Daugybę robotų siurblių išbandęs apžvalgininkas: „Tai turbūt geriausias robotas siurblys tokioje kainų kategorijoje“. Kuo toks ypatingas „Alfawise V8S Pro“? („Alfawise V8S Pro“ apžvalga, Video)  (1)

„Alfawise V8S Pro yra visai neseniai rinkoje pasirodęs dulkių siurblys. Tiesą pasakius, tai yra naujausias produktas su šiuo prekės ženklu. Jis pasižymi didele siurbimo galia, taip pat plauna grindis, sistemingai juda po kambarį, baterija tarnauja 120 minučių ir robotas pats grįžta prie įkrovimo stotelės, valdomas pulteliu bei išmaniąja programėle ir kainuoja apie 180 eurų. Šis siurblys rimtai pretenduoja tapti geriausiu pasirinkimu tokioje kainų kategorijoje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valendar Review yra apžvalgininkas, kuris jau yra išbandęs ne vieną ir ne du robotus dulkių siurblius.

Jis yra ištestavęs visus „Xiaomi“ kompanijos robotus dulkių siurblys, išbandęs „iLIFE“ ir kitų kompanijų modelius.

Tad Valendar gerai supranta šiuos produktus, jų niuansus, technines galimybes bei ko konkretus robotas dulkių siurblys yra vertas.

Šioje apžvalgoje detaliau susipažinsime su naujuoju „Alfawise V8S Pro“ robotu dulkių siurbliu, jo pagaminimo kokybe, galimybėmis ir kaip jis darbuojasi.

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pakuotės turinio ir teigia, kad gana paprastos išvaizdos dėžėje rasime „Alfawise V8S Pro“ robotą dulkių siurblį, naudojimosi instrukciją anglų ir kitomis kalbomis, nuotolinio valdymo pultelį ir dvi jam skirtas baterijas, valymo šepetėlį su korpuse esančiu peiliuku, skirtu nupjauti plaukams, 4 prie roboto pritvirtinamus valymo šepetėlius (2 pagrindiniai ir 2 atsarginiai), šluostę, kuri taip pat pritvirtinama prie roboto ir yra skirta plauti grindims, papildomą HEPA filtrą (iš viso 2 vnt.), siurbimo atliekų dėžutę (600 ml) ir vandens talpą (350 ml) bei maitinimo adapterį su įkrovimo stotele.

„Siurbimo atliekų dėžutėje yra varikliukas, tad dėl tokio sprendimo šios dėžutės negalima plauti. Reikės ją sausai išvalyti, tačiau toks gamintojo sprendimas užtikrina, kad robotas dirba tyliau, palyginus su kitų gamintojų robotais dulkių siurbliais, bei užtikrina didesnę siurbimo galią.“

Ant roboto viršaus turime įjungimo/išjungimo mygtuką, „Start“ mygtuką, kurį paspaudus robotas pradės darbuotis, taip pat yra baterijos indikatorius, „WiFi“ indikatorius ir dar vienas indikatorius, kuris šviečia žalia spalva ir taip galima suprasti, jog robotas yra įjungtas.

Šonuose yra jutikliai ir bamperis, kurie apsaugo robotą nuo smūgių. Roboto apačioje turime du pagrindinius ratukus ir mažesnį ratuką priekyje.

„Šie du ratukai yra tikrai dideli ir esu įsitikinęs, kad robotas lengvai įveiks 1,5 cm pakilimus.“

„Taip pat čia yra didelis, pagrindinis šepetys (du mažesni šepetėliai yra pritvirtinami roboto šonuose) ir pritvirtinama vandens talpa su valymo šluoste.

Vandens čia telpa 350 ml ir per šiuos kontaktus jis po truputi yra leidžiamas. Tiesa, tai daroma tik tuo metu, kai robotas pradeda plauti grindis. Kai robotas nedirba ir stovi įkrovimo stotelėje, dėl esančios siurbimo pompos ir susidariusio slėgio, vanduo yra saugiai išlaikomas šioje talpoje.

Manau, kad tai yra geras gamintojo sprendimas. Beje, prieš pradedant plauti grindis rekomenduoju sudrėkinti šią šluostę, tada pripildyti vandens talpą, visa tai pritvirtinti prie roboto ir jį paleisti plauti grindų.“

„Dar vienas įdomus momentas. Kai robotas plauna grindis, jo pagrindinis šepetys vis tiek sukasi. Tad klausimas: kam jis tą daro? Kur gi tas dulkes jis dės, jei uždėjome plovimui skirtą talpą?

Iškart to ir nepastebėjau, bet inžinieriai sugalvojo šioje vandens talpoje įdėti ir atskirą, sausai susiurbtoms atliekoms skirtą talpą. Ji yra atskirta nuo vandens, tad kai siurblys plauna grindis, jis dar ir siurbia atliekas.

Na, o pagrindinis valymo šepetys primena šiek tiek iLIFE kompanijos dulkių siurblių šepečius. Jis turi gumines juosteles ir šerelius. Lengvas šepetys. O šalia jo dar pritvirtinamas ir guminis grandiklis, kuris papildomai valo grindis ir pakelia nešvarumus (8:38 min.).“

„Alfawise V8S Pro“ turi 2500 mAh talpos bateriją, kurios energijos užtenka išvalyti 150 m2 plotui. Likus baterijos energijos mažiau, kaip 20 %, robotas pats grįžta prie įkrovimo stotelės, įkrauna bateriją ir grįžta prie darbo ten, kur baigė.

O kaip robotą valdyti su „Smart Life“ programėle ir kaip jis darbuojasi?

Apžvalgininkas teigia, kad tereikia nuskenuoti pakuotėje esantį QR kodą ir atsisiųsti „Smart Life“ programėlę. Ją įsidiegti telefone ir pridėti „Alfawise V8S Pro“ robotą dulkių siurblį.

Pastarąjį reikia įjungti ir tada dar kartą greitai du kartus paspausti įjungimo/išjungimo mygtuką. Robotas angliškai pasako, kad vyksta jo prisijungimas prie telefono (10:48 min.).

„Programėlėje iškart galima matyti roboto baterijos energijos lygį; jį valdyti, nurodant kryptį ir pan.; pasirinkti konkretų valymo režimą: konkrečios vietos valymą, kad valytų tik palei kambario sienas, automatinį režimą ir kt.; sudaryti valymo tvarkaraštį, nurodydami konkretų valymo laiką; bei peržiūrėti nupieštus kambarių žemėlapius.“

„Alfawise V8S PRO“ specifikacijos.

Pirkėjų atsiliepimai.

Apžvalgininkas pasirinko automatinį valymo režimą ir paleido „Alfawise V8S Pro“ robotą dulkių siurblį darbuotis (13:00 min.).

„Ir vos tik Alfawise V8S Pro robotas pajudėjo, programėlėje iškart pradedamas piešti žemėlapis.

Kas man iškart patinka, kad nors šis robotas ir neturi pažangiosios Lidar navigacinės sistemos, tačiau robotas vis tiek po kambarį juda sistemintai, o ne laksto chaotiškai. Turimas giroskopas dirba gerai ir robotas ganėtinai sėkmingai orientuojasi aplinkoje.

Tiesą pasakius esu netgi nustebęs. Aš nesitikėjau, kad jis taip uoliai stengsis išvalyti visą plotą ir nepalikti tuščių vietų. Alfawise V8S Pro labai gerai juda po kambarį.

Susidūręs su kliūtimi jis ne šoksta į visiškai priešingą pusę, bet kliūtį apvažiuoja ir toliau juda ta trajektorija, kokia judėjo prieš tai. Tad neišvalytų vietų tiesiog nelieka.

Štai liepiau Alfawise V8S Pro robotui grįžti prie įkrovimo stotelės (15:10 min.) ir jis ramiai bei užtikrintai prie jos sugrįžo.

Nežinau kaip jums, bet man atrodo, kad Alfawise su šiuo robotu dulkių siurbliu gali daug pasiekti. Tai turbūt geriausias produktas tokioje kainų kategorijoje.“

Speciali akcija

„Alfawise V8S Pro“ robotas dulkių siurblys:

  • Gearbest - 150,17 € su nuolaidos kuponu ALFVCCP01
    • 15 % nuolaida arba
    • 17,01 € už siuntimą Priority Line metodu;
    • pristatys per 15-25 darbo dienas.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(9)
(-2)

Komentarai (1)