MIT inžinieriai išrado... ratą (Video)  (12)

Sako, jau nebeįmanoma išrasti to, kas išrasta. O ratas – vienas seniausių žmonijos išradimų, kuris be jokios abejonės tapo ir vienu iš pagrindinių pažangos variklių. Galbūt netgi teisinga būtų teigti, jog žmogus tapo žmogumi dėl rato išradimo (ir mokėjimo suvaldyti ugnį).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Masačūsetso technologijų instituto (JAV) mokslininkai padarė tai, kas neįmanoma – jie iš tiesų išrado ratą. Dviračiui.

Na, galbūt tai nėra naujas išradimas, bet daugiau inovacija - „išmanusis“ ratas. Toks į dviratį montuojamas daiktas po kurio laiko išmoksta suprasti žmogaus, kuris naudojasi dviračiu, įpročius ir sugeba jam pagelbėti kai kuriose situacijose.

Pavyzdžiui, su tokiu ratu važiavimas į kalną bus toks pats lengvas, kaip ir važiavimas horizontaliu keliu – vien dėl to, kad ratas žmogaus raumenų sukuriamą varomąją jėgą gali padidinti nuo 3 iki 10 kartų, kai tik atsiranda poreikis. O tai, ar poreikis yra, nustato prie rato belaidžiu ryšiu prijungtas išmanusis telefonas, kurio važiavimo metu maigyti nereikia – jis pats supranta, kada energijos reikia pasikrauti, o kada – ją naudoti.

Energijos išmanusis ratas pasikrauna stabdymo arba laisvo riedėjimo į nuokalnę metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(0)
(1)

Komentarai (12)