Naujas generatorius pramonines atliekas pavers elektros energija  (10)

„ElectraTherm“ korporacija siūlo įvairių pramoninės gamybos operacijų metu išsiskiriančią šilumą naudoti kaip elektros energijos žaliavą. Tam tarnauja „ElectraTherm“ sukurtas elektros generatorius „ElectraTherm Green Machine“, kuris naudoja šilumą, gamyboje laikomą atliekomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikant užpatentuotą technologiją, minimalų šilumos kiekį ir spaudimą, šis įrenginys leidžia gauti labai pigią (3-4 cnt/kWh atsipirkimo periodu, o vėliau ir dar pigiau) elektros energiją. „ElectraTherm Green Machine“ 50 kWh modelio, esančio JAV universitete Dalase, testavimas parodė, kad jis sugeba viršija netgi savo 50 kWh rėmus.

Konstrukcijos paprastumas ir nedidelė aptarnavimo kaina leidžia pasiūlyti mažesnę nei įprastų šilumos turbinų kainą. Taip pat didelis pliusas yra tai, jog generatorius yra ir atsinaujinančios energijos šaltinis, kadangi elektros energijos gavimui nėra reikalingas iškastinis kuras (nafta, dujos ar anglis).

Pagal kai kuriuos JAV valdžios ekspertų įvertinimus, elektros energijos išgavimas iš pramoninės šilumos gali aplenkti kitus atsinaujinančius elektros energijos šaltinius, ypač žinant JAV šilumos atliekų, išskiriamų gamyboje, apimtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: