Be konkurencijos - tokios galios neturi joks kitas kišeninis žibintuvėlis. „Jei jums reikia mažo ir galingo žibintuvėlio, tada apart Nitecore TIP2 daugiau nėra kitų pasirinkimų“ („Nitecore TIP2“ apžvalga, testai, geriausia kaina su nuolaidos kuponu)  ()

„Prieš keletą metų Nitecore kompanija išleido nebrangų ir patogų žibintuvėlį Tube, kuris tarp pirkėjų iškart tapo tikru hitu. Tada kompanija nusprendė pridėti galios ir taip rinkoje atsirado TIP žibintuvėliai. Jie yra geri, tačiau kiek sunkesni ir jau ne tokie kompaktiški kišeniniai žibintuvėliai. Inžinieriai metus laiko darbavosi ir taip atsirado TINI žibintuvėlis – mažas ir ryškiai šviečiantis žibintuvėlis. Na ir galiausiai turime naujausią produktą – antroji TIP žibintuvėlio versija TIP2, su 720 liumenų turbo režimu. Ko gi jis iš tikrųjų vertas? Šioje apžvalgoje ir palyginsime naujausią TIP2 su prieš tai rinkoje pasirodžiusiais Nitecore žibintuvėliais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinės techninės „Nitecore TIP2“ specifikacijos

  • Šviesos srautas: 720 lm.
  • LED tipas: du „CREE XP-G2 S3“ spinduoliai.
  • Režimai: turbo mode (720 lm); high mode (200 lm); medium mode (20 lm); low mode (1 lm).
  • Baterija: ličio jonų 500 mAh, įkraunama.
  • Korpusas: pagamintas iš 6063 tipo aliuminio lydinio.
  • Matmenys ir svoris: 6,26 x 2,69 x 2,69 cm; 38 g.

Šis LED žibintuvėlis yra pilnai atsparus vandeniui ir dulkėms – tai patvirtina ir jam suteiktas IP67 sertifikatas.

„Nitecore TIP“ pagal šį aspektą gali pasigirti tik ženkliai žemesnės klasifikacijos IP54 sertifikatu.

Gana unikaliai atrodo ir „Nitecore TIP2“ galinėje dalyje integruoti du magnetai. Gamintojas tvirtina, jog šių magnetų pagalba galima lengvai pakelti daiktus sveriančius apie 2,5 kilogramo.

Be to, šie magnetai gali tapti tikru išsigelbėjimu ir tuomet, jeigu, pavyzdžiui, norėtumėte ištraukti kur nors užkritusius raktus ar kitus metalinius daiktus.

„Nitecore TIP2“ aprūpintas ir naujuoju ATR (angl. Advanced Temperatur Regulation) techniniu sprendimu. Būtent šios technologijos pagalba „Nitecore TIP2“ darbo našumas yra automatiškai adaptuojamas atsižvelgiant į paties LED prožektoriaus darbo temperatūrą.

Šis sprendimas, žinoma, padeda išvengti nenumatytų perkaitymų ir taip pat atitinkamai garantuoja gerą paties „Nitecore TIP2“ bei jame integruotų LED ilgaamžiškumą.

Pakuotės turinys ir „Nitecore TIP2“ išvaizdas bei pagaminimo kokybė

Apžvalgininkas teigia, kad „Nitecore TIP2“ pakuotė yra simpatiška ir jos viduje yra garantinis talonas, išsami naudojimosi instrukcija anglų ir rusų kalbomis, ir pats žibintuvėlis, prie kurio iškart pritvirtintas žiedas ir karabinas.

„Žibintuvėlio valdymas vyksta su dviem šone esančiais mygtukais – ankstesniuose modeliuose valdymo mygtukai buvo viršutinėje dalyje.“

Apžvalgininkas teigia, kad „Nitecore TIP2“ gale yra du magnetai ir nuimti dangtelį jam iškart netgi nepavyko – „tačiau, traukdamas šį dangtelį, jį šiek tiek pasukau į šoną ir jis nusiėmė. Čia galite matyti, kad tarp magnetų yra įtaisyta microUSB jungtis. Na, o priekyje turime du TIR lęšius.

Beje, prie šio TIP2 žibintuvėlio yra ir pritvirtinamas segiklis, kurį iškart rasite pakuotėje. Mano TIP žibintuvėlis irgi turėjo segiklį, bet jis gana greitai sugedo. Šiuo atveju atrodo, kad TIP2 segiklis yra kokybiškesnis ir jį galima taip pritvirtinti, kad kiti matytų žibintuvėlio logotipą arba jis būtų paslėptas.

Štai šitaip atrodo mygtukai, kai uždedame šį segiklį, ir jį galime pritvirtinti prie kepuraitės bei turėti savotišką, prie galvos pritvirtintą žibintuvėlį.“

„Nitecore TIP2“ testavimas ir rezultatai

Pirmiausiai apžvalgininkas pilnai įkrovė šį žibintuvėlį ir įjungė maksimalų švietimo režimą.

„Po 1,5 valandos jis vis dar švietė ryškiai, jau spėjo sušilti, bet nebuvo karštas. Dar po pusvalandžio švietimo ryškumas jau ženkliai sumažėjo.

Įkrovimui žibintuvėlis reikalauja 5V bei 0,4A ir per 2 valandas yra pilnai įkraunama baterija. Tad gauname 565 mAh talpos bateriją.“

Na, o dabar pasižiūrėkime, kaip gi šviečia „Nitecore TIP2“ žibintuvėlis ir apžvalgininkas pademonstruoja jo švietimo režimus: minimalų (1 lm), vidutinį (20 lm), maksimalų (200 lm) ir turbo (720 lm).

„Instrukcijose rašome, kad norint aktyvuoti turbo režimą, reikia keturis kartus paspausti režimų pasirinkimų mygtuką, tačiau nieko panašaus. Taip padarius, mes grįžtame prie minimalaus švietimo režimo. Tad iš tikrųjų reikia nuspausti ir palaikyti režimų pasirinkimo mygtuką – tada aktyvuojamas turbo režimas.

Kaip matote iš mano pateiktų nuotraukų, šios dvi LED lemputės drauge dirba gerai ir šviesos srautas yra tolygus ir vientisas.

O štai kaip šviečiantis TIP2 žibintuvėlis (viršuje) atrodo iš šono, palyginus su TIP ir TINI žibintuvėliais.“

Čia galime matyti, kaip „TIP2“ lyginamas su „Tube“ modeliu ir kairėje rankoje yra „TIP2“ žibintuvėlis, kuris šviečia ryškia balta šviesa, o „Tube“ modelis šviečia mėlyna šviesa.

O čia tarpusavyje palyginami „TIP“ ir „TIP2“ švietimo režimai: minimalus, vidutinis, maksimalus ir turbo. Ir matyti, kad jei pirmais dviem režimų atvejais didesnio skirtumo nėra, tai maksimalaus ir tubo režimų atvejais „TIP2“ šviečia ženkliai ryškiau.

Dar kartą palyginami tie patys „TIP“ ir „TIP2“ žibintuvėlių švietimo režimai, tik šįkart „TIP“ turi „Nichia“ spinduolį, kuris užtikrina šiltesnę šviesą: minimalus režimas, vidutinis, maksimalus.

„Šiuo atveju TIP2 žibintuvėlis ryškiau šviečia jau ir pirmajame režime, o su kiekvienu aukštesniu režimu skirtumas tik didėja. Bandyti TIP2 turbo režimą ir jį lyginti su TIP maksimaliu režimu net nelieka prasmės – TIP2 šviečia ženkliai ryškiau.“

Čia tarpusavyje palyginami „TINI“ ir „TIP2“ švietimo režimai: minimalus, vidutinis, maksimalus. Ir matyti, kad „TIP2“ šviečia ženkliai ryškiau.

Apžvalgininkas dar kartą atsistojo 4 metrų atstumu nuo sienos ir įjungė maksimalų „TINI“ švietimo režimą ir „TIP2“ palaikomą turbo režimą - matyti, kad „TIP2“ šviečia gerokai ryškiau ir praktiškai neusileidžia „Convoy S2+“.

„Šviesti tamsoje į sieną nėra itin įdomu, tad pasižiūrėkime, kaip realiomis sąlygomis darbuojasi TIP2 žibintuvėlis ir keliaukime į rūsį. Minimalus režimas - po kojomis nė velnio nematyti; vidutinis režimas - jau koriduriuje kur kas šviesiau; maksimalus režimas - galima jaustis komfortiškai, nes viskas matoma; turbo režimas - šviesu kaip dienos metu.

O štai kaip TIP2 šviečia lauke: minimalus režimas - ant kelio mažai kas matyti; vidutinis režimas - kelias apšviestas gana normaliai ir galima matyti iki maždaug 6-8 metrų; maksimalus režimas - puikiai matyti apšviestas kelias ir net kiek toliau esantys objektai; turbo režimas - labai ryškiai šviečia ir objektai matomi kaip dienos metu, jie yra apšviečiami plačiai ir matomi tikrai gerai, o štai kaip atrodo apšviesta gatvė ir galiu įžvelgti objektus, esančius už 50-60 metrų nuo manęs.

Tai tiek tų švietimo testų ir galiu pasakyti, kad nepastebėjau jokio TIP2 mirgėjimo. Šviečia ryškiai ir, beje, įjungus turbo režimą ir kai yra +25 laipsniai šilumos, švietimo ryškumas po 40 sekundžių trupui sumažėja. Galbūt esant žemesnei temperatūrai šils laikas bus ilgesnis.

O čia galite pasižiūrėti, kaip TIP2 vizualiai skiriasi nuo Tube, TIP, TIP Nichia, TIP2, TINI. TIP2 tapo šiek tiek didesnis, palyginus su pirmąją jo TIP versija.“

Galutinis verdiktas

„Nitecore TIP2 yra kompaktiškas ir labai ryškiai šviečiantis žibintuvėlis. Tačiau kol kas jo kaina (apie 35 eurai) man atrodo nežmoniška. Daugeliui ir pirmasis TIP žibintuvėlis atrodė brangokas, o jis kainavo apie 15 eurų.

Jei ieškote gero, kompaktiško ir pigesnio kišeninio žibintuvėlio, tai iš asmeninės patirties rekomenduoju rinktis TINI variantą.

O jei jums nerūpi kompaktiškumas, tada už tokius pinigus galite įsigyti įprastą, stambų, baterijomis maitinamą žibintuvėlį, kaip Convoy S2+. Tačiau jei jums reikia mažo ir galingo žibintuvėlio, tada apart Nitecore TIP2 daugiau nėra kitų pasirinkimų.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Nitecore TIP2“:

  • Gearbest - 28,16 € su nuolaidos kuponu NITETIP2. Pati geriausia kaina
  • AliExpress - 35-43 € diapazone.

 

„Nitecore TIP“:

„Nitecore TINI Cree XP – G2 S3“:

„Nitecore TUBE“:

„Convoy S2+“:

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()