„Tarsi akimirksniu perdažytume kambarį žalia, mėlyna, raudona ar bet kokia kita spalva“. Greitai šluojamas pasiūlymas - įspūdingasis „Xiaomi“ šviestuvas su nuolaidos kuponu ir tiesiai iš Čekijos sandėlio („Xiaomi Yeelight Meteorite“ apžvalga, Video)  ()

„Aš esu išbandęs daug įvairių daiktų, bet naujojo, pakabinamo Xiaomi Yeelight Meteorite šviestuvo labai laukiau. Nekantrauju drauge su jumis pasižiūrėti ką gi rasime pakuotėje, drauge surinkti, pakabinti ir išbandyti šį puikų daiktą. Tad nieko nelaukę ir pradėkime.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Yeelight Meteorite“ yra įspūdingas pakabinamas šviestuvas virtuvei ar svetainei. Po anonso jo kaina buvo gana nemaža - dažniausiai buvo siūlomas už 150€ iš Kinijos sandėlių. O kaip šis šviestuvas atrodo realybėje - tolesnėje apžvalgoje. 

Apžvalgininkas teigia, kad pakuotėje yra visos būtinos dalys: naudojimosi ir šviestuvo surinkimo instrukcija anglų kalba; du specialūs trosai, ant kurių ir pakabinamas šviestuvas; plastikinė plokštelė, pritvirtinama prie lubų; apsauginė laidų plokštelė ir pats „Yeelight Meteorite“ šviestuvas.

„Beje, aš prieš metus laiko savo namuose įsirengiau ir pirmos kartos pakabinamą Xiaomi šviestuvą ir tiesą sakant, jis man labai patiko. Bet Yeelight Meteorite turėtų būti kus kas šaunesnis.“

Jis yra maždaug metro ilgio – gamintojas nurodo štai tokius parametrus: 90 x 7 x 4 cm. ir sveria apie 2 kg.

Apžvalgininkas yra labai patenkintas „Yeelight Meteorite“ išvaizda – baltos spalvos, gražus dizainas, kraštinės apvalios, puikiai atrodo pakabintas virtuvėje.

„Laidų pritvirtinimas čia taip pat labai paprastas – daugeliui tikrai nekils jokių neaiškumų. O juos pritvirtinę, tiesiog uždėkite pakuotėje esančią apsauginę, plastikinę plokštelę ir viskas.“

Kalbant apie techninius „Yeelight Meteorite“ dalykus, tai jis geba sukurti 1800 liumenų siekiantį šviesos srautą ir yra aprūpintas net 280 vienetų integruotų LED.

Be to, šis LED šviestuvas gali pasigirti net Ra 95 siekiančiu spalvų atkūrimo indeksu ir taip pat leidžia keisti ne tik šviesos ryškumą, bet ir apšvietimo spalvinę temperatūrą 2700 - 6500 K ribose.

Apžvalgininkas ypač atkreipia dėmesį į Ra 95 spalvų atkūrimo indeksą ir teigia, kad tai yra labai svarbus rodiklis – „kuo jis didesnis tuo geriau ir apskritai, vietinėse parduotuvėse rasti šviestuvą su tokiais parametrais yra sunku, o jei ir randu, tai jų kaina labai didelė“.

„Yeelight Meteorite“ techninės specifikacijos ir atsiliepimai

„Nugarinėje šviestuvo pusėje – toje, kuri pritvirtinama prie lubų – jo šonuose dar yra po 7 šviesos diodus ir tarp jų įrengti laikikliai.

Štai prie jų ir yra pritvirtinamas trosas. Pats trosų pritvirtinimas yra labai paprastas – trosas tiesiog užfiksuojamas spyruokliniais spaustukais ir laikosi labai tvirtai.

Be to, jį galima bet kada nuimti ir reguliuoti šviestuvo kabėjimo aukštį – puikus gamintojo sprendimas (2:20 min.).“

„Yeelight Meteorite“ pritvirtinimas ir testavimas

Apžvalgininkas pirmiausiai nuėmė senojo „Xiaomi“ šviestuvo pritvirtinimą prie lubų ir pasirodė, kad jo dydis skiriasi nuo „Yeelight Meteorite“ – „kiek nemalonus siurprizas, bet pritvirtinti naująjį šviestuvą man pavyko labai greitai. Ką reikėjo prisukau prie lubų, pritvirtinau troselius ir prie jų pakabinau patį šviestuvą ir, žinoma, prijungiau laidą (2:33 min.).“

„Kokį pasirinkti šviestuvo kabėjimo aukštį jau teks nuspręsti kiekvienam asmeniškai ir pagal situaciją, tačiau kaip šviečia Yeelight Meteorite man labai patiko – jis šviečia ryškiai, labai daug šviesos, visas virtuvės stalas ir ne tik apšviestas.

Ir nepamirškime, kad Yeelight Meteorite yra išmanusis šviestuvas, tad jį galima valdyti su Mi Home programėle ir tiesiog telefone keisti spalvų temperatūrą, reguliuoti ryškumą ir dar vienas smagus dalykas, kad galima įjungti Ambilight režimą – tokiu atveju yra išjungiami pagrindiniai LED šviestukai ir įsijungia tie 14 LED šviestukų, kurie pradeda šviesti į lubas – labai smagus dalykas 3:50 min.

Negana to ir šių pačių šviestukų ryškumą, spalvų temperatūrą taip pat galima keisti – tarsi perdažytume kambarį žalia, mėlyna, raudona ar bet kokia kita spalva. Galima palikti, kad šviestų balta spalva.

Taip pat Yeelight Meteorite galima suporuoti su kitais įrenginiais ir kurti įvairius scenarijus.“

„Dar kartą įsitikinau, kad Xiaomi gamina paprastus, bet labai šaunius dalykus – ir kaip bebūtų keista, bet rasti tokių dalykų mūsų parduotuvėse yra ganėtinai sunku arba išvis jų net nėra.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()