„Tai du, visų laikų geriausi robotai dulkių siurbliai, o kainos skiriasi bent 150€ - po daugybės testų jau aišku, kurį iš jų tikrai verta pirkti“ („Roborock S50“ prieš „Roborock S6“ – palyginimas, testų rezultatai, apžvalga, Video)  ()

„Tai du, visų laikų geriausi robotai dulkių siurbliai. Jie yra nuostabūs, tačiau kuris geresnis? Šioje, ypatingai išsamioje ir detalioje apžvalgoje tai ir išsiaiškinsime.“ Apžvalgininkas orientuojasi būtent įvairių dulkių siurblių segmente ir puikiai išmano šių daiktų niuansus. Tad šioje apžvalgoje abu robotai dulkių siurbliai palyginimai įvairiose kategorijose, kiekvienoje jų suteikiamas kažkuriam robotui pranašumas (duodami taškai) ir galiausiai prieinama galutinės išvados – kuris gi iš šių dviejų puikių įrenginių yra nugalėtojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad palyginamos navigacijos sistemos, programėlių suteikiamos galimybės, realios siurbimo galios (atliekamas testavimas), baterijų tarnavimo laikai, kaip siurbia ant kietų grindų, ant kiliminės dangos (įprastas siurbimas), kokio efektyvumo yra giluminis kiliminės dangos valymas, kiek plaukų apsivelia apie šepetį, triukšmingumo skirtumai, atliekų dėžučių ir plovimo skirtumai bei kainų skirtumai. 

1. Navigacija

„Atsižvelgiant į šių robotų turimą navigaciją ir dar tokią kainą, tai yra mano du mėgstamiausi robotai dulkių siurbliai.

Jie abu turi LIDAR sistemas, besisukančiose galvose įtaisytus lazerinius radarus, kurie nuskenuoja kambarius, sudaro virtualius žemėlapius ir tą atlieka ekstremaliai efektyviai: labai tiksliai nupiešia žemėlapius, puikiai orientuojasi aplinkoje ir ypatingai gerai vengia kliūčių.

Tačiau čia laimėtoju skelbiu naująjį Roborock S6 – 4,5 prieš 5 balus. Ir tai yra dėl S6 turimo naujesnio procesoriaus. Tad nors S50 navigacija yra labai gera, bet S6 yra dar geresnė ir tai yra labai svarbu praktikoje.

Štai mažam kambariui išvalyti S6 prireikė 15 minučių ir robotas apvažiavo kiekvieną kambario kampelį, o S50 tą padaryti prireikė 22 minučių. Todėl akivaizdu, jog S6 yra efektyviau dirbantis robotas dulkių siurblys.“

2. Programėlės galimybės

„Programėlėje yra daugybė įvairių funkcijų, bet pačios įdomiausios yra, kaip „no gone“ linijos ir teritorijos – tiesiog programėlėje nurodote vietas į kurias nenorite, kad robotas važiuotų ir viskas, jis jas aplenks. Tai yra viena mano mėgstamiausių funkcijų.

Ir galiu drąsiai patvirtinti, kad abu šie robotai šią funkciją užtikrina nuostabiai tiksliai. Netgi sakyčiau, kad visoje robotų dulkių siurblių industrijoje jie šiuo atžvilgiu yra akivaizdūs lyderiai. Programėlė yra neįtikėtinai gera.“

„Tačiau S6 robotas turi keletą naujų funkcijų, kurių neturi S50 robotas dulkių siurblys. Pavyzdžiui, galimybę pasirinkti atskirą kambarį ir sudaryti atskirus valymo tvarkaraščius. Tad čia laimėtojas yra S6 – 4,5 prieš 5 balus.“

3. Siurbimo galia

„Abiejų dulkių siurblių siurbimo galią patikrinome su anemometru ir teoriškai abiejų siurblių užtikrinamas oro srautas, tuo pačiu ir siurbimas, turėtų būti vienodas. Gamintojas nurodo, abiejų dulkių siurblių siurbimo galia siekia 2000 Pa. Tačiau mūsų testai parodė ką kitą.“

„Pasirodo, kad senesnis S50 modelis užtikrina didesnę siurbimo galią, nei naujasis S6. Ir viena iš priežasčių kodėl taip galėtų būti yra ta, jog naujasis modelis suprogramuotas taip, kad užtikrintų kiek mažesnę siurbimo galią, bet suteiktų ilgesnį baterijos tarnavimo laiką.

Bet kuriuo atveju, abu robotai dulkių siurbliai užtikrina labai gerą siurbimo galią, tačiau šį etapą laimi S50.“

4. Baterijų tarnavimo laikas

„Turiu atvirai pasakyti, kad kalbant apie baterijų tarnavimo laiką, tai yra vieni geriausių robotų dulkių siurblių visoje industrijoje. S50 baterija vienu įkrovimu ištvers 150 minučių, o S6 – 180 minučių.

Ir įdomu tai, kad tokie rezultatai pasiekiami net turint galvoje, kad abu siurbliai turi vienodos talpos, po 5200 mAh baterijas. Tad kaip ir minėjau, manau, kad gamintojas kažką patobulino su programine įranga, o ir prie to gali prisidėti šoninis S6 roboto šepetėlis, apie kurį kiek vėliau.“

5. Atliekų surinkimas nuo grindų

„Šiuo atveju robotams duodu maksimalų balą – po 5. Tai vieni geriausių dulkių siurblių kietoms grindims – jie puikiai surenka atliekas net ir tuo atveju, kai baterijų energijos lieka labai mažai.

Tiesą pasakius, nemanau, kad rastumėte geresnius robotus dulkių siurblius kietoms grindims. Tai yra geriausia, kas šiuo metu yra rinkoje.“

6. Atliekų surinkimas nuo kiliminės dangos

„Šiuo atveju laimėtojas jau yra S50, rezultatu 5 prieš 3. Ir viskas dėl šios keistos situacijos su S6 turimu šoniniu šepetėliu.

Nors jo dizainas kiek skiriasi nuo S50, tačiau ne tame problema. Aš šiuos šepetėlius sukeičiau vietomis ir vis tiek išliko ta pati problema.“

„Ir problema yra tame, kad kai kuriais momentais S6 šoninis šepetėlis nustoja suktis (3:42 min.). Nesu visiškai tikras dėl ko taip vyksta, bet manau, kad tai yra viena iš naujų funkcijų, o ne kažkokia programinė klaida.

Taip teigiu dėl to, kad šis šoninis šepetėlis visada sukasi, kai robotas valo kambario kraštus, šalia baldų ir panašiai – ir visada tas šepetėlis sukasi normaliai.

Tačiau kartais jis nustoja suktis, kai S6 robotas važiuoja tiesiomis linijomis, kambario viduryje. Vėlgi, manau, kad gamintojas tą padarė sąmoningai, siekdamas sutaupyti S6 roboto baterijos energiją.

Juk su S6 gauname papildomas 30 min., nors abu robotai turi identiškos talpos baterijas. Matyt gamintojas šį tą paaukojo, dėl ilgesnio S6 darbo laiko.

Bendrai, man toks dalykas ne itin patiko ir S6 ant kiliminės dangos pasirodė prasčiau už S50. Tad šį etapą laimi S50 robotas dulkių siurblys.“

7. Giluminis kiliminės dangos valymas

„Šiuo atveju ant kilimo pribėrėme smėlio ir patikrinome, kuris robotas geriau jį susiurbs. Tad po darbo pasvėrus atliekų dėžutes gavome štai tokius rezultatus.“

„Kaip matote didelio skirtumo nėra, tačiau S50 sugebėjo susiurbti šiek tiek daugiau mūsų išbarstyto smėlio.“

8. Plaukų apsivėlimas apie šepečius

„Ant grindų paskleidėme 1 gramą, 5 colių (12,7 cm) ilgio žmogaus plaukų ir paleidome šiuos robotus darbuotis.

Rezultatai yra puikūs – abiejų robotų dulkių siurblių šepetėliai liko visiškai švarūs ir neapsivėlę plaukais, kaip kad dažnai būna kitų robotų dulkių siurblių atveju (4:51 min.). Tokia savybė robotams dulkių siurbliams yra labai reta ir ja gali pasigirti tik rankiniai dulkių siurbliai.

Gamintojas taip pat teigia, kad S6 šepetys turi 250 % daugiau šerelių ir jis tikrai yra tankesnis nei S50 šepetys. Tad tankesnis šepetys turėtų geriau surinkti ir gyvūnų šerius.

Bet kuriuo atveju, abu dulkių siurbliai yra nuostabūs bei puikūs pasirinkimai tiems, kurie turi naminių gyvūnėlių. Mūsų testavimas parodė, kad šiuo aspektu reikšmingesnio skirtumo tarp šių dulkių siurblių nėra.“

9. Siurblių keliamas triukšmas

„Šį etapą laimi S6 robotas dulkių siurblys, kadangi jis dirba šiek tiek tyliau.

Gamintojas teigia, kad S6 yra 50 % tylesnis, nei S50, tačiau praktikoje aš nepajaučiau, kad būtų toks ženklus skirtumas.“

10. Atliekų dėžutės ir plovimas

„Šiuo aspektu yra lygybė. Abu robotai dulkių siurbliai turi po 480 ml talpos atliekų dėžutes ir po 140 ml vandens talpas. Prie siurblių yra pritvirtinamos šluostės ir galima kambario grindis išplauti.

Plovimo efektyvumo atžvilgiu robotai taip pat yra lygiaverčiai. Čia tik norėčiau atkreipti dėmesį, kad ieškodami dulkių siurblio su plovimo funkcija būtinai žiūrėkite, kad jis turėtų lazerinę navigacijos sistemą.

Tada programėlėse galėsite nurodyti „no gone zone“ teritorijas – kur yra kiliminė danga, įvairūs nedideli kilimėliai ir pan. –  ir į kurias nenorti, kad robotas įvažiuotų ir atliktų plovimą.

Tokie dalykai roboto turimą plovimo funkciją padaro ženkliai efektyvesne.“

11. Kainų skirtumai

„Kainos nuolat kinta, tačiau Roborock S50 vis tiek išlieka pigesniu robotu dulkių siurbliu, palyginus su Roborock S6 modeliu.“

Galutinis verdiktas

„Tai du, visų laikų geriausi robotai dulkių siurbliai. Jie yra nuostabus, tačiau kuris geresnis?

Po visų testavimų ir rezultatų skaičiavimų jie gavo lygų rezultatą – vienu aspektu yra geresnis S50, o kitoje kategorijoje pirmauja naujasis S6.

Taigi, grynai mano asmenine nuomone, geresnis pasirinkimas šiuo metu yra S50 robotas dulkių siurblys. Ir ne vien tik todėl, kad jis maždaug 150 eurų pigesnis.

Testai parodė, kad jo reali siurbimo galia yra didesnė, jis taip pat neturi problemų su šoniniu šepetėliu (S6 modelyje jis kai kuriais atvejais nustoja suktis), geriau dirba ant kiliminės dangos.

Taip, S6 navigacija yra tiesiog nuostabi ir naujas lustas suteikia šiam siurbliui privalumų, bet atsižvelgiant į kainos ir kokybės santykį – Roborock S50 yra tiesiog geresnis pasirinkimas.“

Kainos ir akcijos

„Roborock S50“:

  • Gearbest - 310,52 € su nuolaidos kuponu GBFASTS501;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 15,99 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest - 345,85 €;
    • 39 % nuolaida;
    • Čekijos sandėlio;
    • 5,15 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Aliexpress - 342,76 €;
    • Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas.

 

„Roborock S6“ (juodas modelis):

  • Gearbest - 465,78 € su nuolaidos kuponu JUST40PCS;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 16,05 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Gearbest - 518,78 €;
    • 12 % nuolaida;
    • Čekijos sandėlio;
    • 5,13 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Aliexpress721,39 €;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas.

 

„Roborock S6“ (baltas modelis):

  • Gearbest - 465,78 € su nuolaidos kuponu JUST40PCS;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • 16,36 € už siuntimą į Lietuvą.
  • Aliexpress - 554,92 €;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas.
 
 
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(5)
(22)

Komentarai ()