi išmaniąsias apyrankes, patikrina, kaip tiksliai jos skaičiuoja nueitus žingsnius, kaip kokybiškai matuoja širdies ritmą.

Ir pastaruosius rezultatus palygina su tanomentru (elektroniniu kraujospūdžio ir širdies ritmo matuokliu).

„Honor Band 5“ privalumai, kurie iš tikrųjų pasirodė ne tokie jau ir naudingi

Viena iš įdomesnių „Honor Band 5“ apyrankės funkcijų yra jos gebėjimas matuoti deguonies kiekį kraujyje, tačiau… apžvalgininkas nemano, kad tai yra kažkas tokio, dėl ko šią apyrankę reikėtų būtinai įsigyti.

„Funkcija įdomi, konkurentai dažniausiai tokios galimybės nesuteikia. Visgi, o tikslumas šių matavimo koks? Gal tai tėra apgaulė ir marketinginis triukas? Sunku pasakyti, bet net jei ir realiai tiksliai veikia ši funkcija, aš neįsivaizduoju kas galėtų ja nuolat naudotis.“

Antras įdomus „Honor Band 5“ dalykas yra jo palaikomas „išmanusis žadintuvas, bet kaip parodė praktika – jis visai neišmanus ir netgi dirba netiksliai.“

Su „Honor Band 5“ galima nuotoliniu būdu valdyti išmaniojo telefono kamerą ir daryti nuotraukas.

„Bet tai veikia tik Honor ir Huawei telefonuose, tad šia galimybe pasinaudoti galės tikrai ne visi.

Dar vienas įdomus dalykas, kad per pačioje apyrankėje esančius įvairius pasirinkimus galite judėti tiesiog pasukdami ranka ir taip suaktyvindami apyrankę (1:50 min.).

Šiaip keistas dalykas, bet ir kokia nauda iš to? Juk priėjus prie reikiamos funkcijos aš vis tiek turėsiu ekrane ją pasirinkti paspausdamas pirštu. Tad šis dalykas yra visai nenaudingas.“

„Xiaomi Mi Band 4“ privalumai ir kiti skirtumai nuo „Honor Band 5“

Apžvalgininkas teigia, kad ši išmanioji apyrankė turi kur kas daugiau privalumų, kurie iš tikrųjų duoda naudos. Pavyzdžiui, ekrano užrakinimo galimybė.

„Ir aš niekaip nesuprantu kam Honor Band 5 įsigudrino įdiegti deguonies kiekio kraujyje matavimo funkciją, bet tokio paprasto dalyko kažkodėl neįdėjo.“

Kita apžvalgininkui patikusi „Mi Band 4“ apyrankės funkcija, kad „Mi Fit“ programėlėje galima susikurti savo žadintuvo vibraciją.

Trečias dalykas – daugybė iš anksto įdiegtų vaizdo atvaizdavimo ekrane pasirinkimo galimybių, o ir jau galima patiems užsidėti kokią tik norime nuotrauką. Visą informaciją, kaip tą padaryti rasite čia.

Technologijos.lt „Mi Band 4“ apžvalgą ir testų rezultatus rasite čia.

Vienas iš pagrindinių „Mi Band 4“ privalumų yra galimybė nuotoliniu būdu valdyti muzikos grotuvą jūsų išmaniajame telefone.

Jei „Honor Band 5“ rodo tik esamos dienos orų prognozę, tai „Mi Band 4“ rodo esamos ir dar keturių dienų orų prognozę. Plius, „Mi Band 4“ yra galimybė atrakinti telefoną „Bluetooth“ ryšiu.

„Tai ypač turėtų patikti tiems, kurių telefonai neturi pirštų atspaudų skaitytuvo. Galima Mi Fit programėlėje nustatyti kokiu atstumu norite, kad veiktų šis telefono atrakinimas – naudingas dalykas.“

„Mi Band 4“ turi didesnės talpos bateriją – 120 mAh prieš „Honor“ turimą 100 mAh. O kalbant apie apyrankių dirželius, tai čia apžvalgininkui taip pat labiau patinka „Xiaomi Mi Band 4“.

„Nors Honor Band 5 dirželis yra minkštesnis ir gražesnis, bet toks užsegimo mechanizmas 2019? Jie turbūt juokauja. Juk šios apyrankės pirmiausiai yra skirtos sportuojantiems, tad Mi Band 4 užsegimo sprendimas yra kur kas patogesnis.“

Štai kalbant apie apyrankių įkrovimą, tai čia jau laimi „Honor Band 5“. Šios apyrankės kapsulės nereikia išimti iš pačios apyrankės, „nors tai didelių nepatogumų nesukelia. Vis tiek tą reikės daryti ne daugiau, kaip kartą per savaitę.“

Na, o ekranai aktyvuojasi praktiškai vienodu greičiu. Pakėlėte ranką ir abiejų apyrankių ekranai įsijungė – „Mi Band 4 gal kokia puse sekundės suveikia greičiau“.

Apyrankių testavimas

Toliau apžvalgininkas išbando, kaip tiksliai šios dvi apyrankės skaičiuoja nueitus žingsnius ir kaip tiksliai matuoja širdies ritmą.

Apžvalgininkas nuėjo lygiai 1000 žingsnių ir abi apyrankės pasirodė puikiai – jos abi tiksliai suskaičiavo nueitus žingsnius.

Toliau apžvalgininkas išmatavo širdies ritmą ramybės būsenoje, o paskui po fizinės veiklos. Taip pat jis pasinaudojo tanometru, kad galėtų palyginti rezultatus.

Tad ramybės būsenoje tanometras parodė 78, „Mi Band 4“ 79, o „Honor Band 5“ 80. Padaręs šiek tiek atsispaudimų, apžvalgininkas pakartojo matavimus ir tanometras parodė 116, „Mi Band 4“ 111, o „Honor Band 5“ 112.

„Tad abi apyrankės labai tiksliai matuoja širdies ritmą ir jų rezultatai ramybės būsenoje nuo tanometro skiriasi 1-2, o po fizinės veiklos - skirtumas siekia iki 5.“

Galutinis verdiktas

„Iš esmės visi Honor Band 5 privalumai, kuriais giriasi kompanija, arba neveikia taip kaip turėtų, arba neduoda jokios apčiuopiamos naudos.

Man susidaro toks vaizdas, kad Honor tiesiog skubėjo kuo greičiau išleisti konkurentą Mi Band 4 ir į rinką išleido bet ką. Svarbu, kad tik būtų nauja apyrankė. Bet ji praktiškai niekuo nesiskiria nuo Honor Band 4.

Sunku jiems pralaimėti Xiaomi Mi Band 4 apyrankei, po Honor Band 4 triumfo, bet jau geriau būtų nieko neišleidę nei Honor Band 5. Xiaomi Mi Band 4 yra nepalyginamai geresnė išmanioji apyrankė ir praktiškai visais aspektais.“

Speciali akcija

Tarptautinė ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija (palaiko anglų, kinų, angliška instrukcija):

  • Gearbest - 28.06€
    • su nuolaidos kuponu GBBAND4MI
    • ​nemokamas siuntimas į Lietuvą
  • Aliexpress - 31.29€,
    • 0.82€ už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.
  • Lietuvoje - apie 37€

„Honor Band 5“ (tarptautinė versija):

  • Gearbest - 29.77€
    • su nuolaidos kuponu HONBAND5
  • Cafago - 24.99€
    • ​su nuolaidos kuponu CC152
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()