„Ši apsauginė kaukė tobulai priglunda prie mano nestandartinio veido ir ji turi tik vieną trūkumą“. Praktiškai išbandė FFP2 standarto „Xiaomi“ sporto kaukes su keičiamais filtrais („Xiaomi AirPOP“ apsauginės kaukės apžvalga, Video)  ()

Kaip saugiai būti lauke ir išvengti aplinkui skraidančių dulkių, virusų, bakterijų, automobilių ir energetikos įmonių išmetamos oro taršos? Esant tokioms sąlygos tampa neįmanoma sportuoti? Tikrai ne. Su daugkartinėmis, sportinio tipo kaukėmis laiką lauke galima leisti drąsiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugkartines sportinio tipo kaukes gamina daugelis gamintojų, tačiau realiai, jos mažai kuo skiriasi - gaminamos iš neaustinės, priglundančios medžiagos, turi oro vožtuvą. O koks yra jų dėvėjimo patogumas? Tą galima pasakyti iš tokio tipo kaukių apžvalgų. 

Štai šis apžvalgininkas praktiškai išbandė sportinio tipo apsauginę kaukę su oro vožtuvu - tai  vienas iš „Xiaomi“ šeimos kompanijos produktų. N95 standartą atitinkanti apsauginė kaukė vadinama „Xiaomi AirPOP“.

Primename, kad iš esmės pasaulyje naudojami keli skirtingi apsauginių kaukių ženklinimai, kurie nors ir nėra absoliučiai lygiaverčiai, bet iš esmės reiškia tą patį ir visi yra patvirtinti Pasaulinės sveikatos organizacijos. Tad Kinijoje yra naudojamas KN95, P. Korėjoje KF94, Europoje FFP2, o JAV N95 standartas.

Plačiau apie apsauginių kaukių ir respiratorių standartus bei jų skirtumus gali paskaityti čia.

Grįžtant prie „Xiaomi AirPOP“ apsauginės kaukės apžvalgos, jos autorius tvirtina, kad produktas atkeliauja labai kokybiškoje ir išvaizdžioje dėžutėje.

Ant jos pavaizduota pati kaukė, yra informacija, kad šis produktas apdovanotas už geriausius dizaino apdovanojimus, ir parodyta, kaip tinkamai dėvėti „Xiaomi AirPOP“ kaukę.

Dėžutės viduje rasime pačią „Xiaomi AirPOP“ kaukę ir du atskirai supakuotus filtrus bei instrukciją, kaip juos pakeisti bei prižiūrėti.

„Xiaomi AirPOP filtrai pasižymi trimis savybėmis: prisitaikantys prie veido, kvėpuojantys ir patogūs dėvėti.

Man ypač patinka tai, kaip apsauginė kaukė priglunda prie mano veido. Mano veidas yra gana pailgas ir man kilo abejonių ar ši apsauginė kaukė gerai priglus prie veido, bet jos 3D formos konstrukcija yra puikus sprendimas.

Kaukė puikiai priglunda prie veido ir nosies, lupų bei smakro sritys išlieka ganėtinai laisvos. Kaukė jų nespaudžia, tačiau tuo pačiu labai gerai laikosi.“

„Keičiamas kaukės filtras atitinka PM2.5 standartą ir įvairias iki 2,5 mikrometrų dydžio daleles Xiaomi AirPOP kaukė puikiai sulaiko. Taip pat ir iki 0,3 mikrometro dydžio bakterijas.

Bendras kaukės efektyvumas siekia daugiau kaip 97 proc.

Kalbant apie pačio filtro naudojimą, tai jį galima naudoti nuo 8 iki 10 valandų – jis yra lengvai keičiamas – o pati kaukė jums tarnaus 12 mėnesių.“

„Pačios kaukės korpusas pagamintas iš malonios liesti, lanksčios medžiagos. Xiaomi AirPOP kaukė yra atspari vandeniui, tad puikiai tinka naudoti jei lauke lyja lietus. Taip pat kaukė yra lengvai valoma ir ją galima plauti.

Už ausų pritvirtinami dirželiai yra tamprūs, reguliuojami ir net su mano nestandartinės formos veidu dar lieka vietos šiuos dirželius prailginti.“

„Jei jūs, kaip ir aš, gyvenate užterštoje aplinkoje, tada tokia apsauginė kaukė jums tikrai padės. Vienintelis jos trūkumas, kad yra sudėtingiau gauti reikalingų filtrų.“

Taip, apžvalgininkas yra teisus. Ir ypatingai dabar, kai pasaulyje yra iki aukštumų išaugęs apsauginių kaukių poreikis, rasti „Xiaomi AirPOP“ kaukei reikalingų filtrų yra gana sudėtinga, bet įmanoma. 

Iš kitos pusės, galima rinktis analogišką „Xiaomi AirPOP“ kaukės alternatyvą - „Xiaomi Smartmi“ kaukę. Ji yra kiek kitokio dizaino ir pagrindis skirtumas tas, kad dirželiai nėra reguliuojami, tačiau visais kitais aspektais tai yra lygiai tokia pati apsauginė kaukė.

Tiems, kam nerūpi kaukės gamintojas, o ieško geriausių pasiūlymų pagal kainą ir atsiuntimo greitį, tuomet verta paskaityti šį rinkinuką -  Atrinkome geriausius pasiūlymus apsauginėms kaukėms iš Aliexpress ir Gearbest: viskas iš Europos sandėlių, maksimaliai greitas pristatymas į Lietuvą

Kainos:

„Xiaomi AirPOP“ kaukė:

  • Aliexpress - 8,27 €;
    • 1,47 € už siuntimą į Lietuvą;
    • liko keli vienetai.

„Xiaomi Smartmi“ kaukė:

  • Aliexpress - 6,58 €;
    • 30 % nuoaida;
    • 2,51 € už siuntimą į Lietuvą.
  • „Xiaomi“ kaukių filtrai

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(19)
(-15)

Komentarai ()