5 televizoriaus nustatymai, kurie padės mėgautis žaidimu  ()

Nors lietuvių krepšinio rinktinei durys į medalį uždarytos, mes vis dar tęsiame žaidimą dėl 5-8 vietos, todėl pasimėgaukime žaidimu, pasirinkdami tinkamiausius krepšinio varžyboms televizoriaus nustatymus. Varžybas stebėsiantiems namuose „TP Vision“ ekspertas Mindaugas Slavinskas pataria pasirinkti specialius televizoriaus nustatymus: vaizdo kontrastą, judėjimo dažnį, spalvų temperatūrą ir bendrą televizoriaus režimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Sporto rungtynėms tinkamiausias vaizdo stilius

Kartais galime klysti, manydami, kad sportui tinkamiausias būtent „sporto“ režimas. Tai gali būti tinkamas režimas elektronikos parduotuvėje, bet ne namuose. Anot ekspertų, sporto rungtynėms tinkamiausi yra „natūralus“, „filmo“, arba „namų kino“ režimai.

2. Kontrastas ryškesniam vaizdui

Stipresnis kontrasto nustatymas reiškia, kad televizorius rodys sodresnę juodą spalvą, dėl ko pagerėja bendra vaizdo kokybė, ypač aplinkoje, kurioje nėra daug šviesos. Kontrastą rekomenduojama išlaikyti aukščiausiu režimu.

3. Šviesumas – ne per daug ir ne per mažai

Jeigu televizoriuje nustatysite per didelį šviesumą ir tamsesnės scenos jūsų ekranuose  praras kokybę. Nepaisant to, kad krepšinio varžybos filmuojamos gero apšvietimo aplinkoje, per didelis šviesumo nustatymas gali pakenkti šešėliams ir tamsesnėms vietoms. Krepšinio rungtynėms rekomenduojama televizoriaus šviesumą nustatyti ties viduriuku.

Be to, „Philips“ televizoriuose „Ambilight“ davikliai automatiškai nustato, kiek šviesos yra kambaryje, ir taip kontroliuoja šviesos srauto intensyvumą. Taip pat ši technologija siejasi ir su išorinio apšvietimo davikliu, kuris automatiškai nustato ekrano ryškumą. Tamsioje patalpoje veikiančio televizoriaus ryškumas sumažėja, o šviesoje – padidėja. Taip sumažinami kambaryje esančių objektų atspindžiai televizoriaus ekrane.

 

4. Dažnis arba judesio stilius

Aukštas judėjimo dažnio nustatymas gali tikti vaizdo žaidimams ir sportui. Jeigu nustačius aukštesnio dažnio judėjimo stilių vaizdas jums atrodo turintis „muilo operos“ efektą, rekomenduojama šį nustatymą išjungti. Didžiajai daliai žiūrovų sklandaus judėjimo nustatymas suteiks realistiškesnį vaizdą, ypač greito judesio, kaip kad sporto rungtynių, turinyje.

 

5. Tinkamiausias spalvų tonas

Per daug šaltas spalvų tonas suteiks vaizdui melsvą atspalvį, kas krepšinio rungtynėms gali netikti. Krepšinio rungtynių stebėjimui tinkamiausias kiek šiltesnis arba visiškai neutralus spalvų tonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()