Patikrino realybėje, ką gi sugeba daugiafunkcis „Deko GJ177“ įrankis: tokių darbų nepadarysite su jokiu standartiniu pjūklu („Deko GJ177“ apžvalga, Video, iš Čekijos sandėlio)  ()

„Šiandien į savo įrankių kolekciją gavau naują daikčiuką iš gerai žinomos Deko kompanijos. Tokį įrankį žmonės vadina labai įvairiai: ir renovatoriumi, ir pjaustytuvu, ir dar kaip nors kitaip. Verčiant iš skirtingų kalbų – gauname vis kitokį pavadinimą. Bet iš esmės čia yra daugiafunkcis įrankis ir šioje apžvalgoje plačiau sužinosite kam jis skirtas ir ką jis sugeba.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie šį daugiafunkcį „Deko GJ177“ įrankį labai teigiamai atsiliepė ir štai šis apžvalgininkas, kuris tvirtina, kad „tai yra nepakeičiamas namų pagalbininkas“.

„voltNik“ taip pat tvirtina, kad „Deko GJ177“ prietaisas yra labai naudingas įvairiems darbams namuose ir šioje apžvalgoje detaliau sužinosime ką gi jis sugeba.

„Toks renovatorius buvo sugalvotas jau prieš 40 metų, bet dėl patentų apribojimų – ilgą laiką nebuvo galimybės jį gaminti visiems kas tik gali ir tą daryti masiškai.

2008-aisiais šie patentų apribojimai baigė galioti ir tada į rinką pasipylė įvairūs tokie daugiafunkciai įrankiai.“

„Koks tokių prietaisų veikimo principas? Viskas dėl labai aukšto vibracijų dažnio. Prie Deko GJ177 pritvirtinami antgaliai ir vibracijų dažnis siekia nuo 15 000 iki 22 000 aps/min.

Tad, kad ir tas pats pjovimui skirtas peilis nuolat juda į kairę ir dešinę puses bei taip pjauna medį, plastiką bei metalą.

Dar geriau, kad tokie peiliai leidžia pjauti sunkiai pasiekiamas vietas ir išpjauti reikiamo dydžio ertmes – ko yra neįmanoma padaryti su įprastu diskiniu pjūklu (1:13 min.).“

„Antroji pagrindinė tokio įrankio funkcija yra susijusi su įvairių paviršių šlifavimu. Su Deko GJ177 šlifuoti medžio ar net akmens paviršius yra labai lengva ir patogu (2:10 min.).“

Apžvalgininkas teigia, kad „Deko GJ177“ įrankis toks saugus, kad su juo net išdrįso šlifuoti sau pėdas (2:22 min.). Žinoma, tai tėra demonstracija ir to daryti tikrai nederėtų.

„Deko GJ177 yra gerokai saugesnis nei visokie diskiniai pjūklai ir panašūs įrankiai. Deko GJ177 įrankyje galima reguliuoti apsukų skaičių ir rizika su tokiu prietaisu nusipjauti sau pirštą – praktiškai nulinė.“

„Įvairiuose reklaminiuose Deko GJ177 vaizdo įrašuose mačiau (2:35 min.), kaip su juo yra nupjaunamos dešimtys į medį sukaltų vinių. Taip, šis įrankis tą padaryti gali, bet tai nėra jo pagrindinė funkcija.

Deko GJ177 nėra skirtas pjauti plieniniams vamzdžiams ar armatūros gabalams. Tam geriau naudoti diskinį pjūklą. O Deko GJ177 naudoti minkštesniam metalui, kaip variui ir aliuminiui.“

„Kalbant apie Deko GJ177 pakuotės turinį, tai jis gana ekonomiškas. Bet ir jo kaina yra labai patraukli (papildomai galima įsigyti daugiau keičiamų antgalių ir krepšį, skirtą susidėti šiam įrankiui ir jo priedams aut. past.).

Taigi, standartinėje pakuotėje yra Deko GJ177 įrankis, naudojimosi instrukcija, 3 pagrindiniai antgaliai ir jų pritvirtinimui skirtas raktas.

Vienas antgalis skirtas nuo sienų nugremžti senų dažų, glaisto bei klijų sluoksniams, kitas antgalis skirtas daiktų šlifavimui. Papildomai yra 4 keičiami šlifavimo popieriaus dėkliukai. Na ir medienos bei plastiko pjovimui skirtas peiliukas.“

Apžvalgininkas teigia, kad šiuos antgalius yra labai lengva pritvirtinti bei nuimti. Toks pritvirtinimo principas yra bet kurios kompanijos daugiafunkciame įrankyje.

Be to, šiuos antgalius galima pritvirtinti bet kokiu kampu. Taip, kaip bus patogiausia dirbti konkrečioje situacijoje.

„Jei norite papildomų antgalių, jų visada galite įsigyti Aliexpress ar kitoje parduotuvėje. Jie yra universalūs, tad puikiai tiks visiems daugiafunkciams įrankiams.

Prie Deko GJ177 netgi galima pritvirtinti ir pusapvalius pjovimo diskus, kurie pravers tarp plytelių esančių siūlių valymui (3:35 min.).“

„Viena iš svarbiausių tokių įrankių savybių yra vibracijų diapazonas (judesio kampo amplitudė aut. past.). Gamintojas tvirtina, kad čia jis siekia 3 laipsnius.

Tad bandymai rodo (3:55 min.), kad kai pjovimo peilio plotis yra 34 mm, jo vibravimo metu pjovimo plotis siekia 38 mm. Atsižvelgiant į tuos 3 laipsnius – čia turėtų būti ne mažiau, kaip 36,7 mm, tad gamintojas nemelavo. Įrankis netgi viršija nurodytas charakteristikas.

Dar verta paminėti, kad Deko GJ177 ant savo korpuso turi reguliuojamą mygtuką, kuriuo keičiami vibracijų greičio režimai.

Pavyzdžiui, ką nors pjaunant – reikia rinktis maksimalų greitį, o šlifuojant pasirinkti mažesnį vibracijų dažnį.“

„Gamintojas tvirtina, kad Deko GJ177 galia siekia 300W. Bet testavimai rodo (4:38 min.), kad dirbant tuščia eiga realiai čia turime 120W. 

Įdomiausia, kad atlikęs tokį patį testą ir su jau kelis metus turimu Enkor daugiafunkciu įrankiu, pamačiau (4:49 min.), jog ir čia deklaruojama galia neatitinka realybės. Gamintojas tvirtina, kad Enkor prietaiso galia 400W, o testavimas parodė, kad dirbant tuščia eiga realiai yra 100W.

Atrodo juokingi skaičiai, bet iš patirties galiu pasakyti, kad realybėje šie įrankiai dirba puikiai. Tiesiog gamintojai žaidžia rinkodarinius triukus ir stengiasi prirašyti kuo daugiau vatų.“

Speciali akcija

Daugiafunkcis „Deko GJ177“ įrankis:

  • Aliexpress - nuo 37,50 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 44 % nuolaida;
    • iš Čekijos sandėlio;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: