Geriausi apšvietimo jungikliai XXI amžiuje? Kas tai yra belaidžiai jungikliai, kaip jie veikia, kokie privalumai ir trūkumai (Apžvalga, Video, Moderniausi belaidžiai jungikliai iš AliExpress)  ()

Tikrai daugelis iš mūsų esame girdėję apie belaidžius jungiklius. Tačiau ką jie sugeba iš tikrųjų, kokie yra jų privalumai, kaip jie veikia ir kokius pirkėjai labiausiai perka? Visą tai ir sužinosime šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart pabrėžia labai praktinį šių belaidžių jungiklių privalumą. Įsivaizduokite kiek sutaupysite darbo, laiko ir lėšų remonto metu. Jums nereikės iš naujo vedžioti elektros laidų ir montuoti naujų jungiklių.

Tokius belaidžius jungiklius galima pasidėti ant spintelės ar pritvirtinti kone prie bet kokio paviršiaus ir perkelti į kitą vietą bet kuriuo metu.

„Tai yra akivaizdūs belaidžių jungiklių privalumai, tačiau yra ir pora jų minusų, apie kuriuos papasakosiu kiek vėliau“, - teigia apžvalgininkas ir pradeda nuo jungiklių išpakavimo.

„Aš įsigijau du standartinius belaidžius jungiklius, su radijo moduliu. Jungikliai yra vieno klavišo, bet pasiūloje rasite ir įvairesnių konfigūracijų.

Beje, jei jungikliai bus dviejų klavišų, tai ir gausite drauge du radijo modulius, o jei trijų – tai tada 3 radijo modulius.

Šie belaidžiai jungikliai yra labai lengvi, kompaktiški ir darbuojasi su įprastomis baterijomis.

Jungiklių nugarėlėse yra dvipusė lipni 3M juostą, tad šiuos daikčiukus galima lengvai prilipdyti norimoje vietoje.“

„Žvelgiant į radijo modulio vidų (1:32 min.) galime matyti, kad viskas pagaminta kokybiškai ir matyti kur yra IN jungtys – čia jungiami elektros laidai – bei OUT jungtys, prie kurių jungiami patys įrenginiai.

Beje, pasiūloje galite rinktis iš dviejų radijo modelių versijų: 315 ir 433 MHz diapazono. Nenoriu klaidinti teigdamas, kad kažkuris iš jų yra geresnis. Bet kiek žinau, tai namuose esantys durų skambučiai dirba prie 315 MHz, o štai automobilių signalizacija prie 433 MHz.

Daugelis pirkėjų renkasi 433 MHz radijo modulių versijas, tad ir aš padariau tą patį.“

„O štai kaip prie šio radijo modulio yra prijungiamas maitinimas ir elektros lemputė (3:02 min.).

Ir matyti, kad belaidžiu jungikliu iškart galima valdyti prijungtą lempą. Ta, beje, galima daryti ir su radijo modulyje esančiu programuojamu mygtuku.“

O kaip viską suprogramuoti?

Apžvalgininkas detaliai pademonstruoja reikiamą atlikti veiksmų seką (3:45 min.):

  • pirmiausiai sujungiame visus reikalingus laidus;
  • tada radijo modulyje paspaudžiame mygtuką, kol jis pradeda mirksėti mėlyna šviesa – mirksėti turi lėtai;
  • iškart paspaudžiame belaidžio jungiklio klavišą ir taip jis susiporuoja su radijo moduliu ir pradeda šviesti lempa.

„Tą patį padarome ir su antruoju belaidžiu jungikliu. Taip galima suporuoti, kad ir 5-10 jungiklių.

Pardavėjas tvirtina, kad belaidžiu ryšiu signalas nuo jungiklio iki radijo modulio gali keliauti net 180 metrų. Drąsus pareiškimas ir greičiausiai tai yra įmanoma tik visiškai atviroje vietoje.

Mano namuose, esant tarp dviejų įrenginių atstumui apie 18-20 metrų, viskas veikia labai gerai. Čia dar reikia turėti galvoje ir tai, kad signalas turi pereiti iš vieno kambario į kitą ir kirsti kelias sienas, tad rezultatas net labai geras.“

O kokie tokių jungiklių minusai?

„Jiems reikia baterijų. Gamintojai tvirtina, kad vienos baterijos jungikliui užteks 5-7 metams, bet čia labai sunku pasakyti, kaip jie tą sugebėjo išmatuoti. Aš į šį klausimą atsakyti tikrai negaliu ir reikės laiko, kol pasimatys kuriam laikui užtenka tos jungiklio baterijos.

Radijo modulis reikalauja elektros energijos. Tad ši relė energiją naudoja ir tuo metu, kai jungiklis yra išjungtas. Mano testavimo įrenginys parodė 0,4W ir kuo daugiau suporuota jungiklių, tuo energijos naudos daugiau. Žinoma, tai tebus centai, bet turėkite tai galvoje.“

„Apibendrinus, jei jums šie minusai netrukdo ir atperka visus tokių jungiklių suteikiamus privalumus – tada galite drąsiai juos įsigyti.

Jie leis lengvai valdyti namų apšvietimą, įprastą apšvietimą paversti išmaniu ir tuo pačiu sutaupyti remonto išlaidų.“

Geriausi pasiūlymai

Apžvalgoje išbandyti belaidžiai jungikliai:

2 jungiklių vnt., kiekvienas turi po vieną klavišą

1 jungiklis, vieno klavišo

1 jungiklis, dviejų klavišų

1 jungiklis, trijų klavišų

Nors šiuos jungiklius jau išbandė ir parodė apžvalgininkas, jie nėra patys perkamiausi ir populiariausi. Ieškantiems gražiau atrodančių, puikiai pirkėjų vertinamų bei perkamų ir net funkcionalesnių belaidžių jungiklių, štai šie modeliai yra patys geriausi:

„SMATRUL“ belaidžiai jungikliai, su į prisilietimus reaguojančiu paviršiumi, įvairūs variantai, labai simpatiški

Štai čia trumpas vaizdo įrašas apie šiuos simpatiškus belaidžius jungiklius:

Patys perkamiausi „SMATRUL“ belaidžiai jungikliai, su fiziniais klavišais - nuo 1 iki 3 klavišų

Labai populiarūs „SMATRUL“ belaidžiai jungikliai, su fiziniais klavišais - nuo 1 iki 3 klavišų, valdymas per programėles, integracija su balso asistentais Amazon Alexa bei Google Assistant ir IFTTT

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(7)
(2)

Komentarai ()