Kainuoja vos 13€, o prietaisus gali įkrauti net 3A srove: praktiškai išbandė perkamiausią 10 000 mAh talpos išorinę bateriją iš AliExpress - kaip veikia, kaip įkraunama ir kaip pati krauna („KUULAA“ baterijos apžvalga, Video, kuponai, išparduodami Lenkijos sandėlio likučiai)  ()

Virš 12 000 užsakymų, 7 000 atsiliepimų ir stebėtinai aukštas 4,8 balas. 10 000 mAh talpos išorinė „KUULAA“ baterija 2019 metais tapo pati perkamiausia Aliexpress parduotuvėje, o ir iki šiol už tokią kainą nieko geriau nebuvo - štai ką po testavimų apie ją sako apžvalgininkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

10 000 mAh talpos išorinė „KUULAA“ baterija:

20 000 mAh talpos išorinė „KUULAA“ baterija:

Apžvalgininkas teigia, kad išorinė baterija atkeliavo ganėtinai greitai – per maždaug 1,5 savaitės.

Jos pakuotė yra visiškai paprasta, niekuo neišsiskirianti. Ant nugarėlės surašytos pagrindinės techninės charakteristikos: 10 000 mAh (37Wh); įeinanti srovė ir įtampa siekia 5V/2A, o išėjimo 5V/1A bei 5V/2.1A.

Viduje randame pačią „KUULAA“ bateriją – apžvalgininkas įsigijo baltos spalvos, prekyboje yra ir juodos spalvos – ir USB laidą.

„Jis yra kokybiškas, tik ganėtinai trumpas – apie 30 cm ilgio.“

„KUULAA“ baterijos išmatavimai yra tokie: 14 x 6,7 x 1,6 cm. O sveria apie 220 gramus.

„Iškart galiu pasakyti, kad KUULAA baterija tikrai neatrodo, kaip koks pigus plastiko gabalas.

Viskas pagaminta labai kokybiškai. Tik vienas minusiukas, tai – šita juoda panelė. Ji yra blizgi ir greitai renka pirštų atspaudus.“

„Bendrai dėl KUULAA išvaizdos aš nusiskundimų neturiu. Graži išvaizda, kokybiškas korpusas, nugarėlėje yra gamintojo užrašas ir surašytos pagrindinės techninės charakteristikos.

Deja, bet ne visa reikalinga informacija čia surašyta, tačiau apie tai kiek vėliau.“

Ant „KUULAA“ baterijos korpuso turime dvi USB, microUSB ir C-tipo jungtis.

„Norint aktyvuoti KUULAA bateriją, tereikia paspausti jos šone esantį įjungimo mygtuką arba tiesiog pačią bateriją prijungti prie kokio nors įrenginio – mano atveju išmanaus telefono – ir automatiškai pradedamas įkrauti telefonas.“

„Tuo pačiu galima iškart matyti kiek KUULAA turi sukaupusi energijos. Šiame LCD ekrane rodoma procentinė baterijos įkrova.“

Kaip sužinoti tikrąją išorinės baterijos talpą?

Apžvalgininkas teigia, kad „nei viena išorinė baterija nėra tokios talpos, kurią nurodo gamintojas. Tačiau yra būdas, leidžiantis net nepaėmus į rankas baterijos, apskaičiuoti jos tikrąją talpą.

Tad štai. KUULAA oficialiai yra 10 000 mAh ir teigiama, kad tai yra 3,7V (37Wh), tačiau juk įkrovimo metu mums reikės 5V.

Todėl formulė yra štai tokia, kur 10 000 dauginame iš realaus 3,7V, dalinam iš reikiamo įkrovimui 5V ir dauginam iš 0,9 koeficiento. Pastarasis yra baterijos veikimo naudingumo rodiklis.

Kadangi nei vieno įrenginio veikimo efektyvumas nesiekia 100 proc., tai čia taikome 90 proc. rodiklį.

Na ir atlikus kelis matematinius veiksmus gauname tikrąją išorinės baterijos talpą prie 5V – 6 660 mAh.

Tai reiškia, kad jei jūsų telefonas turi 3 300 mAh talpos bateriją, su KUULAA baterija jį galėsime pilnai įkrauti ne 3, bet du kartus.“

„Tačiau visi gamintojai rašo didesnius išorinių baterijų talpų rodmenis ir čia jau su tuo nieko nepadarysi (tik šiuo atveju ir pardavėjas apie tokius baterijos talpos skaičiavimus atvirai rašo savo internetiniame puslapyje – retas atvejis, nes įprastai tokią informaciją kiti pardavėjai ir gamintojai nutyli aut. past.).

Tik kai kurie tų skaičių prirašo gerokai mažiau tikrovę atitinkančių arba pačių baterijų naudingumo koeficientas yra ženkliai prastesnis. Tad nors ir galime apskaičiuoti baterijų tikrąją talpą, bet kiekvieną jų reikia testuoti. Tą ir padariau su šia KUULAA baterija.“

Testų rezultatai

„Įdomus momentas. Aš pilnai iškroviau telefoną, prijungiau prie jo šią KUULAA bateriją ir telefono įkrovimas užtruko net 6 valandas.

Nors nurodyta, kad KUULAA duoda 2A, tačiau realiai tebuvo 0,7A. Bet šioje situacijoje kaltas yra telefonas.

Nelabai suprantu kodėl jis taip daro, nes iš esmės jis netgi palaiko greitąjį įkrovimą ir su originaliu laidu palaiko 3A, o čia nenori duoti ir 2A.

Štai, viską sujungiu ir vis tiek turime vos 0,5-0,7A. Panašu, kad telefone įsijungia kažkokia apsauga.“

„Paėmiau kitą telefoną, kuris netgi nepalaiko greitojo įkrovimo, jį prijungiau prie KUULAA ir be problemų turime 5V/1,5A. Įkrovimas vyksta sklandžiai.

Taip pat prie KUULAA prijungiau veiksmo kamerą – ji irgi nepalaiko greitojo įkrovimo – ir čia turime 5V/1A.

Išbandžiau su šia KUULAA baterija įkrauti pačius įvairiausius įrenginius ir štai, pavyzdžiui, žibintuvėlio baterija yra įkraunama prie 5V/1,8A.

Tad KUULAA išorinė baterija tikrai gali užtikrinti 2A įkrovimą ir čia ne joje problema, kad mano nuolat naudojamą telefoną įkrauna prie 5V/0,7A.“

„Prie kitos KUULAA jungties, kuri teoriškai turi užtikrinti 5V/1A įkrovimą, turime taip pat 1,7A. Realiai didesnio skirtumo tarp šių dviejų USB jungčių ir nėra. Išbandžiau įkrauti įvairius įrenginius ir abi jungtys palaiko tokius pačius parametrus.“

Apžvalgininkas dar papildomai ištestavo „KUULAA“ bateriją ir pabandė pasižiūrėti kiek ji maksimaliai gali duoti amperų.

„Ir mano testavimai parodė, kad galime pasiekti net 3A srovę, nors gamintojas nurodo ir 2,1A.“

„Kaip ir daugelio baterijų, taip ir KUULAA indikatorius nėra itin tikslus. Jis leidžia orientuotis kiek yra likę baterijos energijos, tačiau tai nėra toks pats tikslumas, kaip su išmaniaisiais telefonais.

Štai, pavyzdžiui, ir KUULAA įkrovimo metu iki 99 proc. įkrovimas užtrunka tiek pat laiko, kiek dar paskui vyksta neva 1 likusio procento įkrovimas.

KUULAA įkroviau per C-tipo jungtį su įvairiais turimais laidais – palaikančiais 2A ir 3A įkrovimą – ir ją pilnai įkroviau per 15 valandų. Tiek pat užtruko ir su microUSB laidu.

Akivaizdu, jog tai yra labai ilgai, tačiau galbūt tai priklauso ir nuo mano turimų laidų. Vienas jų palaiko QC 3.0 greitąjį įkrovimą, o KUULAA baterija greitojo įkrovimo nepalaiko, tad galbūt iš čia ir atsiranda mažesnis amperų skaičius. Sunku pasakyti.

Apibendrinus, galiu patvirtinti, jog KUULAA pilnai atitinka pardavėjo tvirtinamus teiginius ir užtikrina netgi daugiau nei 2A, o visus 3A.

Už tokią kainą galima drąsiai pirkti KUULAA bateriją. Bent jau pas mus, Rusijoje, tokios talpos baterijos kainuoja dvigubai brangiau.“

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()