Išbandė 3000Pa galios „LIECTROUX C30B“ siurblį - kainuoja pigiau, bet siurbia dar geriau nei Xiaomi, dirba tyliau, itin patogios keičiamos talpos, bet turi ir trūkumų („LIECTROUX C30B“ apžvalga, Video, iš Italijos/Ispanijos sandėlių)  (1)

„Šiandien išbandysime Xiaomi konkurentą, LIECTROUX robotą dulkių siurblį. Turbūt ir jums toks kompanijos pavadinimas skamba labai panašiai į mums visiems gerai žinomos Electrolux, tačiau čia visai kita kompanija. Ir, beje, ji įkurta net 1912-aisiais Vokietijoje ir jau senais 1987-aisiais sukūrė pirmąjį dulkių siurblį. Neįsivaizduoju, kaip jis tais laikais turėjo atrodyti, bet štai šis 2019-ųjų metų LIECTROUX C30B modelis atrodo nuostabiai. Ir ne tik atrodo, bet ir darbuojasi. Iškart galiu pasakyti, kad tai yra pats geriausias kompanijos produktas su naujausiais techniniais sprendimais.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart keliauja prie „LIECTROUX C30B“ pagrindinių savybių ir teigia, kad šis robotas dulkių siurblys palaiko „Smart Life“ išmaniąją programėlę, skenuoja valomą teritoriją, nusipiešia žemėlapį ir jį įsimena. Tiesa, tai ne lazerinė navigacija, o giroskopinė - dėl to šis robotas kainuoja pigiau nei Xiaomi analogai, tačiau navigacija nedirba taip gerai. Bet apie viską iš eilės. 

„Tad šis siurblys visada žino kur jis jau buvo ir kur dar reikia nuvažiuoti. Tai yra pagrindinis šio roboto privalumas – gebėjimas sistemingai valyti teritoriją – ir pirkti robotą be šio gebėjimo aš apskritai nematau jokios prasmės. Kokia nauda iš roboto jei jis juda bet kaip? Aišku, kad jokios.

Gamintojas taip taip teigia, kad LIECTROUX C30B turi japonišką varikliuką; jutiklius, kurie apsaugo robotą nuo kritimo nuo laiptų; jis įveikia iki 1 cm aukščio kliūtis; automatiškai grįžta prie įkrovimo stotelės; vienu įkrovimu gali dirbti iki 1,5 val. ir išvalyti apie 200 m2 plotą; galima reguliuoti siurbimo galią ir maksimali galia siekia 3000Pa; nuotolinis valdymas išmaniuoju telefonu; tvarkaraščių sudarymas ir t.t.“

„Dar labai svarbu paminėti, kad LIECTROUX C30B turi du šoninius šepetėlius, kai mano Xiaomi turi vieną, tad iš esmės C30B geriau renka ir nukreipia atliekas į siurbimo angą.

Plius, LIECTROUX C30B turi keičiamas talpas. Galima prie siurblio prijungti talpą, skirtą sausam valymui arba prijungti talpą, skirtą drėgnam grindų valymui.

Šitas dalykas yra super kietas. Išvalėm grindis sausai, uždėjome talpa su vandeniu ir paleidome robotą plauti grindis. Čia, kaip ir principas 2 in 1. Labai šauni ir naudinga galimybė.“

„Roboto išvaizda man taip pat patinka. Jo paviršius yra blizgus ir, tiesą sakant, gana greitai renka pirštų atspaudus.

Bendra roboto pagaminimo ir surinkimo kokybė yra gera – jokių priekaištų.

Roboto priekyje turime bamperį, kuris sušvelnina roboto smūgius į baldus. Viršuje trys indikatoriai: įjungimo, WiFi ir įkrovimo. Taip pat įjungimo/išjungimo ir paleidimo darbuotis mygtukas.

Vandens talpa nuimama labai paprastai (siurblio nereikia apversti aukštyn kojomis aut. past.) ir į ją galima pripilti iki 350 ml vandens.

Pati valymo šluostė labai tvirtai laikosi prie šios vandens talpos ir ją galima plauti bei pakeisti kita.

Beje, pakuotėje rasite 4 šoninius valymo šepetėlius (du atsarginius), dvi šluostes (1 atsarginė), įkrovimo stotelę, jai skirtą laidą su europietišku kištuku, atsarginį HEPA filtrą, naudojimosi instrukciją anglų, rusų ir vokiečių kalbomis, sausoms atliekoms skirtą talpą su jau įdėtu HEPA filtru, nuotolinio valdymo pultelį su baterijomis ir robotui valyti ir plaukams pašalinti skirtą šepetėlį/peiliuką.“

„Norint pridėti LIECTROUX C30B robotą prie telefone įdiegtos Smart Life programėlės, reikia du kartus paspausti roboto įjungimo mygtuką ir atidarius programėlę pridėti šį robotą.

Instrukcijoje rašo, kad robotas dirba ir su Tuya programėle.

Tad Smart Life programėlėje galima matyti roboto baterijos įkrovos lygį, valdyti robotą, kaip su nuotoliniu valdymo pulteliu, ir jei jį kartais pamesite – yra tokia funkcija, kaip Rasti robotą ir jis skleis garsinį signalą.“

Įspūdžiai išbandžius „LIECTROUX C30B“ robotą dulkių siurblį

„Šiandien jau yra trečia diena, kaip aš nuolat testuoju LIECTROUX C30B ir štai ką pavyko išsiaiškinti (7:05 min.).

Jis iš tikrųjų piešia teritorijos žemėlapį, nors ir ne tokį gražų, kaip Xiaomi modelis. Beje, dar kol kas neišsiaiškinau kur LIECTROUX C30B saugo nupieštą žemėlapį. Panašu, kad niekur, nes kiekvieną kartą, kai tik pradeda valyti kambarį, jis žemėlapį piešia iš naujo.

Kalbant apie valymą, tai jis žino kur jau buvo ir valė grindis, o kur dar reikia nuvažiuoti ir atlikti šį darbą.

Esant maksimaliam siurbimo režimui, jis dirba tyliau nei Xiaomi modelis. Taip pat jis labai gerai darbuojasi tiek ant grindų, tiek ant kilimų – tie du turimi šoniniai šepetėliai gerai atlieka savo darbą.

Tikrosios siurbimo galios gal ir neturi dvigubai daugiau nei Xiaomi, bet jis darbuojasi ne ką prasčiau ir sakyčiau, kad siurbia netgi geriau nei Xiaomi robotas.

Net nežinau iš kur LIECTROUX C30B sugebėjo susiurbti tiek daug atliekų iš kiliminės dangos. 100 m2 metrų kambariui išvalyti pilnai užtenka baterijos ir dar lieka energijos tolesniam darbui.

Jis buvo porą kartų įstrigęs, bet sugebėjo pats save išgelbėti iš tų situacijų.

C30B taip pat gerai darbuojasi ir visiškai tamsiose vietose. Kai kurie pirkėjai teigia, kad jam sunkiau orientuotis tokiose aplinkose, bet aš nepastebėjau kažkokių problemų.

Robotą labai paprasta valdyti su išmaniąja programėle – ji paprasta ir intuityvi. Galima rinktis iš skirtingų valymo režimų – yra ir konkrečios vietos valymo galimybė bei valymas palei sienas. Pastaruoju atveju robotas ir apvažiuos kambario pakraščius.

Taip pat galėsite peržiūrėti paskutinį valymo žemėlapį, keisti siurbimo galingumą, liepti robotui grįžti prie įkrovimo stotelės ir t.t.“

„Kalbant apie nuotolinio valdymo pultelį, tai čia tos pačios roboto valdymo galimybės, kurias turime ir išmaniojoje programėlėje.

Roboto minusai?

Grindis plauna labai gerai, nors ir kai kada nesugeba pasiekti tam tikrų vietų. Xiaomi robotui tokių dalykų nenutinka ir jis įlenda į kiekvieną tarpą. Be to, jei C30B talpoje po grindų plovimo lieka vandens, jį yra būtina išpilti, nes kitu atveju po siurbliu bus vandens bala.

Nors ir piešia žemėlapį, bet kartais atrodo, kad robotas sumąsto pavažinėti chaotiškai.

Ir ant kiliminės dangos kai kada pradeda juokingai šokinėti. Nežinau kodėl taip vyksta, bet atrodo keistai.

LIECTROUX C30B pats grįžta prie įkrovimo stotelės, bet jei ji yra kitame kambaryje, robotas važiuoja palei pat sieną, kol ją pasiekia. Atrodo kaip koks girtuoklis grįžtantis namo. Gana juokingas vaizdelis, bet C30B sugeba grįžti namo.

Vertinant bendrai, LIECTROUX C30B labai tinkamas tiems, kurių namuose yra kietos grindys. Jis jas kokybiškai išsiurbs ir išplaus. Manau, kad ateityje gamintojas sutvarkys šiuos smulkius programinius trūkumus ir tada LIECTROUX C30B bus tiesiog puikus robotas dulkių siurblys.“

Speciali akcija ir sąlygos

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress191,75 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • iš Italijos/Ispanijos sandėlių;
    • 53 % nuolaida;
  • Lietuvoje šis modelis kainuoja 287 €, pirkėjai jį vertina puikiai.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(0)
(31)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: